Inlägg från: trollbottom |Visa alla inlägg
  • trollbottom

    Stora tråden om Gastric bypass (GBP)

    Jag har en fråga. Jag har nu fått remissvar från Lycksele om att de fått in min remiss och att läkarträffen är det 12 månaders väntetid på.

    Hur gör jag nu? Jag kan inte vänta 12 månader, min kropp håller ju på att gå sönder och nu tror dom att jag håller på att få artros i knäna vilket gör att jag måste kunna röra på mig ännu mer men det gör ju så ont och det är ju så svårt med tyngden.
    Vet ju att man kan hänvisa till fritt val men vart gör jag det? Ringer jag till kirurgen eller vart ringer man?

  • trollbottom
    lisalove skrev 2010-05-11 20:57:46 följande:
    Du ringer detta nummer 090-785 44 60, och säger att du inte vill vänta i 12 månader. då får du välja mellan att åberopa vårdgarantin eller fria vård valet. Det kan vara så att det andra alternativet går fortare nu.
    Tack, då ska jag göra det till veckan.

    Ja, vad är skillnaden mellan vårdgarantin och det fria valet? Vad innebär skillnaderna? Jag trodde det var samma sak, bara olika namn på samma
  • trollbottom
    lisalove skrev 2010-05-11 21:14:26 följande:
    Vårdgarantin: så betalar landstinget resorna ToR för både bedömningsmötet och vid själva operationen. Jag flög, och det var inga problem att få det betalt. Övernattning +mediciner (de som behövs efter operation)+vårdavgiften står du själv för. Det fria vårdvalet: Du står för resor +övernattning +mediciner +vårdavgiften: Landstinget står bara för operationen.
    Tack, det var ju rätt bra att få veta skillnaderna. Så man är beredd på vad det innebär. Med tanke på vår ekonomi får jag nog ändå välja vårdgarantin då så jag inte råkar sätta oss på pottkanten helt och hållet. Gör ju inget om det tar någon månad extra men inte ett helt år
  • trollbottom

    Fasiken, jag måste få tummen ur och ringa och begära vårdgarantin. Varför ska det vara så svårt att ringa det där samtalet? Jag vill ju kunna skaffa fler barn men kroppen kommer inte palla en graviditet med den här vikten igen.

  • trollbottom

    Jag har gjort det, känner mig så fruktansvärt glad. Jag ringde imorse, bad karln väcka mig när de ringde upp (jobbar natt) och nu har jag åberopat vårdgarantin. Min remiss skickas till Ersta.

    Ja, jäklar, det var ju inte så hemskt

  • trollbottom

    När jag pratade med de i Lycksele idag så sa de att de skulle skicka min remiss till Ersta. Men, ska man ringa Ersta om man inte hört något och i sådana fall hur länge ska man vänta med att ringa?
    Jag har ju förstått att vårdgarantin inte alltid fungerar. Men samtidigt har jag hört att Ersta ändå ska vara ganska snabba men det beror väl på när de får remissen till sig också antar jag?!

    Eller ska jag bara vänta nu?

  • trollbottom
    Elwi skrev 2010-06-22 00:13:24 följande:
    Min remiss har precis kommit in till Ersta och jag pratade med dom förra veckan.
    Dom har 6 månader för att få komma på läkarbesök och sen 3 månader till OP..... så det kommer ta ett tag... men jag får sikta in mig på Beach 2011 istället Cool
    Om det stämmer blir det lagomt till min födelsedag. Vilken present *S* Hur länge väntade du på att remissen skulle komma till dem? Tänkte om man måste ringa igen och skynda på dom med att skicka remissen vidare
  • trollbottom
    lisalove skrev 2010-06-22 10:03:53 följande:
    När jag åberopade vårdgarantin, yog det 2 dagar att få ett papper från Lycksele om att de hade skickat mig till Ersta. Jag ringde då upp Ersta och jag var registrerad där. Nu är det semestertider så det kan hända auu det tar lite längre tid.
    Då ska jag ringa nästa vecka och kolla att det kommit fram. Antar att det är bäst att vara lite besvärlig Flört brukar ju vara så med sjukvården

    Någon som har nummret till Ersta som man ska ringa för att kolla?
  • trollbottom
    Fröken Stålhand skrev 2010-06-23 21:57:22 följande:
    Men, du också! Jag har fått beviljat och OPas till hösten!!
    Men hallå. Tusan vad gott för dig. Jo, jag är ju tjockis jag med. Tänkte komma och hälsa på dig nu snart
  • trollbottom
    Fröken Stålhand skrev 2010-06-23 22:16:01 följande:
    Alltid kul med besök!

    Har du väntat länge på OP? Här har det gått undan... Var på HC februari, kirurgbesök april och gruppträff 10 juni så nu är jag på väntelistan!!
    Härligt. Jag skriker till när jag vet när vi nu lyckas ta oss ner. Pysen och jag ska på återhämtningssemester hos mamma och pappa nämligen Skrattande

    Jag har faktiskt inte träffat någon läkare. Pratade med HC för typ ett år sen. Inget hände. I november fick jag prata med en annan läkare som sa att den läkaren som skulle gjort det bara hade slutat med alla papper i en enda röra. Jag fick gå och lämna lite prover osv och sen skickade han in min remiss. Remissbekräftelsen fick jag nu, ett halvår senare ungefär och sen har det tagit mig då en månad att ringa och kräva vårdgarantin. Nu hoppas jag att det ska gå hyffsat fort. Vill ju ha fler barn om inte annat men inte med den här tunga kroppen.
Svar på tråden Stora tråden om Gastric bypass (GBP)