Inlägg från: Färgen |Visa alla inlägg
  • Färgen

    Allergitråden

    Spökis: ems har bra recept på äggfria och mjölkfria pannkakor. Kolla med henne du kan ju bara byta ut mjölet i hennes recept! :)

  • Färgen

    Någon som har bra koll på kvalsterallergi? Dottern har kraftig och vi har nu med kvalsterskydd i sängen nästan fått henne helt eksem fri, dock har vi märkt att när hon sitter i soffan så reagerar hon ganska snabbt. Vi är lite inne på att köpa ny soffa ( inte enbart pga av allergin) och funderar på vad som är bäst, släpper en skinnsoffa igenom mindre kvalster? Någon som vet?

    Förresten vill jag ge alla er hör vars barn lider av eksem att be lusten även testa gör kvalster, vii har gått igenom att testa typ all matallergi och varit hemskt uppgivna för att vi aldrig hittade det som gav dottern mest besvär, det tog drygt 2 år innan vi fick träffa en läkare som föreslog att testa även kvalster och då visade det sig att hon var väldigt allergisk mot det. Det är lätt att man fastnar i matspåret men det kan finnas andra orsaker..

  • Färgen

    IdaVi: jag tycker oxå min dotter reagerar med klåda och utslag när hon leker i gräs, mest om hon har direktkontakt med huden..

  • Färgen

    Lindsey: köp hos medeca, och prata med ditt försäkringsbolag om du har ett läkarintyg på allergin betalar de för madrasskydd, påslakan och två örngott ( det gjorde vårt iaf) i övrigt tänk på att inte ha massa gosedjur i sängen alt. Tvätta den ofta. Tvätta alltid sängkläder i 60 grader gärna med extra sköljning.. Ha ljust i sovrummet på dagen och vädra ofta..
    Vi brukar även lägga ett lakan över soffan när dottern sitter där längre stunder då soffan oxå är ett ställe med mycket kvalster ( har ni skinnsoffa kommer kvalstrena inte igenom)..
    För oss blev det en jätte skillnad bara vi fick skydden till sängen!

  • Färgen

    Lindsey: hon får eksem. De trodde länge att hon enbart var matallergiker var inte förrän vi fick göra lapptest som de hittade kvalster.
    Vilket försäkringsbolag har ni? Ring och kolla med dem, dock vet jag att Länsförsäkringar bara ersätter om det är astma som är symptomet vid kvalsterallergi bråkade mycket med dem om det utan att få igenom ersättningen trots läkarintyg.

    På medeca kan man gratis beställa en bok om kvalsterallergi den förklarar mycket. Kvalster gillar mörkt och fuktigt därför är det bra att få in solljuset på dagen och inte bädda sängen. Om din dotter är liten så tänk även på att undvika fårskinn i vagnen och att inte lägga henne på mattor en längre stund. Kvalster trivs i alla tjocka textilier.. Å gå inte på att köpa täcken och kuddar som är allergisäkra på tex jysk etc de tar inte bort kvalster!

  • Färgen

    Lindsey: Folksam är kanon! De ställde inga frågor eller motkrav bara man har läkarintyg så får du helt set från medeca ( var via dem vi fick ersättning tillslut)

  • Färgen
    Lindsey skrev 2012-09-20 22:35:58 följande:
    Är det vanligt att reagera med hyperaktivitet under lapptestet? Har för mig att jag läste det någonstans. Han är helt vild och skulle ha sovit för flera timmar sen. Inte alls likt honom!

    Min dotter var jätte dålig när vi gjorde lapptest, hon sov dålig och allmänt dåligt humör och allt var både högt och lågt.. Var riktigt jobbiga dagar för min sambo som var själv hemma med henne då. tyvärr så var jag inte hemma när de tog bort plåstret så vet inte hur det såg ut men, minns att sambon sa att det inte sytes så mycket precis när d etagit bort lappen, men efter några timmar var hon knall röd efter kvalsterpricken.. Så det ser ju onekligen ut på bilden som det är positivt på 1,2,3..
  • Färgen

    Någon mer som märker att Era barn är extra känsliga när de har en i sektion i kroppen? Min dotter har historik av både mjölk och äggallergi ( numera reagerar hon endast på rått ägg) å det har hon växt ifrån. Det enda som hänger kvar ordentligt är kvalster. Men så fort hon blir sjuk reagerar hon på nått mer, hon får alltid mer eksem å vi får att göra någon vecka för att få bort dem igen. Uppenbarligen är det något hon bara reagerar på när immunförsvaret är upptaget med något annat. Misstänker att det är ägg så försökt ta bort det när hon blir krasslig men ser ändå ingen förbättring.
    Någon mer som märker av nått liknande när barnen blir sjuka?

  • Färgen

    Lokes: Min dotter som är kvalsterallergisk får just röda utslag/prickar å hela huden tokkliar ,hon kliar alltid som värst när hon är utan kläder, misstänker att hon då bara kommer åt bättre för annars vet jag inte varför hon skulle klia mer då.. Har ni testat honom för kvalster?

  • Färgen
    ränderpåtvären skrev 2012-10-31 10:31:30 följande:
    Vad använder man istållet för tvättmedel när man inte längre tål det gamla parfymfria?
    Tål inte parfymfria schampot längre heller.

    Det enda tvättmedel som fungerar hemma hos oss är Via sensitiv, å absolut inga sköljmedel. testade att byta till Neutral men då kom klådan tillbaka. I shampooväg fungerar endast Weledas med ringblomma (för baby).

    Någon som vet något parfymfritt balsam? Försökt leta å leta men hittar inget, dotterns hår blir så trassligt av bara schampoo.
Svar på tråden Allergitråden