Inlägg från: fröken lyckligtlottad |Visa alla inlägg
  • fröken lyckligtlottad

    Bf i jan/feb 2011 från Malmö

    Anna jv skrev 2010-10-19 09:40:50 följande:
    Ok... du får försöka ta det lite lugnare.... förstår att det är svårt med en massa barn runtomkring dig och en massa förändrimgar på jobbet. Du jobbar möjligtvis inte på PER ALBINS? Mina barn går där =)... de ändrade ju hela verksamheten nu efter sommaren... så avdelningarna blev åldersinriktade i stället.
    Åhhh New York =)... så roligt! Ska ni vara där länge? Ngt avis kan jag säga.... dit skulle jag också vilja åka en dag =)! Har du varit där innan?
    näe jag jobbar inte på Per Albins, men vi har oxå ändrat om nu efter sommaren till stora barns och små barnsavdelning. Hur är det på Per Albin... har du bra koll på förskolorna på Kulladal?? Jag kommer nog syna alla väldigt noga innan jag väljer... hi hi. Jag vet vad jag vill ha ut av en förskola ju kan man säga ;) Stackars pedagogerna =)
    Ska bara vara i New York i 6 dagar, men det ska bli riktigt skönt med en veckas semester och att få komma bort från vardagen. Har aldrig varit där innan så det ska bli häftigt att se allt som man bara sett på TV =) Bokade resan 2 veckor innan jag fick reda på att jag va gravid, men det ska nog gå bra, får ta det i ett lugnare tempo bara =) Hoppas du oxå kommer dit en dag Anna
  • fröken lyckligtlottad
    Anna jv skrev 2010-10-20 10:09:24 följande:

    Jag har varit supernöjd med Per Albins....speciellt innan de ändrade om.
    Vi var runt och tittade på den privata som heter Kullavången tror jag och sen var vi även på Södertorp....

    När Hugo skulle börja på dagis så blev han placerad på en avdelning på På per albins som vi inte tittat på tidigare... och när vi då hälsade på där så kändes det sååå fel... fick ingen bra kontakt med personalen alls. Jag och Jonas kände precis likadant. Så jag ringde rektorn och sa som det var.... så vi stod kvar i kön och betalade de månaderna .... och sen började han på "myrstacken" när de fick en ledig plats! Är så glad för att vi väntade... var sååååå nöjd med alla i personalen på den avdelningen... de engagerade sig i barnen... varje torsdag var de ALLTID iväg och hittade på ngt utanför dagisområdet m.m.... Och ja,... det var ju barn i alla åldrar =)! När Nelli sen skulle börja, gjorde jag likadant.... satte upp henne så att hon skulle säkert komma in på myrstacken och betalade extra ngn månad. Ville ju inte skola in henne när hon var 1 år.
    Många på dagiset (föräldrar) som hade barn på andra avdelningar sa även rakt ut att det var den bästa avdelningen =)!

    Nu har de ju förändrat det hela.... är nöjd även nu,... men inte på alls samma vis som innan. Nelli fick behålla 2 av pedagogerna och Hugo en. Men än i dag saknar de sin myrstacken.... och jag =)!

    De stora barnen hittar på en hel del fortfarande.... men de mindre kan ju inte... hur ska det gå med en massa små barn som många av dem inte orkar gå  så långt och pedagogerna har ju trots allt bara två armar och händer var! Nelli leker dessutom bäst med de som är äldre....
    Jag är alltså för en blanding =)!

    Fick en bra känsla även för södertorp när vi hälsade på där =)... Kullavången gillade vi faktikst inte så mkt (men vet andra som är supernöjda)!!

    Vad tycker du om förändringen


    Förändringen av små/stora barn känns bra. Jag jobbar med de stora barnen, vilket jag är glad över nu när jag är gravid. Ofta kommer de stora barnen i kläm på blandade avdelningar just för att de små kräver sååå mycket tid. Men sen är det ju som du säger att de små barnen inte kommer iväg o så lika mkt längre. Iofs sant.. men samtidigt har inte de samma behov av det som de stora. Det de behöver mest är lugn och trygghet. Sen får man väva in den pedagogiska verksamheten i det.
    Nu känner jag att jag har tid att sitta i lugn och ro o spela spel, umgås och vara närvarande på ett annat sätt för de stora barnen. Jag saknar dock mina gamla underbara kolleger som jag splittrats från grymt mycket. Vi hade ett kanonarbetslag och Ingenting kommer bli som förr utan dem =(
  • fröken lyckligtlottad
    carrobarro84 skrev 2010-10-30 15:38:36 följande:
    idag var jag så grymt sugen på godis (och jag som inte ska äta godis på ett helt år) nästan helt gråtfärdig blev jag. men fick trösta mig med att köpa ett klädesplagg till lillkillen. så nu är jag glad igen

    Har varit på stan idag och köpt en amningsbh, behövde verkligen en större och då är det lika bra att passa på att köpa en amningsbh. men jag tycker inte det finns så många bra alls. gillar inte riktigt bh:ar med bara lite tyg, vill gärna ha bygel och lite vaddering. men det är svårt att hitta.
    Har en kompis som säger att det finns bra amningsBH:ar i Ullared ;)
  • fröken lyckligtlottad
    elvira78 skrev 2010-11-12 13:46:35 följande:
    Hej.

