Inlägg från: fröken lyckligtlottad |Visa alla inlägg
  • fröken lyckligtlottad

    Bf i jan/feb 2011 från Malmö

    rontgensyrran skrev 2011-02-14 19:49:11 följande:
    Hahahahaha...det gör vi ju! Har jag inte tänkt på. Då kanske vi kommer att gå på samma föräldragrupp med spädbarnsmassage också? Jag har Ann-charlotte, hon är verkligen supertrevlig!
    japp, det är samma =)
  • fröken lyckligtlottad
    rontgensyrran skrev 2011-02-14 19:49:11 följande:
    Hahahahaha...det gör vi ju! Har jag inte tänkt på. Då kanske vi kommer att gå på samma föräldragrupp med spädbarnsmassage också? Jag har Ann-charlotte, hon är verkligen supertrevlig!
    läste bara halva inlägget innan jag svarade, så typiskt mig. Så här kommer svar på andra halvan ;)
    A-C frågade oss förra veckan om föräldragruppen. Tänkte anmäla mig på onsdag när jag ska till henne. Det va fyra anmälda, sa hon. Blir det 8 så blir det av. Då ses vi kanske där då =)
  • fröken lyckligtlottad
    Anna jv skrev 2011-02-14 21:04:35 följande:
    Rontgensyrran och jagofisen: henne har jag också ! Rontgensyrran: Hugo hade också lite problem med magen och hade gudar som luktade! Jag ammade ju honom men jag har hört att vissa barn tar semper bättre än Nan och tvärtom... Kanske värt att testa ! Sen när Hugo hade mkt kramper i magen hade jag honom i bärselen mage mot mage... hjälpte jättemkt ... Och man kunde fixa med annat under tiden ! Jag la han också ofta på mage på mina ben och gungade lite fram och tillbaka ! Perfekt på kvällen när man kanske tittar på tv ! Vi är fortfarande kvar här inne... Trulle klarar sig fortfarande inte utan syrgasen och han inhalerar var tredje timme. Nu är det 4:e dagen vi är här och jag saknar övriga familjen så mkt! Vill bara att han ska bli frisk också... Man är ju så orolig och vågar knappt somna om kvällarna... Min lille gosse.. Han är för liten för att vara sjuk ! Jaha, han var i alla fall lite piggare innan i dag och var vaken en bra stund! Mysigt !
    usch, stackars er. De é ju så hiiimla små o man känner sig så hjälplös. Hoppas han blir bra snart så ni får komma hem. Kram på er!
  • fröken lyckligtlottad
    Pepisson skrev 2011-02-15 18:28:12 följande:
    Varit hemma nästan hela dagen idag och lagat en massa mat som jag fryst in. Blev en himla massa portioner. La mig i sängen vid 15:30 coh helt plötsligt var mannen hemma 17:30 och väckte mig... Känner mig helt snurrig nu.

    Amningen låter jobbigt, har blivit tipsad av flera att köpa amningsnapp som bebis kan suga igenom och bröstvårtsskydd för att lufta dem. På så sätt blir det inte lika helvetiskt som jag förstått den första tiden. Det är smärtan som är värst tydligen.  Ja, alla tips är väl mottagna om man säger så.

    13 dagar kvar till BF idag, det skulle kunna sätta igång närsom eller om en månad *suck* Börjar se extremt svullen ut i ansiktet, så förutom händer och fötter så ser jag extra gullig ut i ansiktet... Tur att jag håller mig inomhus!

    Gosa loss med era bebisar nu... snart blir det fikor på stan och barnvagnspromenader. 
    En liten varning till er som använder vårtnapp. Kan säkert vara jättebra om det funkar, men det funkade inte för oss =(

    Fick vårtnapp redan på BB av barnmorskorna pga att Neo inte lyckades suga direkt från bröstet antagligen pga att mina bröstvårtor är för "platta". Nu i efterhand kan jag bli lite irriterad på att de inte kämpade mer med oss utan amningsnapp.

    Väl hemma fungerade det hyfsat bra, förutom att jag tyckte att det va jobbigt att man skulle sätta på den där plastgrejen och så fort Neo kom åt den med handen så åkte den av, så höll vi på så nån gånger innan han började suga. Men men, detta va ju inte hela världen... sånt kan man stå ut med sålänge bebis är nöjd tänkte jag. Själv grät jag mig igenom många amningsstunder, kände mig som nån jäkla kossa och mådde inte alls bra om jag ska va ärlig, men tänkte att det är väl så det ska vara, jag vänjer mig nog snart.

    När vi var hos BVC och vägde Neo hade han gått ner från 3380g till 3010g. Det visade sig att Neo inte längre fick i sig nåt när jag ammade. Antagligen har han fått i sig för lite, blivit svagare och svagare och sen tillslut inte orkat suga i sig nåt över huvud taget. BVC-sköterskan berättade att bebisen måste suga ganska hårt för att få i sig mjölk igenom vårtnappen. Jag bestämde mig för att pumpa, försöka amma och ge honom ersättning för att han skulle växa till sig igen. Efter nån dagar tog jag beslutet att ge upp amningen helt och hållet. Tanken på att jag hållt på att svälta mitt barn var fruktansvärd. Jag märkte på honom att han inte mådde bra och det syntes tydligt att han gått ner mycket i vikt. När jag sedan såg att han mådde bra av ersättningen och märkte på mig själv hur mycket bättre jag mådde av att inte amma och se honom nöjd så bestämde jag mig för att sluta helt.

