• Anonym (mamma)

    Jag behöver stöd! ev övergrepp mot litet barn

    De senaste veckan har varit som en tät dimma, jag mår så fruktansvärt dåligt!

    Inte nog med att jag befinner mig mitt i en vårdnadstvist med min sons pappa så började min son förra veckan delge saker som gjorde mig väldigt orolig. Allt detta har kommit efter det senaste umgängestillfället.

    Min son pratar om pappa och om snoppen. Att det killats på snoppen, busats med snoppen, äta snopp osv. Jag kontaktade bup för rådgivning och de gjorde en anmälan till soc då de ansåg att detta kan röra sig om allvarliga saker. Det blev en anmälan och nu vill soc helst att jag gör en polisanmälan på övergrepp pappan begått mot mig. Och jag vet inte om jag orkar!?

    Pappan har under tiden vi faktiskt var ett par och även efter utnyttjat mig sexuellt, jag har dock aldrig anmält honom. Innan var son kom så la jag skuld på mig själv för de gånger han gjorde saker mot mig, att han skulle neka så att det inte skulle bli mer än så. Efter att sonen kom så kände jag att jag vill bespara honom allt detta. Visst, det har gett mig känslomässiga och sexuella men, men har ansett att min son går först och han har rätt till båda sina föräldrar och yadayada.

    Är bara väldigt förvirrad och nedstämd just nu.. nästa vecka får jag veta om soc, bup, polis och åklagare på barnahus bestämmer sig för att göra en polisanmälan ang detta med min son. Jag är så rädd. Tänk om de lägger ner utredningen?

    Jag känner min lilla son mer än väl och jag märker när något är fel med honom. Det jag känner mig väldigt illa till mods över är hans sätt att röra sig själv den senaste veckan.. detta har uppkommit efetr sista umgänget med pappa. Det ser ut som han onanerar! Han juckar och han tar på sig själv, kallar sin lek för namnet på ett bär. Men vägrar berätta mer än så.

    Är det någon som varit med om något liknande!?

    Jag är också väl medveten om att jag kommer bli ifrågasatt under tvisten, detta kom ju väldigt "lägligt" så att säga, men jag är ensam vårdnadshavare över min son, jag ska se till att han mår bra, och det har han inte gjort senaset veckan, hans beteende har varit allt annat än ´hans normala, aggresivitet, oro, sover dåligt, har mardrömmar, första dagarna fick jag inte säga att jag älskade honom, då skrek han bara nej. bara några exempel.

    min son är bara 2,5 år dessutom, dock väldigt försigkommen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-30 10:04
    Hej igen,
    idag pratade jag med min kontakt på soc, den 8 april ska de på möte på barnahus med bup, polis och åklagare, hon kunde inte säga med säkerhet, men förmodligen blir pappan polisanmäld och vi får börja komma på förhör.
    De tyckte även att jag borde överväga att anmäla alla övergrepp pappan utsatt mig för, för att det väger tyngre då. Om det kan hjälpa min son så gör jag det givetvis, utan att fundera. Men det kommer även göra ont att riva upp gamla sår igen.

    Tack för alla era inlägg!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-30 10:06
    Föresten, jag kan tillgägga lite som hänt här hemma de senaste dagarna.

    Pojken absolutvägrar att låta mig ta tempen på honom iom vaccinspruta och han var varm, vi har alltså en rump-temp som alltid fungerat förrut utan problem, men han knep ihop benen, grät förtvivlat och kastade sig i min famn för att jag skulle krama honom. Han fick alltså ingen alvedon, efetrsom vi alltid använt "suppar", men det går alltså inte nu längre. Han fick panik.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-09 11:51
    Har pratat med soc idag och det gjordes en polisanmälan igår, det är dock inte säkert att de vill "förhöra" min lilla pojk, men de vill prata med mig så jag kommer få en kallelse, samt pappan ska på förhör. Jag vet att det är en lååång bit kvar och att det är liten chans att det väcks åtal, Men jag har nått en liten milstolpe och nu ska jag aldrig sluta kämpa! Tack för erat stöd här! Och tack för att ni delat med er av era egna historier.

