• Liiii

    Tråden för oss med barn som har gastroesofageal refluxsjukdom #13

    Välkommen till fortsättningen på REFLUXTRÅDEN där vi som han barn med gastroesofagal reflux kan diskutera.
    I denna tråd är symtomerna väldigt olika från barn till barn så inget är rätt eller fel.

    Ställ frågor så ska vi svara så gott vi kan!!

    Vad är gastroesofagal reflux?
    Hos en del spädbarn är den övre magmunnens stängningsfunktion så pass omogen att barnet har stora kräkningar. Men en del barn kräks lite eller inte alls utan har endast magsyra som åker hiss.Reflux påverkar nästan alltid barnet allmänt. Det kan bli irriterat, matvägra stå stilla eller minska i vikt. Barnen blir kinkiga och gnälliga och sover sämre. Men symptomerna kan vara väldigt olika från barn till barn.Vid kraftig och långvarig reflux kan slemhinnan i matstrupen irriteras och det orsakar smärta. Maginnehåll kan också rinna över i luftvägarna och orsaka luftrörskatarr eller lunginflammation.

    Läs mer:
    www.meadjohnson.nu/boken/ger.html
    www.refluxinchildren.com/
    www.infantrefluxdisease.com/


    Lukas 070530, Linnea 090613
  • Svar på tråden Tråden för oss med barn som har gastroesofageal refluxsjukdom #13
  • Kavat

    Vi hade inte överlevt utan bärsjal, så det rekommenderar jag verkligen. Våra barn har mer eller mindre bott i bärsjal.

    Be att få avlastning och se till att du har matportioner för dig själv att värma på dagen. Viktigt att äta och sova för att orka annars kraschar man rätt snart...

  • Hëllef

    Första försöket med mjölkfritt blev avbrutet då BVC rekommenderade mig att testa lite ersättning, Enfamil AR, efter varje måltid. Tyckte det hjälpte först men sedan blev det värre. Fick då en tid till barnmottagningen några dagar senare men i ren desperation kontaktade jag en kiropraktor då jag läst på en massa brittiska och amerikanska föräldraforum att det kan hjälpa. Det har faktiskt gett resultat och redan efter första gången kunde hon ligga ner med höjd huvudända under natten. Märker ändå att det fortfarande är något som stör och hon har dessutom börjat få små små röda prickar i ansiktet, på halsen och bröstkorgen som definitivt inte är hormonprickar. Har hunnit köra mjölkfritt i en vecka nu och de nöjda stunderna blir fler och fler. Hoppas så på att detta hjälper så att jag kan få tillbaka min lugna och nöjda bebis.

  • Liiii

    Finns det kvar några föräldrar här som har lite äldre barn som fortfarande har bekymmer med sin reflux?

    * Hur medicineras det?
    * Vad för undersökningar har gjorts?
    * Hur är symtomen?
    * Några tips som kan hjälpa när medicinen inte är tillräcklig?
    * Någon vars barn gjort operation?


    Lukas 070530, Linnea 090613
  • KLAJSHUH

    Hej.

    Jag undrar om man kanske kunde få lite hjälp av er kunniga föräldrar. Tungan ute

    Min son ska göra en PH- mätning snart. Han har då precis fyllt 1 år. Vi ska föra in sonden på sjukhuset sen får vi åka hem och komma tillbaka dagen efter.

    Jag känner mig jätte orolig! Hur har era barn som haft en sond reagerat? Var det jobbigt för dem? Ville de slita bort den hela tiden och hur gick det på natten? Min son rör sig massor om nätterna! Rynkar på näsan

    Vore så skönt att få svar och tråden är så lång att läsa.. 

  • Linda 237
    KLAJSHUH skrev 2013-05-15 20:49:26 följande:
    Hej. Jag undrar om man kanske kunde få lite hjälp av er kunniga föräldrar.  Min son ska göra en PH- mätning snart. Han har då precis fyllt 1 år. Vi ska föra in sonden på sjukhuset sen får vi åka hem och komma tillbaka dagen efter. Jag känner mig jätte orolig! Hur har era barn som haft en sond reagerat? Var det jobbigt för dem? Ville de slita bort den hela tiden och hur gick det på natten? Min son rör sig massor om nätterna!  Vore så skönt att få svar och tråden är så lång att läsa.. 

    Ja han kommer med största sannolikhet bli tokförbannad på den till en början. Kanske nån timme och räkna med att sova bredvid honom hela natten och var beredd ifall han försöker dra ut den. Första timmarna var jobbiga för oss sen var det som att han acceptera sonden helt och gilla den 😄
  • KLAJSHUH

    Okej. Tack så jätte mycket för svar. : )

  • Liiii
    KLAJSHUH skrev 2013-05-15 20:49:26 följande:
    Hej.

    Jag undrar om man kanske kunde få lite hjälp av er kunniga föräldrar. 

    Min son ska göra en PH- mätning snart. Han har då precis fyllt 1 år. Vi ska föra in sonden på sjukhuset sen får vi åka hem och komma tillbaka dagen efter.

    Jag känner mig jätte orolig! Hur har era barn som haft en sond reagerat? Var det jobbigt för dem? Ville de slita bort den hela tiden och hur gick det på natten? Min son rör sig massor om nätterna! 

    Vore så skönt att få svar och tråden är så lång att läsa.. 



    När min son gjorde den vid 1år så fick vi åka till etuna och sätta den och sen åka hem till Nyköping precis när vi kom hem så drog han ur den snabb som ögat var han så han hade den sammanlagt 2,5 timme.

    När han var 5 år gjorde han en ny och då var det inga problem ????
    Lukas 070530, Linnea 090613
  • KLAJSHUH

    Liiii: men kunde de göra en bedömning då? Eller fick ni va utan hjälp tills han var 5??

  • Liiii
    KLAJSHUH skrev 2013-05-16 18:37:05 följande:
    Liiii: men kunde de göra en bedömning då? Eller fick ni va utan hjälp tills han var 5??



    Min son fick diagnosen redan när han var 5,5 mån gammal och har sen dess använt sig av medicin. Så ph mätningen gjordes bara för att se hur medicinen fungerade. När han gjorde den vid 5 år var det för och se om refluxen fortfarande var lika illa då de talar om och operera. Nu fyller han 6 år och har fortfarande stora problem, frätskador på tänderna, sover illa, humöret nere i botten, vissa dagar äter han inte, andra dagar små äter han hela tiden...
    Lukas 070530, Linnea 090613
Svar på tråden Tråden för oss med barn som har gastroesofageal refluxsjukdom #13