Inlägg från: fröken lyckligtlottad |Visa alla inlägg
  • fröken lyckligtlottad

    Bf i jan/feb 2011 från Malmö

    Hej tjejer!
    Tittar in här jag med o hälsar på... Har bf 23 januari enligt barnmorskan - 20-21 enligt mig själv, men det kan väl kvitta iofs med två tre dagar hit eller dit.
    Va på Vul nu i torsdags, sen idag va vi på inskrivningssamtal.. underbart att se det lilla hjärtat slå. Har någon av er varit på vul ännu?? (Jag går iofs privat, genom där jag jag fick mina p-piller innan). Ska på ett nytt den 19 juli (é då i v 13) för att göra ett kubb test. Någon annan som ska göra det? Hur mår ni annars?

  • fröken lyckligtlottad
    carrobarro84 skrev 2010-06-21 18:52:31 följande:
    har inte gjort nåt VUL än men vill gärna göra. ska försöka få en tid. KUB teste vill jag gärna göra. Får hoppas att man kan få ett gratis. Känns så dumt att behöva betala så mycket annars.
    Fick en remiss av min barnmorska till Kub på Cura... Nu när jag läser era inlägg börjar jag misstänka att jag haft tur. Själva kub testet (ultraljudet) är gratis. Men jag ska ta bloprov en vecka innan o det kostar 150:-... men det är det ju värt! Skriver ni in er på MAS eller? Jag går på Slottstaden, har funkat bra hittills iaf...
  • fröken lyckligtlottad
    limhamnstjej skrev 2010-06-21 21:51:41 följande:
    Helgen har försvunnit iväg i ett nafs och idag ska man ju inte klaga, har suttit på altanen med kompisar hela kvällen och fikat, helt gudomligt. Hoppas nu detta vädret har tänkt hålla i sig.

     Nanna08: Kan man göra vul där i lund utan att vara listad där?

    Tror inte vi får varken kub eller tidigt vul, går inte privat....eller gick iaf inte förra gången och tänkte nog ta samma. Ni som går privat, får ni göra 3D ultraljud?
    Ingen aning om man får göra 3D... blev bara så paff när jag fick en bild första gången, trodde inte man skulle få det så tidigt. Jag är förvånad över att de gör ultraljud så tidigt över huvud taget.  Har en kompis som precis fått barn, hon fick inte göra ultraljud förrän v 19  (bor i Trelleborgs kommun iofs). Det där med 3D kommer kanske på ett senare ultraljud. Någon som hört om 3D ultraljud kan skada barnet? Va en arbetskamrat till mig som sa det, men jag har ingen aning om det ligger nån sanning bakom.
  • fröken lyckligtlottad
    Jag känner som du. Skulle jag få missfall så vill jag att mina närmsta vänner och min familj, ska veta o stötta mig. Har även berättat för mina närmsta kolleger på jobb, va nån veckor där i början (5-8 typ) som jag inte riktigt va mig själv. Så det va skönt att förklara varför för dem som man umgås med hela dagarna...
    Ska upp och hälsa på min sambos föräldrar, som bor Norrut, nästa vecka (då é jag i vecka 11). Då tänker vi berätta för dem med... =)
    Men sen får nog resten vänta till efter 19 juli när jag gjort KUB testet, är lite smånervös inför det...MrsGlad skrev 2010-06-23 21:01:24 följandeihi... jag har redan typ berättat för alla utom på jobb...

    när det gäller jobb tänkte jag vänta till efer semestern. Var på medarbetarsamtal igår och var lite sugen på att berätta för chefen men jag lyckades hejda mig...

    Min erfarenhet är att,  när jag fick mina två missfall innan jag fick sonen, så var det skönt att folk visste om det. För då kunde de förstå en bättre om man var lite nere och så fick vi stöd från vänner och familj. Om det inte är någon som vet om att man är gravid och man får missfall så får man inte heller nåt stöd från vänner och så... men såklart, det ä ju helt upp till var och en hur man vill göra. Det vanligaste är väl ändå att vänta att berätta.

    Hann inte ringa till Lund idag... vet inte riktigt när jag ska få tid för jag jobbar ju de tider som de har telefontid.... alltid samma problem tycker jag.
  • fröken lyckligtlottad
    Rosbruden skrev 2010-07-06 10:27:31 följande:
    Jag frågade min kära man om han ville att vi kollade vilket kön det var.
    Hans svar var - Självklart såå spännade.

