• Svar på tråden Mola/Druvbörd
  • Janniiique

    Jag ska ta nytt blodprov imorgon, har gravidförbud till December om proverna visar 0. Som de gjort vid två tidigare provtagningar. Jag är fortfarande livrädd att hcg ska ha gått upp.

  • Anonym (C)
    Janniiique skrev 2016-08-24 18:06:05 följande:

    Jag ska ta nytt blodprov imorgon, har gravidförbud till December om proverna visar 0. Som de gjort vid två tidigare provtagningar. Jag är fortfarande livrädd att hcg ska ha gått upp.


    Jag håller tummarna stenhårt ???? Hur längesen är det du skrapades? Mitt värde var nere på 25 i måndags så dom tror att jag når nollvärde på måndag. Men min läkare pratade om att det har kommit nya riktlinjer för hur länge man måste följa upp en mola. Att graviditetsförbudet inte kommer vara liks länge framöver då det kommit mycket nya forskningar kring detta..
  • tängla

    Jag hade komplett mola för 3,5år sedan och jag hade 1års förbud att bli gravid..blev gravid efter 10mån och allt gick jättebra och har idag en frisk och glad kille ????

  • Dansös

    Jag har haft komplett mola och ett levande/friskt foster. En sk. Twin molar pregnancy, tvilling graviditet. Fick föda ut både mola och foster.

  • Mikaela1982

    Sp härligt att här är fler. Jag fick göra en skrapning för snart två veckor sedan och provsvaren visade en partiell mola vad de nu innebär ? Men jah var bara i v 9+2 så de upptäcktes väldigt tidigt pga att jag förra graviditeten höll på att kräkas ihjäl så var inne todogt för att få hjälp med tabletter som tur var. Rädd att läkaren ska säga att vi inte får försöka på länge, vill ju så gärna ha ett syskon relativt tätt till min dotter som tog nästan två år att få till ???? vi var så glada att de tog sig så snabbt men så händer detta ????????????????

  • AnnaT1983

    Började med cellgifter i fredags och fick min andra dos idag. Har komplett mola som upptäcktes i slutet på maj. Har gjort två operationer efter dess. Min första hcg mätning var 725.000 och i fredags 17000. Kämpa på allihopa

  • Eeffa
    Anonym (C) skrev 2016-08-15 07:23:15 följande:

    [quote=76872457][quote-nick]Eeffa skrev 2016-08-10 19:12:49 följande:[/quote-nick]

    Någon med komplett mola och foster?

    Hej alla

    Jag har precis, efter 6 veckors väntan, fått veta att jag har komplett mola. Dock hade jag ett foster som levde troligvis fram till vecka sju. Överallt läser jag att foster saknas vid komplett mola. Någon annan som haft komplett mola OCH foster? Spelar ju egentligen inte så stor roll, behöver väl bara skriva av mig lite i denna bedrövelse och lite skönt är det alltid att höra andra som drabbats av samma sak. Informationen från läkarna är ju minst sagt bristfällig. Är 39 år och inga barn, väntan känns som en evighet. Kram på er

    Hej!

    Hur mår du nu? Har du fått någon mer information från läkaren?

    Kram


    Hej! Jag mår ok. Tack för omtanken. Läkaren säger bara att ingen kan veta varför det fanns ett foster. Det känns ju inte helt tillfredsställande att få en sån vag förklaring, men jag får helt enkelt inget svar. Jag får väl anta att det var en tvillinggraviditet.
  • Eeffa

    Härligt att höra att det går bra för många av er! Och styrkekramar till er som fortfarande kämpar. Själv kämpar jag på. Mina värden gick snabbt ner de två första veckorna efter skrapningen och sjukhuset sa att det var en superbra nedgång. Därefter började det gå mer långsamt och efter åtta veckor var jag nere på sju. Då trodde jag att det var lugnt och att jag snart skulle gå ner till noll. Men då började det sega rejält och nu går värdena ner några tiondelar varje vecka. Så segt. Någon mer som segat sig ner till noll på detta sättet?

  • Eeffa
    AnnaT1983 skrev 2016-09-04 20:04:39 följande:

    Började med cellgifter i fredags och fick min andra dos idag. Har komplett mola som upptäcktes i slutet på maj. Har gjort två operationer efter dess. Min första hcg mätning var 725.000 och i fredags 17000. Kämpa på allihopa


    Huvaligen. Kämpa på. Det är det enda man göra. Jag hade också komplett mola (upptäcktes i slutet av juni/början på juli) och nedgången går mycket långsamt, några tiondelar per vecka. Kram på dig! Det kommer att gå bra.
  • Mylily

    Varit på vul idag och läkaren bekräftade ett friskt foster i v. 7+3.
    Inga tecken på någon mola.
    Så lättad och så häftig att se ett hjärta som slog :)

Svar på tråden Mola/Druvbörd