Inlägg från: moln och sol |Visa alla inlägg
  • moln och sol

    Ge mig dina bästa städtips! Total oordning här hemma...

    Shaun the sheep skrev 2011-02-28 08:20:16 följande:
    Haha, smart idé! Tyvärr äger jag ingen äggklocka.
    dazazz skrev 2011-02-27 22:50:36 följande:
    Haha, jag känner igen det där. Men finns det ingen kontakt så du kan ta ner en egen lampa?
    Jag kanske gör det! =) Väldigt bra tänkt. Jag ska ringa min syster också, hon är sjuk från jobbet.
    Känns inte lika läskigt när man har någon att prata med :P
    Åh, jag blev riktigt inspirerad av att höra att du (som verkar vara som jag när det gäller rensning och städning) låter beslutsam att fixa detta ! Glad
    Det låter ju trevligt att ha med sig sin syster också.

    Skriv gärna hur det gick för dig, så kanske jag lyckas ta tag i eländet här hemma!

    Min kombination av att sälja/kasta 1 sak och köpa 3 nya på Blocket  börjar synas här hemma och tar all min energi Skäms
  • moln och sol
    Analoga skrev 2011-03-09 09:06:56 följande:
    Tänkte börja ta itu med vårt hem nu och bl a rensa alla papper och sätta i pärmar + miljoner annat plock....men jag vet inte var jag ska börja!!  och medan jag funderar på det så blir inget gjort!!  Allt känns bara så fruktansvärt övermäktigt!!  Jag lovar - gjorde jag en lista så vore det nog närmare 100 saker jag ska göra!

    Får väl börja läsa igenom denna tråden från början och se om jag får någon inspiration...
    Va härligt att du ska rensa!Glad Jag känner igen det där med att man inte vet var man ska börja...

    Ibland när man läser något tips här i tråden kan man ju bli jätteinspirerad och verkligen få lust att ta tag i något , så snart är du säkert igång !
  • moln och sol
    Analoga skrev 2011-03-09 10:24:59 följande:
    Hur har det gått för dig då, sen du startade tråden? Har du fått ordning hemma?
    Vissa små områden har jag fått iordning, men jag har inte riktigt lärt mig att man ständigt behöver hålla efter för att det ska förbli städat Skäms. Tyvärr är jag riktigt bra på att "fynda" på 'Blocket, så det är lite "ett steg framåt och två bakåt" för mig.
    Av allt jag läser här i tråden blir jag superinspirerad och när någon säger att det ska rensa eller har kastat massa saker, då får jag fart och tar ett litet område, men sen lutar jag mig tillbaka igen och är nöjd...

    Det känns som att man måste tänka om och skapa rutiner och jag är lite nyårslöftestypen, det är roligt ett tag, men svårt att hålla fast vid.

    Alla saker ser jag en möjlighet i, "den där skulle man kunna sy om till något snyggt", "den stolen kan man ju måla om så blir den fin", "det vore fint med skjutdörrar i hallen" osv. Däremot lyckas jag inte avsluta projekten, utan hittar nya projekt innan jag avslutat det första... Med tre barn har man ju inte massor av tid och extra ork...Glad
  • moln och sol
    Kinya skrev 2011-03-10 08:38:54 följande:
    Jag städade lite i badrummet igår medan min dotter badade. Två flugor i en smäll!
    Det där är verkligen ett bra tips, som jag tagit till mig ur den här tråden. Det är ju så enkelt när man ändå är där inne att fixa till lite! Det gillar jag! Glad
  • moln och sol
    Analoga skrev 2011-04-28 20:44:39 följande:
    Jag tycker formuläret var värt varenda krona

    Kul att du hänger på :))
    Jag funderar på om jag ska beställa formuläret, har du lust att ge något exempel på det som står? Hur har de formulerat sig för att man ska lyckas?

    Jag har de senaste dagarna lyckats kasta (lagt till Myrorna) kläder jag inte använt på ett par år. Jag har dessutom sålt ett antal barnsaker och funderar nu på att sänka priset på resterande saker i min annons, så att det går lite fortare att få det sålt. Man får ju massa energi av att man får undan ett antal stora saker Glad, en gunghäst, en trehjuling och en extra sittvagn!

    Kul att det är fler som kämpar.
  • moln och sol

    Jag har rensat mina lådor med strumpor och trosor idag. Så nu har jag kastat lite trista och trasiga strumpor. I troslådan hade jag till och med kvar trosorna man fick på BB. Ni vet såna där som är lite halvlånga som ser ut som nylonstrumpbyxor och såna som ser ut som nätet runt en kassler. De kan vara bra ifall man ska ha fler barn...har jag tänkt, men nu åkte de äntligen i papperskorgen (efter 11 år i lådan!). Ni kanske förstår att jag brukar spara på mycket skräp.Skäms

  • moln och sol
    Analoga skrev 2011-05-04 21:38:27 följande:
    Du låter precis som jag   Om du bara visste hur mycket skräp jag har i lådor och skåp, garderober etc Skäms

    När jag tänker på allt jag har framför mig så vill jag bara ge upp! Känns såå jäkla hopplöst! Men jag får inte ge mig, får inte ge mig....
    Ja, det känns hopplöst för mig också. Det första jag tänker på när jag vaknar är att jag måste rensa... Men med tre barn har man inte så mycket tid och när den egna tiden kommer är jag så hopplöst trött. Jag skulle behöva minst en månad där bara jag är hemma  och resten av familjen bortrest, så skulle jag kunna rensa dag och natt, ibland göra paus för mat eller bara lite yogurt och det skulle kännas så underbart!