    Fungerar amningen som det ska är det säkert jättemysigt. En del tycker kanske att jag borde kämpat längre och inte gett upp så lätt... Man hör ju överallt att man "ska få" dåligt självförtroende som mamma om man inte kan amma osv. Jag känner absolut inte så, jag tycker bara det är skönt och är oerhört tacksam för allt stöd jag fått i detta av BVC-sköterskan, familj och vänner
  • fröken lyckligtlottad
    rontgensyrran skrev 2011-02-15 19:31:32 följande:
    Jaha :D Jag trodde ni redan flyttat! Hör med henne när ni kommer hem. Verkar trevligt. Det är 3 träffar först jmed inriktning spädbarns massage. Kan vi alla promenara med våra barnvagnar ihop. Tråkigt att han inte klarar sig utan syrgas, men hoppas ni snart får komma hem.

    Är det nån som har tänkt att gå på friskis Mamma-core jympa förresten? Finns på HH på måndagar kl 10.
    Jag kan tänka mig att gå på gympan tills vi flyttar i mitten av april. Lär väl hinna nån gånger iaf. =)
    Hoppas att föräldragruppen börjar i tid så vi hinner med den oxå, skulle väl bara vara 3-4 gånger eller?? Hoppas vi hinner med så vi kan promenixa dit tillsammans...
  • fröken lyckligtlottad
    rontgensyrran skrev 2011-02-16 10:38:48 följande:

    Jaha du skulle med flytta? Föräldragruppen träffas 6 ggr sammanlagt tror jag, men det är först enbart 3 ggr sen 3 till när de börjar med smakportioner och så. När har du din efterkontroll? Jag har min i slutet av feb och vill gärna träna efter det. Då skull vi ju kunna gå dit och träna tillsammans med våra små. Ogillar dock tiden. Är väldigt tidigt när man sovit dåligt :/ Men men vad gör man inte för att komma i form.


    Ann-.charlotte är väldigt bra och sympatisk tycker jag med amningen. Jag hade ju också strul med viktuppgången med Ines, men jag valde då att intensiv amma 2-3 dygn för att försöka få igång det igen, då allt annat funkade bra med amningen. Men det hjälpte inte utan fick ta till tillägg vid vissa mål. Det känns bra. Funkar det inte så gör det inte. Det är otroligt många som inte kan amma av flera anledningar och jag tycker man absolut inte ska ha en uns av dåligt samvete för det!


    Vi flyttar till Spanien, men kommer tillbaka om två år igen. Min sambo har fått en tjänst där i två år genom sitt företag, passar perfekt eftersom jag och Neo kan va hemma längre. =)

    Jag har inte bokat in min efterkontroll ännu, borde kanske ta tag i det där ringa till min barnmorska nån dag. Neo blir en månad på måndag! Tycker oxå träningen är väldigt väldigt tidigt. Här hemma bokar vi inte in nåt före 13 annars... hi hi =)
  • fröken lyckligtlottad
    Anna jv skrev 2011-02-17 10:44:31 följande:
    Jogofisen+rontgensyrran: är det nu på tisdag ni ska börja på föräldrarkursen?
    Jag anmälde mig igår när vi va hos A-C då sa hon att hon trodde att det skulle börja på tisdag. Såg att det va kvällstid. Anna Jv och Röntgensyrran, ska ni gå själv eller ska pappan med??
    Hon har inte ringt mig än... eller så har hon kanske det. Hade ett missat samtal från ett okänt nummer i förmiddags.

    Hur är det med bebis?? Hemma från sjukhuset än? 
    kram på er! 
  • fröken lyckligtlottad
    {#emotions_dlg.flower} December 2010 {#emotions_dlg.flower}Rontgensyrran -24 december, första barnet Ines (BF -14), TUL: 3500 g, FV: 3180 g, Kulladal (Malmö)

    {#emotions_dlg.flower} Januari 2011 {#emotions_dlg.flower}Nanna08 - 20 januari, första barnet Eddie (BF-22), TUL: 3300 g, FV: 2845 g L: 48 cm, Limhamn
    Jagofisen - 21 januari, första barnet Neo (BF -3), TUL: 3200g, FV: 3380g, L: 51cm, Kulladal (Malmö)
    {#emotions_dlg.flower} Februari 2011 {#emotions_dlg.flower}carrobarro84 - 5 februari, första barnet Elliot (BF - 1), TUL: 3400 g, FV: 3600 g L: 51 cm, Oxie
  • fröken lyckligtlottad
    rontgensyrran skrev 2011-02-25 16:28:45 följande:
    Grattis till alla nya trådbebisar! Tänkte att det var dags för en fika igen och föreslår att vi kan träffas Måndagen den 7 mars kanske vid 13.00? Fik är ju lite svårt med alla barnvagnar. Men vi kan ju se hur många som skriver upp sig och bestämma fik efter det. Blir vi många så får vi väl ta det på Ikea. Där får vi ju plats iaf :)

    Kaffe Fika måndagen den 7 mars kl 13.00, Ikea???Kaffe

    * rontgensyrran + Ines
    Hoppas att du inte kände dig utkörd innan idag. Ni hade gärna fått stanna. Det va minsann fullt ös här hela eftermiddagen...
    Har du hittat programmet för fotoalbummet nu??

    Kaffe Fika måndagen den 7 mars kl 13.00, Ikea???Kaffe

    * rontgensyrran + Ines
    * jagofisen + Neo
  • fröken lyckligtlottad

    Fika!
    Vi är lite långsamma här hemma på morgonen/förmiddagen, men jag ska knog kunna hinna till klockan 12 =)

    Limhamnstjej, hur många va ni när ni va där nere och fikade på Hansa? Det är ju faktiskt mysigare där än på ikea om vi får plats...
    Vet att det är stort och att det brukar sitta massa "lattemammor" där, men kan inte riktigt se framför mig hur stort det är för vagnar...

Svar på tråden Bf i jan/feb 2011 från Malmö