    Ska på CUB vecka 14 och sedan UL vecka 18 så det blir väl vecka 18 vil får beskedet
    Jag vill oxå veta vad det är... har turen att välja, eftersom sambon sa att det inte spelar honom någon större roll. Är nu i v 11+2...  den 19 juli (i v 14) ska jag oxå göra kub... sen blir det väl UL precis som för dig...
    Ska bli så skönt att få se den lilla igen. Just nu mår jag så bra så att jag ibland får för mig att där inte är någonting som lever där inne... Men det får vi verkligen hoppas att där é.
  • fröken lyckligtlottad

    Jag älskar Ullared, det är ett alldeles underbart ställe. Men man måste välja sina dagar att åka dit noga =)... Sist jag va där va på valborg... gick direkt in och direkt till kassan... det va inte ens speciellt trångt att gå därinne. Ett tips är att ta semester mitt i veckan och undvika helgerna och löning =)
    Jag tänker däremot vänta att åka och handla bebisgrejer till lite senare under min graviditet. Är alldeles för nojig för att handla nu. Tänk om det skulle hända nåt =(.... Tänk va kul att gå o handla bebisgrejer med en stor mage... läängtar =)

  • fröken lyckligtlottad

    Hej tjejer... En liten fråga bara för er som gjort Kub-test under denna graviditeten eller förra...
    Jag ska ta blodprovet på måndag och sen göra ultraljudet nästa måndag (den 19:e)...  Får man svar direkt efter eller måste man vänta några dagar. Usch, vet att det är liten risk... men jag känner mig ändå nervös =(. Skulle vilja hoppa fram 2 veckor i tiden... ska bli skönt när det är över =)

  • fröken lyckligtlottad
    Nanna08 skrev 2010-07-11 22:07:55 följande:
    Hur mår ni i den böljande värmen?

    Själv svettas jag som bara den. Och flåsar hela tiden.
    Inget illamående har jag, men magen putar ut så jag hoppas allt är bra med den lilla där inne.
    Vul på tisdag, ska bli spännande och se om den växt till sig lite.

    Kram på er!
    Jag mår oxå bra... lite dålig aptit bara, men om det är värmen eller bebisen som spökar vet jag inte. Lite av varje antar jag. Lite, lite har magenväxt, vet inte om det är för att jag tränar mindre eller om bebisen växer... hi hi. Kan iaf fortfarande ha mina vanliga byxor utan problem.

    Va och tog blodprov inför kub idag. Hade fått reda på att jag kunde gå till MAS eller läkargruppen där jag är inskriven hos barnmorskan mellan den och den datumen. Valde det sistnämnda. Tog mod till mig, eftersom jag hatar allt som har med nålar och sprutor att göra,och gick dit SJÄLV! När jag väl kom dit (1 timme innan jag skulle jobba, hade bytt tid med en kollega för att inte klydda till det på jobb) så står det en lapp att de har semesterstängt from 12 juli och att de hänvisar till MAS. Så jäkla dåligt!!...  Känslig som jag va redan innan, så bröt jag ihop. Nu va jag både arg och rädd! =(. Ringde och fixade med jobb så det va ok att jag kom senare, sen ringde jag min sambo och berättade. När han hörde hur förtvivlad jag var så mer eller mindre tvingade han mig att hämta honom så han fick följa med till MAS. Väl där gick det väldigt smidigt (måste tillägga att sist fick de sticka om flera gånger för att de stack fel) och jag kände mig oerhört mesig för min reaktion... hi hi. Hmm... kan ju alltid skylla på hormonerna ;)
    Ja ja, nu är iaf blodprovet tagit... bara ultraljudet kvar.
  • fröken lyckligtlottad
    carrobarro84 skrev 2010-07-12 23:20:19 följande:
    här är det varmt och svettigt. hålle rju på att renovera köket och svetten bara rinner, men försöker dricka mycket. men idag har det inte blivit mycket mat. sen tog jag precis en alvedon efetrsom jag hade så ont i huvudet.

    men imorrn är det VUL, börjar bli riktigt nervös. tänk om det inte är nåt där?!

    men jag tror man svettas mer som gravid. brukar inte svettas av att gå på stan direkt men det bara rinner. ganska jobbigt. men i två dar har vi tágit oss tillo en sjö för att bada iaf. lite svalkande åtminstonde.
    Hej! Hur gick VUL:et idag?
  • fröken lyckligtlottad

    Va på KUB igår (det gick bra) och fick  vårt BF datum framflyttat 1 dag till den 24 januari. Så idag går jag in i vecka 14 =)  Fick en ny tid för ultraljud den 24 augusti. Härligt att ha nåt att se fram emot sen när semestern är slut =)

    Lägger till mig i listan.
    Qaroliine: BF 14 januari, första barnet, Genarp
    MrsGlad: BF 2 feb, pojke -08, Husie (Malmö)
    Limhamnstjej: BF 4 feb, pojke -08, Limhamn (Malmö)
    Rosbruden, BF 6 Feb, första barnet, Malmö
    Carrobarro84: BF 7 feb, första barnet, Oxie
    Nanna08: BF 8 feb, första barnet, Limhamn (Malmö)
    Jessica1: Enäggstvillingar, BF 8 feb, pojke -08, 4 missfall, efter 8 försök på konstgjord väg, Staffanstorp
    SBM: BF 10 feb, flicka -08, Malmö
    Jane80: BF 26 feb, första barnet, Sorgenfri (Malmö)
    jagofisen: BF 24 januari, första barnet, Kulladal (Malmö)

Svar på tråden Bf i jan/feb 2011 från Malmö