  • Svar på tråden Jag behöver stöd! ev övergrepp mot litet barn
  • Anonym

    Oj anmäl. Det låter inte alls bra :S Låt det inte gå vidare. Har pappan inget att dölja så läggs det ner.

  • Anonym (justitia)
    Anonym skrev 2010-03-26 13:54:37 följande:
    Han kanske får stånd på natten. Kanske pappan har uppmärksammat detta och förklarat för honom?
    Och du menar på fullaste allvar att det skulle förklara pojkens uttalanden och beteende efter umgänget med fadern???!!! Pojkens beteende vittnar om att han utsatts för allvarligt trauma. Så hur kan du tro att en pappas förklaring till att pojken "får stånd på natten" orsakat hans förändrade beteende??? 
  • Isanje
    Anonym (mamma) skrev 2010-03-28 04:26:39 följande:
    Efter vad jag förstått så kommer soc vara på ett möte på barnahus tillsammans med åklagare, polis, bup osv. Där ska de besluta om det blir polisanmälan eller inte :SSå allt jag kan göra är att vänta. Oavsett om de lägger ner allt så tänker jag fortsätta kämpa för min sons skull. Det finns väl privata pyskologer för barn och så väl? För det är något som inte stämmer i hans beteende efter "pappabesök".Idag åt sonen en glass som han sög på, "äta snopp" sa han skrattandes. I min värld är det inte normalt att han säger saker som det
    Beslutar de att inte gå vidare så tycker jag absolut att du ska kolla upp om du kan gå privat och gå mer "kött på benen" så att säga.

    Äta snopp låter ju INTE bra alls måste jag säga. Det är i mina ögon inget han bara kan ha fått från tomma intet. Fy vilken mardröm... jag lider verkligen med dig TS.
  • Sippan 81

    Detta är ett ämne som berör mig starkt, tyvärr av egen erfarenhet. Jag blev som barn sexuellt utnyttjad av min styvmorfar. När detta väl kom fram sådär 10 år senare så kom det fram att detta beteendet hade mina mostrar och deras vänner upplevt, inte lika lång gånget som jag fick men totala gränsöverskridningar. Tyvärr genom att de höll detta inne och inte sa något, så fick jag bli min morfars älskarinna vid 3 års ålder.... Fy fan ta allvarligt på detta! Hellre en felaktig anmälan än ett övergreppstillfälle mer...
    Som mammam måste du ha styrka att ta dig igenom detta och göra din anmälan för er skull och kanske för kommande generationers skull också!

  • Isanje
    Sippan 81 skrev 2010-03-28 09:21:09 följande:
    Detta är ett ämne som berör mig starkt, tyvärr av egen erfarenhet. Jag blev som barn sexuellt utnyttjad av min styvmorfar. När detta väl kom fram sådär 10 år senare så kom det fram att detta beteendet hade mina mostrar och deras vänner upplevt, inte lika lång gånget som jag fick men totala gränsöverskridningar. Tyvärr genom att de höll detta inne och inte sa något, så fick jag bli min morfars älskarinna vid 3 års ålder.... Fy fan ta allvarligt på detta! Hellre en felaktig anmälan än ett övergreppstillfälle mer...Som mammam måste du ha styrka att ta dig igenom detta och göra din anmälan för er skull och kanske för kommande generationers skull också!
    Fy vad hemskt,jag beklagar. Jag vet inte ens vad jag ska säga......
  • Sippan 81

    Det lät ganska elakt utryck men det är inte i ilska mot dig utan mot situationen. Det gör så ont i mig när barn säger dessa sjuka saker som vuxna försöker namnge dessa "lekar" med för att, nej orkar inte fortsätta jag blir bara innerligt ledsen för er skull. Hoppas ni får hjälp, och du kommer klarar av detta! Du har styrkan, du har ju vågat inse och därmed blundar du inte för situationen... Stora kramar till er!