    Jag skriver oxå upp mig på fikalistan den 21:e.

    Fika 21/11 kl 13
    Jane80
    Rosbruden
    Sigge11
    carrobarro84
    Mömselina
    Pepisson
    Elvira

    Har blivit helt sjukskriven fram till BF, dvs hela 3 månader. Helt nervös över att FK ska börja krångla.

    Var på vattengympan hos Rund o Sund i går och blev rädd över hur dålig form jag är i. Blev sååå trött i armarna! Kanske borde komplettera med vattengympan hos F&S...
     
    Va beredd på lite högre tempo på friskis vattenjympa bara... gick ju vääääldigt långsamt på rund o sund, jag trodde fortfarande det va uppvärmning när det va slut :/ men men... det är väl det som är meningen antar jag. Det ger nog annan bra träning än kondition, kanske inte det vi behöver träna mest just nu....... Men visst va det mysig avslappning på vattenjympan =)
  • fröken lyckligtlottad
    elvira78 skrev 2010-11-12 18:49:53 följande:
    oj då, då ska jag nog lägga ner F&S eftersom jag tyckte det var jobbigt hos Rund o sund. :)
    Hon som håller i det på friskis är jättebra, glad och pigg... man blir glad bara av att se henne . Hon är förstående och säger att alla ska ta det i sitt eget tempo. Nångång när jag va där va det en tjej som kände att hon inte fixade det riktigt, då va ledaren direkt framme o frågade hur det va med henne och sa att hon skulle ta det lite lugnare, så du kan nog testa om du har lust att röra på dig fler gånger i veckan
  • fröken lyckligtlottad

    Suck... ja H-rutan är en djungel =(. Tänkte faktiskt ringa till dem och fråga hur jag ska fylla i föräldraledigheten. Har inte lyckats klura ut det själv.
    Idag va vi på TUL. bebis såg ut att må fin fint och vägde 1795 idag v 32+1. Blev beräknad till 3200 till BF. Fick skickade 3 bilder till oss på vår mail. En av dem va 3D. Jag blev glatt överraskad, jag som funderade innan över att gå och betala för ett sånt ultraljud. Himla tur jag inte gjorde det nu när vi ändå fick se 3D =)

  • fröken lyckligtlottad
    Rosbruden skrev 2010-12-14 11:42:22 följande:
    Var på TUL idag  helt underbart att se lilla bebisen Hon låg med rumpan in mot min mage så det var lite svårt att se men BM trodde fortfarande att det var en liten tjej.
    Hon har vänt sig så att hon ligger med huvudet neråt. Tyvärr så låg hon lite fel med ansiktet så 3D bilden blev inte så bra, man såg bättre på det normala sättet.

    Hon är beräknad till 3400 så vi ska gå på ytterligare ett UL den 13 Jan för att kolla vikten igen.
    (BM sa att det får alla göra där de tror att barnet ska väga mindre än 3,5kg)

    Tack Sigge11, då vet jag att det är normalt - man blir ju lite nojjig för allt
    Va härligt att allt va bra =)
    Fortfarande avslappand sen igår?? ;)
    Men gick inte du oxå hos Ann-Therese på Cura?
    Vår lilla pojk blev beräknad till3,2 kg.. o de sa ingenting till oss om att komma tillbaka för ett UL till =(
  • fröken lyckligtlottad
    Rosbruden skrev 2010-12-14 16:55:46 följande:

    Jo, jag går också hos Ann-Therese på Cura - va konstigt. (tror hon sa till oss mellan 3200 - 3400 för vår bebis)
    Hur mycket vägde din pojk när du var där?
    Min lilla flicka vägde 1791g och det var -8%.

    Synd att det är sista gången nästa måndag, jag hade gärna gått lite in i januari också


    Han vägde 1795g o då va jag i vecka 32+1
  • fröken lyckligtlottad
    Pepisson skrev 2010-12-13 14:01:57 följande:
    Fika söndagen den 19e kl 12.00

    Rosbruden
    Sigge11
    Jane80
    carrobarro84
    Pepisson
    Jag kommer oxå på fikan på söndag. Ses då!! =)
  • fröken lyckligtlottad
    carrobarro84 skrev 2010-12-22 08:25:53 följande:
    Folk måste vara extra snäll nu inför jul. Idag var det andra gången någonsin som någon erbjöd mig deras plats på tunnelbanan. Första gången var i måndags. Det finns alltså hopp för mäsnkligheten, eller iaf den kvinnliga delen av den.
    hi hi... jag blev oxå erbjuden plats på bussen häromdagen. Va nog bara för att vi pratade om det i söndags ;).

    Stort grattis Qaroline till lilla Tilde =)
    Blev alldeles tårögd när jag läste ditt meddelande. Tänk att en av våra bebisar tittat ut nu även om det va underbart att just hon höll sig inne så länge =) Ha nu det riktigt mysigt över jul o nyår.
Svar på tråden Bf i jan/feb 2011 från Malmö