• Lady Dahmer

    J*vla haggor som bara lägger sig i

    Anonym (Jag blir såå arg) skrev 2010-03-29 18:22:35 följande:
    Mycket vanligt att unga slår sina barn???Hur fattar man det då?Det finns ingen ålder på att vara en bra eller dålig mamma!!!
    den som tjatar om ålder här är du. "gamla mammor" hit och "gamla mammor" dit.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    Anonym skrev 2010-03-29 18:44:36 följande:
    TS vänta tills du har barn när du ligger runt 30. Då ifrågesätter ingen längre din idé om fostran och vad en 2-åring förstår eller inte. Bara egna slutsattser dragna från egna erfarenheter men attityden blir annorlunda mot en när man blir äldre. När jag var "ung" var det fel av mig att tro att barn kring 2 år kunde förstå regler man satte upp. Men nu när jag är 30  så är det ingen som ifrågesätter varför jag har dessa regler till en 2-åring.  Då kan man se tillbaka och skratt åt det eftersom det blir så tydligt att det handlar om ens ålder och inte om vilka regler eller hur man fostrar sitt barn. Tyvärr så anser många att det är åldern som är avgörande om hur man är som förälder eftersom vissa saker är okey i en ålder mén inte i en annan.Mina erfarenheter har dragit denna slutsatts och jag vet fler som råkat ut för samma sak. Skratta åt dom som tro de vet något om ett barn de själva inte känner istället
    det är inget fel att ha regler. problemen uppstår när man förväntar sig att barnet ska ta ansvar för dessa regler. Och det skulle jag påpeka oavsett ålder.

    jag tycker det är synd att TS (och många andra) är så jävla envisa och vägrar ta till sig råd och kunskap från de med mer erfarenhet. Jag personligen insuper och längtar efter föräldraråd och tankar. Det hjälper mig att utvecklas till en bättre mamma.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    Anonym (Jag blir såå arg) skrev 2010-03-29 19:00:19 följande:
    Jag har aldrig HOTAT min son, !
    Eh. jo. Om du säger "om du inte gör si så kommer jag göra så" så hotar du.
    Anonym (Jag blir såå arg) skrev 2010-03-29 19:00:19 följande:
    och jag har skrivit tidigare att jag vet att han inte kan ta kontroll över sina handlingar!!
    om du är medveten om att han inte kan kontrollera sig, varför kräver du det av honom?
    Anonym (Jag blir såå arg) skrev 2010-03-29 19:00:19 följande:
    Jo men hade han inte lyssnat på mig så hade vi fått gå. PUNKT SLUT! och det är ju enbart att man inte kan ha ett barn i ett badhus som springer omkring lyssnar inte på vad man säger och bara hoppar ner i vattnet utan förvarning!!!
    Det är som sagt din uppgift att se till att din unge inte springer omkring eller hoppar i vattnet. Inte din sons.
    Anonym (Jag blir såå arg) skrev 2010-03-29 19:00:19 följande:
    Det har mycket med åldern att göra, en äldre mamma tror att dom kan allt, jag som ung mamma vet och kan mycket. jag har haft barn omkring mig hela livet!Har tillochmed hunnit jobba ett tag på ett dagis, jag är alltid omtyckt av barnen. Barn har alltid gillat mig!!!Att du försöker lära mig i barn uppfostran så blir det ju samma prencip i vad jag försöker få dig att förstå!Varför gammla mammor försöker lära mig hur jag ska vara med mitt barn!Du har halkat lite ifrån ämnet nu!!!Det verkar inte som du förstår mig, så det är lika bra att sluta diskutera!!Jag blir både arg och ledsen när folk försöker uppfostra mig hur jag ska uppfostra mitt barn!Så som du uppfostrar ditt barn vem har sakt att alla ska det, det är velll klart att jag inte behandlar mitt barn äldre en vad han är....Men jag tycker det är fel att gammlingar lägger sig i, det är ju inte konstikt att unga blir rädda att säga till sina barn bland folk. Inte kul att få kommentarer man inte bett om....Behöver jag hjälp med något och vill ha rådfrågor då frågar jag någon som känner mig för då får man dom bästa svaren!
    gamlingar hit och gamlingar dit. *skakar på huvudet*
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    Anonym skrev 2010-03-29 19:01:13 följande:
    Ser inte problemet med att kräva att en 2-åring ska lyssna annars får man åka hem. Haft samma regler på mina barn och det har fungerat bra. Har de inte lyssnat har man åkt hem istället eftersom det då inte skulle fungera. Men mina barn kanske har varit lite smartare so 2-åringar. Me som jag också skrev så är det ingen som ifrågesätter det nu när man är 30 men det var många som ifrågesatte det när man var 20. Med 4 barn så har jag nog så pass erfarenhet att jag kan säga att mina barn kunde ha denna enkla regeln när de var runt 2 år, att de ska lyssna när man är iväg på aktiviteter. Men de kanske mognade snabbare också¨, och TS son kanske också hör till de som mognar snabbare.
    problemet är att en tvååring inte kan kontrollera sina impulser eller förstå konsekvenstänkande. Att begära att de kan det är inte bara kontraproduktivt utan kan rent av vara nedbrytande för självkänslan.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    Anonym skrev 2010-03-29 19:18:23 följande:
    Om du inte lyssnar så får vi åka hem = bryter ner självkänslan. *skrattar*Bäst att stanna hemma tills lämplig ålder infinner sig på barnen...
    att ha krav som barnen inte kan uppfylla är nedbrytande och kontraprouktivt. och stanna hemma behöver man inte om man klarar av att ta sitt ansvar som förälder.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    Anonym skrev 2010-03-29 19:25:12 följande:
    Vid vilken ålder anser du att barn kan lyssna på sina föräldrar? Vid vilken ålder anser du att man kan ställa kravet på att barn ska kunna lyssna på föräldrarna? Lite nyfiken eftersom vi verkar ha skilda erfarenheter kring hur mycket ett barn klarar av vid 2 år.
    runt tre börjar de kunna kontrollera sina impulser bättre och då kan man öka kraven. SEn ökar man suggesivt kraven i takt med ålder, utveckling och mognad.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    Anonym (Jag blir såå arg) skrev 2010-03-29 19:34:46 följande:
    Jag vet inte vad era barn klarar av, jag vet bara vad mitt barn klarar av!Han vet mycket väl vad jag säger till honom. Han vet vad han får och inte får göra. Men bara för han vet vad han inte får göra betyder inte att han inte testar grenser. Testa mina grenser är han bra på men det är alla barn i hans ålder! När vi är bland folk är han gätte lydig och gör som jag säger, och det är jag glad för.På dagis är han den som lyssnar bäst bara för att mamma inte är där. Men så är många barn....Men när jag hittar på saker med honom så lyssnar han faktist på vad jag säger, han har inte alltid gjort det men dom senaste 2 månarna har han blivit bättre på det... Och det är jag väldigt tacksam för. men det är p.g.a att jag gör saker med honom att han lär sig att va bland mycket folk och att hålla mamma i handen då.... Klart ibland han testar grenser då med. Men inte så ofta....Jag är glad att min kille är snäll och go. Han klarar av mer en vad man tror. han har shcockat mig många ggr med sin förmåga....
    han testar inte dina gränser. Han är nyfiken och impulsiv.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    Konvaljen skrev 2010-03-29 19:43:33 följande:
    Ursäkta TS att jag stjäl din tråd men jag är bara så nyfiken på Lade Dahmer eftersom vi uppenbarligen har helt skilda åsikter.Hur anser du att man bör göra om en tvååring slår ett annat barn? Kastar mat på golvet? Bör man då inte avbryta beteendet?Sedan måste jag säga att jag inte gillar det du skriver om olika åldrar eftersom det är så himla varierande. Min tvååring pratar exempelvis bättre än många som är dubbelt så gamla som henne, att då säga att en tvååring inte kan förklara eller berätta blir ju inte direkt sant. (Nu var det bara ett exempel och ingenting som du sagt)Det jag menar är att barn är individer, precis som vuxna, med egenskaper och annat som varierar från person till person. Vad som gäller för din tvååring kanske inte gäller för TS tvååring.Jag tvivlar dessutom på att du skulle uppskatta om vilt främmande människor kom fram till dig på stan och ifrågasatte hur du uppfostrade dina barn. Sorry, men jag köper inte det.
    givetvis ska man stoppa ett skadligt beteende. Oavsett om barnet är tre månader eller fem år.