    Jag skulle behöva ha lite peppning innan också, för till och med BB-trosorna tvekade jag lite på att kasta, eftersom vissa par inte ens var använda och tänk om jag kanske skulle få barn igen...trots att jag vet att min kille inte vill ha fler barn, och att jag inte använde dem hemma den senaste gången...
    Jag känner mig som ett totalt hopplöst fall.Rynkar på näsan

    Men visst får man en liten kick när man lyckats rensa ett litet område! Glad
  • moln och sol
    Vickanflickan skrev 2011-05-09 20:09:25 följande:
    ja i garderoben finns bara kläder. Dock har jag en stor vind och en stor källare som rymmer massa annat skroffs.... Men det blir ett senare bekymmer. först ska jag rensa på våningen där vi faktiskt bor, sen får jag ta förråden.

    Analoga: ja nog är det knäppt att man inte kan kasta dom där jäkla kläderna. Inte nog med att kläderna är för små, det är inte saker jag gillar heller! Men det är precis så, det känns som att slänga en bit av sej själv. Och tänk om man kommer på att man skulle vilja ha just såna kläder igen... Men nu ska det slängas (och när jag visat upp hur tom garderoben blir efter allt slängts så kommer sambon tycka ännu mer synd om mej för att jag inte har några kläder att han kommer ta med mej på shoppingtur och köpa kläder i en storlek som faktiskt passar min kropp Skrattande . Det är ju faktiskt roligare med kläder som man trivs i och kan ha!) 
    Vickanflickan skrev:

    "...det känns som att slänga en bit av sej själv. Och tänk om man kommer på att man skulle vilja ha just såna kläder igen..."

    Precis så känner jag också! Ändå förstår jag ju att det låter väldigt osannolikt...

    Analoga, efter att ha läst ditt inlägg där du undrade hur det gick för mig och skrev att du sett att jag hade läst "Rensa i röran med feng shui", så blev jag motiverad och tog fram de tre böcker jag har om att rensa.
     Tittade vad det stod och tog tag i röran i hallen. Plockade bort alla vinterskor och vinterkläder. Tömde ner alla papper och tidningar från byrån och la dem i en papperskasse, för att senare rensa bland papper. Kastade en skål (eller sanningen är att jag ställde ut den i trädgården för jag klarade inte att kasta den...) som stod på byrån och tog plats. Dammsög hela hallen och dessutom under skohyllan. Drog åt alla skruvar i skohyllan, för att den börjat bli rank. Plockade ut lite sportsaker i förråde osv. Jätteskönt! Jag höll säkert på i fem timmar med bara hallen... Jag är inte så bra på att rensa ännu. Mycket som jag borde göra mig av med blir kvar... men jag kämpar på.

    Frågan är:  Hur gör man för att kunna kasta något när man tänker som i klädexemplet ovan? (att man kastar en del av sig själv/ tänk om man vill ha just såna kläder igen..) ???

    Ska man kasta sakerna ändå och tycka att man har råd att köpa samma igen, om man mot förmodan skulle vilja ha samma igen eller? (Det känns slösigt tycker jag...) Hur blir man hårdare i sin rensning? Är det lite: "Vill man ha ordning får man chansa på att man inte kommer behöva saken igen" eller är ni andra säkra på vad ni vill/behöver ha kvar?

    Nyfiken gul, var är du?Glad
  • moln och sol
    Ramborg skrev 2011-05-09 22:51:17 följande:
    Längst ner i den garderoben jag fortfarande inte har städat (fast jag sa jag skulle i helgen) ligger en ICA-kasse med diverse småprylar som inte fått plats i någon flyttkartong när vi flyttade sist. Jag minns att jag tänkte "jag lägger den här så vet jag var dom grejerna är, får packa upp dem sedan."

    Nu har jag inte öppnat påsen sen vi flyttade in... och det har gått två och ett halvt år. Det smarta valet är självklart att slänga den oöppnad. Jag minns inte vad som finns i längre.

    Hur hade ni gjort?
    Hopplöst nog skulle jag kolla igenom allt och antagligen ha svårt att kasta något...

    Men gör som Analoga skrev, ha i åtanke att du inte behövt sakerna på väldigt länge.
  • moln och sol
    Eddies skrev 2011-05-09 23:07:08 följande:
    jag gör såhär att jag tar en svart sopsäck. Sen slänger jag ex kläder jag inte haft på över ett år som bara hänger där. (förutom typ kostymer och sånt som man faktiskt ibland har lite mindre odta)

    Sen kastar jag gamla kort, vykort etc. jag anser att ja de var väl till nytta när man fick dom och man blev glad osv. men det gör ingen nytta i lådor förutom tar plats. Jag älskar att slänga, slänger gamla leksaker, mina barn ska ändå få nya, jag slänger gamla kort. jag vet inte varför men jag hatar att ha saker liggandes som inte används. helt onödigt, jag har tilllochmed slängt alla dvd filmer (jag har ju redan sett filmerna) .....
    Är du aldrig rädd att du kommer behöva de saker du kastat? Att du ska slås av: "Åh, nu hade den varit bra... varför kastade jag den...?"  

    Känner du inte att du vill ha vykort kvar, som minne? Som filmer som man verkligen älskar, vill man inte ha dem kvar som minne?

    Jag önskar att jag var mer som du när det gäller rensning! Hur får man det tänket? Jag lägger in alldeles för mycket känslor. Jag önskar jag kunde rensa praktiskt, och utan känslor! Hur gör man det?
Svar på tråden Ge mig dina bästa städtips! Total oordning här hemma...