• Embla82

    Gravid mha IVF, BF jan-feb 2011

    Hej!


    På min femte insättning så fick jag helt plötsligt plus!! Det känns helt galet och underbart roligt. Har du också fått plus och vill snacka lite? Jag känner mig inte så jättehemma i vanliga gravidtrådar. 
    {#lang_emotions_sunny} Välkommen {#lang_emotions_sunny}
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-09 15:37
    listtråden:
    www.familjeliv.se/Forum-7-139/m52966641.html
  • Svar på tråden Gravid mha IVF, BF jan-feb 2011
  • Tezzy
    Embla82 skrev 2010-05-30 17:56:22 följande:
    Hej! På min femte insättning så fick jag helt plötsligt plus!! Det känns helt galet och underbart roligt. Har du också fått plus och vill snacka lite? Jag känner mig inte så jättehemma i vanliga gravidtrådar.   Välkommen 
    Hej =)

    Testade plus 24/5 på första IVF-försöket. Har VUL 9/6. Jag hopapr in här =)
  • AnnaK

    jag testade plus den 25/5 (tjuvtest 19/5) VUL 16/6

  • Embla82

    Härligt att ni plussat och grattis tjejer!!
    Tezzy, vilken lycka att plussa på första försöket. Hur komemr det sig att ni gjorde ivf?

    AnnaK, vilket förösk lyckades du på?

    Hur mår ni? Jag är vrålhungrig och magen känns ganska mycket. Det är nästan som mensverk men lite konstigare.
    Är det era första barn?

  • Tezzy
    Embla82 skrev 2010-05-31 14:12:53 följande:
    Härligt att ni plussat och grattis tjejer!! Tezzy, vilken lycka att plussa på första försöket. Hur komemr det sig att ni gjorde ivf? AnnaK, vilket förösk lyckades du på? Hur mår ni? Jag är vrålhungrig och magen känns ganska mycket. Det är nästan som mensverk men lite konstigare. Är det era första barn?
    Min sambo har för få spermier, så vi har gjort ICSI. Det kändes såklart jättehärligt att plussa på första försöket, jag var helt inställd på att behöva prova fler gånger. Nu är man i stället nojig för att något annat ska gå fel. Men jag försöker ta det lugnt och inte oroa mig så mycket!

    Vi har ett barn innan, fast det är egentligen mitt från ett tidigare förhållande, även fast han bor och har vuxit upp hos mig och min sambo. Det är en liten kille på 5 år.

    Jag är väldigt trött, blir lätt lite yr i huvudet på jobbet, och har mycket "mensvärk". Magen är svullen och det gör ont att ha vanliga byxor på mig. En kompis tyckte att jag skulle gå och köpa ett par mammabyxor för bekvämlighetens skull, men det känns konstigt att göra så här tidigt...
  • Embla82

    Tezzy, aha, vi har också gjort icsi, men så har även jag problem med äl, har pco och typ aldrig egen ägglossning. 


    När ni har barn sen innan så vet du vad som komma skall nu i alla fall med graviditeten. Jag tycker att det ska bli superspännande! jag undrar verkligen hur det känns att känna små kickar. 
    Jag har också byxproblem faktiskt, hela ivf-behandlingen har gjort min mage så svullen så jag kan inte ha mina vanliga jeans längre. Antar att jag kommer få gå i leggings eller nåt hela sommaren (om det inte blir varmt då förståss). 
    Fasen, mitt vul är inte förens 22 juni, det är ganska långt bort inser jag nu! typ tre veckor... kommer vara i 7+6 då. Ska bli intressant att se om det är en eller två som gömmer sig där inne
    Annars nojar nu rätt mycket... vill så gärna att det ska gå bra den här gången. 
  • AnnaK

    min IVF historia ser ut så här...