    Men det är en enorm skillnad på att avleda, förhindra eller på annat sätt stoppa ett barn  från att bete sig "fel" (dvs ta föräldraansvar) och att med hot, straff eller annat kräva att barnet ska kunna kontrollera sitt beteende. (dvs lägga över ansvaret på barnet.)

    När det gäller barns utveckling så visst finns det individuella skillnader, men i grunden är är den ganska så konstant och skillnaderna är små. Konsekvenstänkandet tar flera år att utveckla och inte ens äldre barn har full kontroll.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    Anonym (Respekt mot Unga) skrev 2010-03-29 19:43:31 följande:
    Barn kan börja testa/trottsa före det fyllt 3 år!Har egen erfarenhet!!!!!!!!Eller är det inte att testa sin mors envishet när man sitter 1 1/2 h vid matbordet för att man inte vill säger tack för maten då man är  ca 2 1/2 år?
    för att kunna trotsa så måste man ha full impulskontroll. När små barn beter sig "icke önskvärt" så handlar det om nyfikenhet. Barnet testar sin omgiving, "hur funkar detta", "vad händer om jag"... osv.

    och ursäkta... men tvingar du din tvååring att sitta kvar vid matbordet en och en halv timme för att han inte säger tack för maten??
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    Anonym (Jag blir såå arg) skrev 2010-03-29 19:53:22 följande:
    Du verkar veta detta mkt väl, men bara för ditt/dina barn är på ett vis betyder det inte att alla barn är lika dana. Man kan aldrig uppfostra många barn med samma metod. Vissa barn kräver mer av en än andra. Så är det. Vissa kan saker en andra bättre i en viss ålder. Bára för det BRUKAR vara på ett vis så betyder det inte alltid att det är så för alla
    jag har jobbat inom barnomsorgen i flera år. Jag träffar ganska mycket barn. Det här handlar inte om uppfostringsmetoder, det handlar om barns utveckling.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
Svar på tråden J*vla haggor som bara lägger sig i