Inlägg från: Pumpalicious |Visa alla inlägg
  • Pumpalicious

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    vad heter köpmannadisken på ikea? Hittar ingen på deras hemsida

  • Pumpalicious
    Stratus skrev 2010-07-23 22:50:11 följande:
    www.ikea.com/se/sv/catalog/products/94631707
    Värde köpmansdisk. Jag hade gått länge och titta på den och drömt om den i ett ev nytt och stort syrum. Så när vi flyttade förra sommaren och jag fick ett eget rum, åkte jag direkt till IKEA för att köpa den. Då var den slut! Tokslut. Så trist. Och ingen på IKEA kunde säga om den var utgåedne eller ej, i så fall ville jag ju köpa den som stod som visningsex. Så jag var in på IKEA en gång i veckan i säkert två månader innan de helt plötsligt sa "jo, nu går det att beställa den igen". Det är så fiiiiin.
    Den ser riktigt bra ut. Men oj vad dyr
  • Pumpalicious
    virre80 skrev 2010-07-24 08:03:39 följande:
    Headrush:  stilig hakklapp :)  Har man väl börjat sy så blir man beroende har jag upptäckt :)

    Titinea:  Tack för hjälpen, jag har provat lite allt möjligt och till slut fick jag till det rätt så bra, bildbevis kommer senare då kameran är på gotland för tillfället :)

    Ännu en fråga, hur är kvalitén på velouren från sos?  Jämfört med mjukatyger eller jny tex.    Man vill ju inte att plagget tappat färg och lugg efter typ 10 tvättar.  Och sen undrar jag över egen snedslåvikare, vilken storlek är den mest gångbara?   Idag är det mulet och perfekt att ita av mönster och klippa ut i massor :)
    Jag gillar stoff och stils velour. Tycker om att den är så stretchig och mjuk. Och jag har inget negativt att säga om kvaliteén
  • Pumpalicious
    virre80 skrev 2010-07-24 08:21:43 följande:
    pumpalot:  Då ska jag nog lägga en beställning därifrån, gör ju inget att den är billigare än mina jämförsex :)
    Jag tycker nästan bättre om den jämfört med velour från vissa andra ställen.
    Den är jätte stretchig och mjuk som bara den

    Men antar att det är en smaksak som allt annat.
  • Pumpalicious

    Mailade Stoff & Stil,. Höstkatalogen kommer i slutet av Augusti

  • Pumpalicious

    Har fått nog av denna snorkiga och otrevliga tygförsäljare nu. Aldrig mer att jag ger en krona till hennes verksamhet. Fy bubblan!

  • Pumpalicious

    Åhh vet inte vad jag ska svara utan att hänga ut någon allt för mycket. Det är inte vad jag vill, utan bara få ur lite frustation som jag känner över hela situationen.

    Jag har längre tyckt att mailsvaren man får av henne (om hon ens behagar att svara) är korta, opersonliga och lite "snäsiga". Jag vet att det är lätt att missuppfatta varandra när man skriver och därför har jag inte brytt mig speciellt mycket. Men man har ju läst om andra som får samma uppfattning, och personen i fråga har gång på gång fått kritik mot sig just tackvare hennes kundbemötande. Man kunde ju ha hoppats att något någon gång skulle fastna och att hon inte skyllde ifrån sig precis allting. Men hon verkar inte lära av sina misstag. Bemötandet mot mig är fortfarande riktigt dåligt.

    Det började med att jag beställde tyg. Mailade och frågade om det gick att prioritera leveransen lite då jag skulle stå på en marknad  dagar senare och gärna skulle vilja sy upp lite plagg i tygerna. Det skulle hon försöka fixa. So far so good.
    Det slutade med att det tog nästan två veckor innan paketet dök upp. Posten strular hette det. Och fine, så kan det bli och det är inget jag bryr mig om.