    IVF 1 - negativt
    IVF 2 - negativt, fick 2 till frysen
    FET 1 - positivt, MF tidigt ca v 5-6
    FET 2 - positivt, MA i v 10, trodde då att jag var i v 12
    IVF 3 - inga av mina 14 ägg blev befruktade

    denna gång gjorde vi ICSI

    så nu hoppas jag innerligt att detta ska gå bra, känner att jag inte kan vara riktigt så glad som jag skulle vilja vara... men hitills har det gått bra, fick ju blödningar ganska tidigt på mina andra graviditeter och denna har jag inte fått någon blödning alls...

    känns som man aldrig kan få slappna av, först alla spray o sprutor, äggplock o återföring mm mm mm mm

  • Tezzy
    Embla82 skrev 2010-05-31 21:04:28 följande:
    Tezzy, aha, vi har också gjort icsi, men så har även jag problem med äl, har pco och typ aldrig egen ägglossning.  När ni har barn sen innan så vet du vad som komma skall nu i alla fall med graviditeten. Jag tycker att det ska bli superspännande! jag undrar verkligen hur det känns att känna små kickar.  Jag har också byxproblem faktiskt, hela ivf-behandlingen har gjort min mage så svullen så jag kan inte ha mina vanliga jeans längre. Antar att jag kommer få gå i leggings eller nåt hela sommaren (om det inte blir varmt då förståss).  Fasen, mitt vul är inte förens 22 juni, det är ganska långt bort inser jag nu! typ tre veckor... kommer vara i 7+6 då. Ska bli intressant att se om det är en eller två som gömmer sig där inne Annars nojar nu rätt mycket... vill så gärna att det ska gå bra den här gången. 
    Min son är ju 5 år, så det är ganska länge sedan jag var gravid. Och den graviditeten var så himla smidig, så jag förväntar mig att få stå ut med lite mer symptom den här gången =) Tycker redan att den här värken som liknar mensvärk är mycket. mycket mer än förra gången. Då var det liksom bara ett litet molande någon gång ibland. Nu är det så mycket så att jag är helt säker på ibland att jag ska få missfall... :S

    Ja, man nojar mycket nu. Finns nog ingen IVF:are som inte gör det. Först känns tiden så fruktansvärt långsam till man ska testa och sen går det sjukt långsamt till VUL!

    Anna: jag förstår verkligen att du har svårt att slappna av efter den resan du har gjort! Försök så mycket du kan i alla fall att njuta av att du är gravid NU. Och nu vet ni ju att det funkar!
  • Embla82

    AnnaK, ja oj vilken historia. Det är verkligen inte kul med missfall. Jag försöker känna efter hela tiden och nu imorse när jag vaknade tycket jag mig sakna alla symtom jag haft. Jag var itne hungrig och hade ingen mensverk och brösten känns knappt. Fick trycka ordentligt så kändes det lite ömt, haha. Men jag hoppas detta kommer gå bra i alla fall och att symtomen kommer tillbaka under dagen. Jag har ju också haft ett missfall så läskigt är det dom här första veckorna.

    Tezzy, min mage känns också mycket från och till men jag frågade kliniken och läkaren (som råkade svara) sa att det är helt normalt så jag antar att man får försöka tänka så. Det som är bra är att jag hade ingen mensverk alls förra graviditeten som slutade i missfall, så kanske verken är lite bra ändå och tyder på att det händer grejer där inne.

    När ska ni ringa barnmorskan? Jag tror jag väntar till efter vul den 22 juni. Dessutom fick jag två embryon tillbaka denna gång så det ska bli spännande att se om det är en eller två som gömmer sig där inne...

  • AnnaK
    Embla82 skrev 2010-06-01 09:34:01 följande:
    AnnaK, ja oj vilken historia. Det är verkligen inte kul med missfall. Jag försöker känna efter hela tiden och nu imorse när jag vaknade tycket jag mig sakna alla symtom jag haft. Jag var itne hungrig och hade ingen mensverk och brösten känns knappt. Fick trycka ordentligt så kändes det lite ömt, haha. Men jag hoppas detta kommer gå bra i alla fall och att symtomen kommer tillbaka under dagen. Jag har ju också haft ett missfall så läskigt är det dom här första veckorna.Tezzy, min mage känns också mycket från och till men jag frågade kliniken och läkaren (som råkade svara) sa att det är helt normalt så jag antar att man får försöka tänka så. Det som är bra är att jag hade ingen mensverk alls förra graviditeten som slutade i missfall, så kanske verken är lite bra ändå och tyder på att det händer grejer där inne. När ska ni ringa barnmorskan? Jag tror jag väntar till efter vul den 22 juni. Dessutom fick jag två embryon tillbaka denna gång så det ska bli spännande att se om det är en eller två som gömmer sig där inne...
    ¨jag har också fått tillbaka 2 embryon, ska som sagt bli spännande att se hur många som finns därinne...
Svar på tråden Gravid mha IVF, BF jan-feb 2011