  • Anonym (mamma)
    Isanje skrev 2010-03-28 09:09:59 följande:
    Beslutar de att inte gå vidare så tycker jag absolut att du ska kolla upp om du kan gå privat och gå mer "kött på benen" så att säga. Äta snopp låter ju INTE bra alls måste jag säga. Det är i mina ögon inget han bara kan ha fått från tomma intet. Fy vilken mardröm... jag lider verkligen med dig TS.
    JA någonting måste jag göra

    Nej det mesta han sagt känns absolut inte som att han bara fått för sig att säga, det visar snarare att det hänt något som han återberättar och visar mig. Jag är så rädd att det läggs ner, hur ska jag kunna lämna min son på normalt umgänge med pappan? utan att undra, utan att hata mig själv
  • Anonym (mamma)
    Sippan 81 skrev 2010-03-28 09:26:25 följande:
    Det lät ganska elakt utryck men det är inte i ilska mot dig utan mot situationen. Det gör så ont i mig när barn säger dessa sjuka saker som vuxna försöker namnge dessa "lekar" med för att, nej orkar inte fortsätta jag blir bara innerligt ledsen för er skull. Hoppas ni får hjälp, och du kommer klarar av detta! Du har styrkan, du har ju vågat inse och därmed blundar du inte för situationen... Stora kramar till er!
    Det är ingen fara, detta är ett ämne som ger upphov till starka känslor hos de flesta. Varje gång jag tittar på min son så vill jag ta tag i honom, krama hårt och aldrig släppa taget. Tanken på att någon kanske gjort ett ev övergrepp, tagit hans tillit och utnyttjat den på ett så vidrigt sätt, gör mig så förbannat arg och så genuint jävla ledsen.

    Att alltihop kan vändas emot mig själv är jag fullt medveten om, men det är en risk jag måste ta för min sons skull. Jag blundar inte för hans signaler.

    Jag beklagar även det faktum att du varit med om fruktansvärda saker, att barnens röst i samhället inte ska höras, att barnen inte ska få bli tagna på allvar. Att vuxna inte tar sina barn på allvar. Tänker på alla barn som tvingas bo och umgås med sina gärningsmän och bli fortsatt utnyttjade bara för att ingen vuxen tar deras berättelser på allvar, samhället är sjukt uppbyggt. och det skrämmer mig mer än någonsin
  • Isanje
    Anonym (mamma) skrev 2010-03-28 12:20:11 följande:
    JA någonting måste jag göra Nej det mesta han sagt känns absolut inte som att han bara fått för sig att säga, det visar snarare att det hänt något som han återberättar och visar mig. Jag är så rädd att det läggs ner, hur ska jag kunna lämna min son på normalt umgänge med pappan? utan att undra, utan att hata mig själv
    När det gäller sånna här saker så borde inte "man är oskyldning tills motsattsen bevisas" gälla,utan man är skyldig tills det bevisats att man inte gjort något fel. Man får ju lita på att det är erfarna människor som tar din son på allvar,annars är det uppåt väggarna fel. Usch jag förstår att du är arg,ledsen,upprörd samtdigt som man känner sig maktlös,man får lämna över allt på andra,och sedan bara sitta och vänta.
  • Echidna

    Just uttrycket "äta snopp" känns som att antingen har barnet hört pappa eller nån säga att de ska äta snopp, eller så har barnet varit med om något obehagligt. I vilket fall som helst så låter hela barnets beteende lite ovanligt för att vara så ung. Håller med många andra här, anmäl men var försiktig med anklagelser. Om pappan (eller nån annan manlig bekant) inte har något att dölja så läggs undersökningen ner.


    Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra.
Svar på tråden Jag behöver stöd! ev övergrepp mot litet barn