    Men när mitt paket väl dök upp såg jag att hon adresserat det till min gamla adress, även fast jag är 100% säker på att jag skrivit in min nya adress och sparat den i hennes register. Jag dubbelkollade detta innan jag skickade beställningen just för att jag var så angelägen att få paketet snabbt.

    Jag skickade då detta mail till henne; Idag kom mina efterlängtade tyger!! Tror jag klurat ut vad missen är, och det är att du skickat till en gammal adress. Jag försökte ändra min adress vid beställningen, men det kanske inte funkade?

    Då får jag detta svar tillbaka; "Det underlättar ju att veta din nya adress"

    Jag kanske är kinkig, men hade uppskattat att höra något i form med; "Jag beklagar att din adress inte blev uppdaterad, ska undersöka vad som gått snett".

    Nu kändes det som om hon tyckte det var mitt fel att hon inte fått min adress.
    Skit samma, jag orkade inte bry mig om detta heller.

    Några veckor senare vann jag en tradera auktion av henne. I samma veva fick jag personliga problem med min löneutbetalning. Jag skrev ett vänligt mail till henne och förklarade den extremt jobbiga situation jag och min familj hamnat i. Jag frågade vänligt om jag antingen kunde skjuta på betalningen tills slutet av denna månad eller stryka beställningen helt.

    Jag fick skicka/ringa liknande samtal till andra företag som vil hade räkningar hos etc. Och alla var väldigt tillmötesgående och förstående för situationen vi ofrivilligt har hamnat i.

    Men "tygförsäljaren" körde på sin vanliga attityd och svarar såhär;

    "
    Ok. Men varför buda innan du vet om du har pengar? Du säljer ju själv på tradera och jag antar att du inte heller tycker det är så kul att betala en massa auktionsavgifter till ingen nytta om jag skulle buda hem plagg av dig och sen inte fullfölja affären? Det är inte gratis att sälja på tradera."

    Jag blev så otroligt ledsen när jag fick svaret. Jag tycker det är otrevligt och dessutom väldigt tråkigt att man inte kan sätta sig in i andra människors situationer. Jag har beställt tyger (och betalt!!!) för flera tusen kronor av henne, dessutom har jag stått två hela dagar och hjälpt henne på en mässa. Det är inte så att jag brukar slarva till det utan nu har vi hamnat i en sits där vi helt enkelt inte kan prioritera att köpa barnkläder, när vi inte ens kunde betala alla räkningar.

    Jag svarade på hennes mail och skrev att jag kan betala auktionsavgifterna, men då fick jag inget svar.

  • Pumpalicious

    Nu ska det börja pottränas här hemma. Vart hittar jag bra mönster på underkläder för pojke i storlek 98/104 ?

  • Pumpalicious

    Hade jag fått ett liknande bemötande på t.ex. en restaurang med riktigt god mat skulle jag inte gå dit igen.

    Och samma känner jag nu. Tygerna är jättefina men jag vill inte gynna en sådan människa. Så jag tänker helt enkelt lägga mina pengar på företag som uppskattar dom, är trevliga och serviceminded. Och sånna finns det som tur med

    Skönt att höra att ni inte tycker jag överdriver. Det är ju inte så att hon sagt fula ord eller konkret gjort något fel, det är ju bara en "känsla" jag har. Var lite nervös att posta mitt inlägg just för att jag egentligen inte vill snacka skit. Men ibland måste man få ventilera sig helt enkelt.

    Fast någon sanning måste det ju ligga i min känsla eftersom så många av er direkt fattade vem jag menade. Då är det ju inte helt taget ur det blå iaf.

  • Pumpalicious
    Lallan skrev 2010-08-01 17:06:14 följande:
    Tror att det var allt om handarbete som hade ett mönster för några år sedan. Har sytt av det själv och tycker att det funkar bra. Ottobre har också haft i något nummer.

    Angående det andra så handlar jag inte därifrån längre.
    Skummade igenom mina tidningar men måste missat just de numrerna, såklart.
    Kanske får sprätta upp ett par av hans köpekallingar och rita av.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd