Inlägg från: fröken lyckligtlottad |Visa alla inlägg
  • fröken lyckligtlottad

    Bf i jan/feb 2011 från Malmö

    Rontgensyrran -  va tråkigt att Ines inte går upp i vikt =(. Tur du har en sån bra stöttande BVC-sköterska ;). Neo gick upp 180g på två dagar när vi började med ersättning. Man märkte jättestor skillnad på humöret på honom direkt, han blev plötsligt sååå nöjd =)
    Sa de nåt annat skoj eller bra att veta på föräldrakursen??

    Soffeloffe - Neo är 6 veckor på fredag. De sista dagarna har han typ bara ätit och sovit, jag trodde dock det berodde på att han är lite förkyld... men vem vet!?!! Hade en underbar natt inatt. Han somnade strax efter tolv och sov till halv sex, åt sen somnade han om till kl 8. Då gav jag honom nappen sen sov vi till 9.30. Jag känner mig utvilad för första gången på jättelänge. Underbart!!
  • fröken lyckligtlottad
    limhamnstjej skrev 2011-03-16 09:20:15 följande:
    Ja, det är väl stor risk att de blir smittade av andra också förutom syskonen så isf får man väl hålla sig helt isolerad och inte ens gå och handla för man kan dra hem smitta utan att man själv har blivit sjuk också. Är väl bara och försöka förebygga med god hygien och sprit. Vi fick samma rum som vi haft då vi legat inne med sonen några ggr tidigare och två i personalen kände igen mig så man känner sig nästan som hemma. Tyvärr har de tagit bort tvn från detta rummet men har fått hit en dator iaf så man kan titta lite online för väggarna är inte överdrivet spännande. När hon hostar så säger läkaren att det låter som rs hosta, hur nu det låter, så de har tagit ett prov som vi ska få svar på senare idag. Men i övrigt syresätter hon sig ok nu så det är rosell, täppa och snabbandad som stör nu och gör henne trött och slagen.
    Stackare... krya på er! 
    Skönt att ni är i goda händer...
  • fröken lyckligtlottad

    Jag ska väl inte klaga på Neos sömn. Men tyvärr piggast och roligast vid 22-23 tiden (vill ju egentligen lägga honom innan). Hur det nu har blivit så ;). Han brukar somna runt 23.30 och sova till 04. Han somnar antingen i vår eller sin egen säng beroende på vilket humör han är på. Somnar han i vår säng så har jag inga promblem att lägga över honom sen så det är skönt. Efter mat somnar han om inom 30-45 minuter och sover sen till ca 6.30. Vi hade kunnat använda honom som en klocka. När jag läser många av era "sömnberättelser" förstår jag att jag inte ska gnälla, men jag önskar ändå att han sov lite längre ;P

    En annan liten grej som jag går och funderar över nu är att han är lös i magen. Han har varit det nu i snart en vecka. Tänkte att det kan nog sitta i ett tag hos de små liven om det nu är så att han varit magsjuk. Det konstiga är att han har varit pigg och haft aptit under hela veckan, men så kanske det brukar va!? Neo äter ju endast ersättning, så tankarna har självklart kommit upp att det är nåt med den som är fel. Innan gick jag alltid upp och värmde vatten mitt i natten, kylde ner och gjorde mat till honom. Nu har jag två termosar vid sängen. En med kallt kokt vatten och en med varmt kokt vatten så blandar jag till lagom temp. Eftersom diarrén kom nån dagar efter jag börjat med detta så kom tanken upp att det kanske har med det att göra. Jag vet ju att det är flera av er här inne som gör så och det borde ju funka för oss om det funkar för er ;). Vad tror ni??

    Limamnstjej:
    Hoppas ni blir bra snart så ni får komma hem...

  • fröken lyckligtlottad
    carrobarro84 skrev 2011-03-19 19:51:49 följande:
    känns som det är många sjuklingar bland våra bebisar. Men hoppas alla blir bra snart! Elliot verkar iaf inte särskilt stört av sin nästäppa. Han har även varit coollugn på flygresan idag. Inte ont i öronen på något sätt. Men han sover väldigt mycket just nu.

    vad tror ni om en fika eller promenad i nästa vecka?
    Vi fikar och promenerar gärna!!
    Har inte så mkt inplanerat nästa vecka. Har dop imonn så nästa vecka ska vi bara vara... ska bli skööönt =)
    Ska det bli fint väder??
  • fröken lyckligtlottad

    Vi hänger oxå gärna med och promenixar....  om det blir fint väder ;P

    Promenad onsdag 23/3 kl 11:
    MrsGlad + Anton
    Pepisson + Alice
    carrobarro84 + Elliot
    elvira78 + Juli
    jagofisen + Neo

  • fröken lyckligtlottad
    rontgensyrran skrev 2011-03-21 10:15:17 följande:
    Promenad onsdag 23/3 kl 11:
    MrsGlad + Anton
    Pepisson + Alice
    carrobarro84 + Elliot
    elvira78 + Juli
    jagofisen + Neo
    rontgensyrran +Ines

    Var ligger slottsparken? Och var möts vi. Bott 9 år i Malmö och kan inte hålla reda på parkerna ;P *skäms lite*
    Lugn, jag vet var det ligger. Vi kanske kan ta oss dit tillsammans? ;P. Eller du vill passa på att köra bilen dit?...  hi hi ;)
  • fröken lyckligtlottad

    Vi kanske kan ses kl 11 vid stadsbiblioteket eller det där caféet rontgensyrran snackade om. Slottscaféet brukar vi kalla det, vet inte om det heter så. På somrarna har de uteservering + servering i ett växthus. Mrs Glad, det är mkt möjligt att de har det nu med. Jag tar med filt och varma kläder fall i fall vi hittar nåt utefikaställe ;P. Ni som kör bil dit, det är väl ganska enkelt att parkera vid stadsteatern eller vid muséet.

