Inlägg från: Titti Långstrump |Visa alla inlägg
  • Titti Långstrump

    Stora tråden om Gastric bypass (GBP)

    Oj här verkar ha hänt en hel del "stök" i går kväll! Jag la mig tidigt igår och var bara med om "början" tydligen!

    Har i alla fall hittat hit och lägger till tråden bland mina favoriter.


    74an1 skrev 2010-04-29 22:54:33 följande:
    Ja jösses vilken röra Hoppas på lite lugn här i stället då Jag känner att jag har motsatt problem mot alla andra. Är opad för en dryg vecka sedan, och idag har jag inte känt mig riktigt nöjd, och mätt. Är jätte orolig för att töjja ut magsäcken, så jag törs inte öka på mängden intag heller.... Undrar om kirurgen bara gjorde fem hål på magen för att jag ska tro att jag är opad Det jag tänker skulle kunna vara fel är att jag är dålig på att få i mig protein nu när det är soppor hit och dit. Men annars vete tusan. De flesta man hör om har ju svårt för att få i sig mängden man ska.....Typiskt att man ska vara annorlunda jämt Ny dag i morgon. Kanske känns bättre då. Stor kram till er alla som kämpar på.
    Jag kan också få i mig mer än rekomenderad mängd utan att känna at det tar stopp. Men jag är varken hungrig eller sugen heller, så jag har inga problem med att sluta äta när den uppmätta mängden mat är slut på tallriken. Fördelen är i alla fall att jag kan klunka i mig vatten ganska hyffsat när jag är törstig i alla fall och det känns skönt!

    Protein får du i dig även via mjölkprodukter som tex filmjölk etc. Så oroar du dej över att få i dig för lite protein, byt ut några mellanmål från saftsoppa till fil eller youghurt. Prova också att klicka i typ grekisk youghurt eller nåt i soppan så går proteinhalten upp (tips från dietisten på Ersta). Ett tips jag fick härinne tidigare är att göra egna smoothies och mixa ned ett ägg i den, den märks inte i smak eller koncistens men proteinar upp det hela :)

    Lycka till!
  • Titti Långstrump

    Hade bara en stilla undrarn, alltså ingen åsikt...
    Varför startades denna tråden då vi helt enkelt kunde ha gått tillbaka till den som var innan den som stängdes pga stöket? Nuförtiden stänger de ju inte trådar efter ett visst antal månader längre, som de gjorde förut...

    Så den gamla tickar ju på och folk skriver både här och där nu?

  • Titti Långstrump
    Mli79 skrev 2010-04-30 10:11:31 följande:
    Även om det står att de kan ta emot måste Skåne ha avtal med dem. När jag pratade mer Ersta igår så sa dem att de hade en väntetid på 6 månader, så tyvärr kan man inte lita på den listan.
    Ersta har inte en väntetid på 6 månader, de bara säger det för annars blir folk sura om det inte går fort nog. Jag fick veta samma sak när jag ringde och frågade. Först sa de sex månader. Så jag ringde tillbaka några timmar senare och då sa de 4 månader. Och nästa dag när jag ringde för att en annan tjej fått höra 3 månader när hon ringt samma dag sa de att de drar till i överkant just för att slippa bli nedtjatade om att få komma snabbt.

    Så från att de tog emot remissen tills jag blev opad tog det två månader.
  • Titti Långstrump
    Fragile Angel skrev 2010-04-30 11:38:49 följande:
    Den är borttagen.
    Ja jag vet att den blev borttagen, det skrev jag ju. Vad jag undrar över är varför det startades en ny när den INNAN den som blev stängd fortfarande fungerar??? {#lang_emotions_sunny}

    Hade väl varit mindre förvirrande att återgå till den? :D
  • Titti Långstrump
    Fragile Angel skrev 2010-04-30 13:07:18 följande:
    Den hade jag inte en tanke på.
    Okej ja då vet jag {#lang_emotions_flower}
  • Titti Långstrump

    Hej alla "gammla" och nya härinne :)

    Kikar in för att berätta att nu, 5 veckor efter op på Ersta har jag gått ned ca 17 kg (okej en del av det gick jag ned innan på flytet) och jag mår toppen!

    Jag kan äta allt hittils som jag provat, jag dumpar inte på nåt, men kan känna av dumping om jag äter för fort så det låter jag bli. Jag känner mig inte hungrig och inte mätt men jag har larmet ställt på mobilen så den piper till varje gång jag ska äta och det tycker jag funkar utmärkt :) Har inget behov av pizza och chips och sånt och allt sockersug försvann när jag flöt innan OP och har inte kommit tillbaka, skönt!!

    Jag saknar igenting och tycker ingenting blivit sämre, snarare tvärtom, numera njuter jag längre och mer av smakerna av maten i munnen när jag tuggar länge och långsamt istället för att sluka maten. Att inte dricka till maten har också inneburit att jag inte sköljer bort smakerna hela tiden så jag har ett helt annat sunt förhållande till mat, då jag upplever mer mat med alla sinnen, även om mängden är liten om ni hänger med?

    Jag kan klunka vatten hyffsat när jag väl dricker (även om det inte blir lika stora klunkar som förut) och det är jag glad för, det hade jag saknat annars tror jag :)

    Detta är verkligen det bästa som hänt mig :D :D

    Så lycka till nu alla som står i kö till OP, önskar er alla samma lyckokänsla som jag själv upplever!

    Kram!

  • Titti Långstrump
    SkinnyNo2 skrev 2010-09-08 08:15:04 följande:
    Godmorgon!

    Grattis till att du fått en tid så snabbt! Glad

    Från Arlanda kan du antingen ta Arlandaexpress, som är tåg, in till Centralen. Eller så åker du flygbuss in till stan, den stannar på Cityterminalen som är nästan exakt samma ställe som Centralen. Därifrån kan du antingen ta taxi, eller så vågar du dig på tunnelbana till Slussen och sen buss nr 2 eller bus nr 53 som båda två har hållplats som heter Ersta Sjukhus.

    Lycka till!!
    Hejsan alla! Kikar in för att berätta att jag nu gått ned 30 kg och mår toppen!!! OPades 12/4-10 på Ersta.

    Ville bara nämna att busshållplatsen "Ersta sjukhus"  inte ligger vid själva sjukhuset, utan man får gå tillbaka en bit, korsa Folkungagatan (?) och sedan gå upp för en brant backe innan man ens ser huvudentrén. Jag visste inte detta när jag tog bussen från slussen till Ersta första gången och det tog dessuton en stund innan det kom någon jag kunde fråga om hjälp. Fanns ingen skylt eller karta på busshållplatsen som kunde ge någon ledtråd heller, tyvärr.

    Lycka till!

    *kram*
Svar på tråden Stora tråden om Gastric bypass (GBP)