    Rontgensyrran känner du för att gå ända dit? Annars är ju buss ett bra alternativ så kanske vi kan promenixa hemmåt så långt vi orkar...

  • fröken lyckligtlottad

    Angående promenaden imonn...

    Är folk sugna på en fika i samband med promenaden??
    Har ett litet förslag såfall...
    Både DMI och SMHI visar strålande sol helda dagen.
    Tänkte att vi som vill kunde ta med egen fika och ha picknick i parken (även om det är lite kallt) så kan även Mrs Glad och Anton vara med och fika =) Man kan ju lasta vagnen full av filtar och sittunderlag till en själv och så behöver man ju inte sitta jättelänge.

    hrmm... hälsningar en förskollärare som är ute i alla väder.. hi hi ;P

  • fröken lyckligtlottad

    Tack tjejer och bebisar för en mysig promenix och picknick idag. =)

  • fröken lyckligtlottad

    Vi hade dop för två helger sen. Hade det i Tygelsjö kyrka sen lånade vi församlingshemmet efteråt för fika. Bjöd bara på tårta och kakor. Jag som tyckte att vi va många, vi var 32 stycken. Jätteskönt att kunna ha det i församlinghemmet och slippa dra hem allt folk iaf =). När det gällde presenter så frågade de flesta vad "han" önskade sig, så jag sa till folk att vi inte ville ha nån "tengrejs". Neo fick jättefina presenter, pengar bla till fotografering, böcker, tavlor, måttstock, boklist, tavla med hand/fotavtryck från lifestone mm. Han sov sig egenom hela dopet och allt gick jättebra trots att han bara var 2 månader.

    Vi hänger med på fika på Caroli i morgon.

    Carrobarro + Elliot
    MrsGlad +Anton
    Pepisson + Alice
    Sbm + Ida
    Elvira78 + Juli
    Jagofisen + Neo

  • fröken lyckligtlottad

    Hoppas lilltjejen snart blir bättre Rosbruden. Vi körde med droppar och sug när Neo var förkyld. Han gillade inte när vi gjorde det men blev jättenöjd efteråt =)

    En helt annan sak. Undrar bara vad era barnmorskor har sagt på efterkontrollen om träning. Glömde att fråga min barnmorska när jag va där =(. Är sååå sugen på att få bort det sista av magen nu. När får man börja göra situps och springa??

    På söndag åker vi iväg till Spanien, hoppas på att det blir nån fika när vi kommer hem och hälsar på...

    Ha det så bra allihop!! (ses förstås här inne)...
    kram på er!

  • fröken lyckligtlottad
    SBM skrev 2011-04-14 12:38:49 följande:
    Du har ingen blogg så man kan få följa er under tiden ni är i Spanien?
    Jo jag har en blogg... 
    www.lillajagoalltruntomkring.blogg.se

    har dock lösenord på den, skickade precis det till dig i ett privat meddelande =)
    Välkommen in ;P

    Antar att det är många av er som har facebook, gå gärna in och skriv er mailadress i ett meddelande till mig. Hade varit kul att ha kontakt på fb. Ett förslag är ju att man startar en FB-grupp istället för att skriva massa här (om nu alla har fb).
  • fröken lyckligtlottad

    Rosbruden och Carrobarro.... jag hittade er på FB och skickade iväg vars en vänförfrågan till er. Skapade en FB grupp som jag döpte till familjeliv. La till dig Mrs Glad i gruppen. Lägger till er oxå Rosbruden och Carrobarro när ni accepterat vänförfrågningarna =). Någon annan som har fb och vill hänga på så kan ni väl skicka ett meddelande till mig här så lägger jag till er.

    Har tillgång till internet fram till när vi åker på söndag, sen vet jag inte när vi får bredband nere i Spanien...

  • fröken lyckligtlottad
    Rosbruden skrev 2011-04-15 11:21:17 följande:
    Jessica, jag har lagt till dig i min FB, hoppas jag tog rätt person
    Tror det är jagofisen som lägger till dig i gruppen, eller kan vem som helst lägga upp?
    hmm... vet inte om vem som helst kan lägga upp folk i gruppen. Kan ju hoppas på det annars har jag ett jäkla ansvar... hi hi ;). Tjata på mig om jag missar någon, inte meningen såfall =(. Jessica ska jag lägga in dig så tror jag att jag måste bli "vän" med dig på fb först...
  • fröken lyckligtlottad
    limhamnstjej skrev 2011-04-16 13:53:04 följande:
    Cecilia Persson på Facebook Tror det är så att du fisenochjag måste göra andra till administratörer för gruppen så kan de också lägga till personer
    var inne på FB nu och försökte luska ut hur man lägger till nån av er andra som administratörer. Lyckades inte =(. Nån som vet hur man gör??
Svar på tråden Bf i jan/feb 2011 från Malmö