Inlägg från: valkyrie |Visa alla inlägg
  • valkyrie

    vi unga med PCO nr 2

    Diiva skrev 2010-08-12 22:04:08 följande:
    Skönt att man kan prata så här om det.
    Jag fick reda på att jag hade det för 2 veckor sedan. Höll på att försvinna i mina egna tårar.
    Så länge som jag kämpat och trott att det vart totalt omöjligt.
    Men nu när man fått svar på varför jag inte fått ett plus än gör lättnaden lite större.
    Även om det fortfarande är ltie svårt att förstå.
    hej och välkommen.

    oj då är du väldigt ny i detta.
    har du fått en bra läkare?

    håller med dej att det är skönt att veta vad som är fel. även om det är ett svårt fel.
  • valkyrie
    Diiva skrev 2010-08-13 20:02:07 följande:
    Tack så mycket :)
    Nope ingenting än, men det kommer :) Kommer inte ge mig.

    Har ärligt talat inte riktigt förstått själv va det är Skäms
    Kanske för att en del av mig fortfarande vägrar inse.
    förstår det. det tar tid innan man inser det. få inte panik.
  • valkyrie
    Puchiko skrev 2010-08-13 20:05:11 följande:
    min läkare sa att alla med pco-s har 12 blåsor på varje äggstock..
    jag har många fler än 12. tror jag har ca 20 på varje stock. och mina äggstockar är mer än dubbelt så stora som hos en "normal" kvinna.
  • valkyrie
    sri skrev 2010-08-13 21:02:51 följande:
    hej!

    Måste man ha blåsor på äggstockarna för att ha pco?

    Jag har vad jag läst mig till de andra symptomen för pco, gles o oregelbunden mens och kraftig hårväxt, sen är jag väl inte överviktig men rätt grov.
    Lyckas dock inte bli gravid. Gjorde en vul i våras och hade inga blåsor då, men de andra symptomen stämmer så väl, tycker jag. Så jag undrar tror ni jag kan ha pco? Går de att göra något åt det?
    hej nej du behöver inte ha blåsor för att ha pco. det är oftast dom med pcos som ha blåsor. men inte alltid det heller
  • valkyrie
    Mercedes81 skrev 2010-08-13 17:54:07 följande:
    Hej!

    Såg erat tråd och ville bara hälsa och säga att det finns hopp!! Jag har PCO som konstaterades 2001 eller 2002 minns inte riktigt. Träffade då en klantig läkare som konstaterade att utan hormonbehandlingar så skulle jag aldrig bli gravid. Var inte så intresserad av att skaffa barn just då och grät en flod av tårar och konstaterade att livet måste gå vidare.
    Jag har alltid haft väldigt oregelbundna mens..allt från en gång på två år tills 35 dagar. Ofta allt från 100 till 70 dagar emellan mensen.
    Blev spontant gravid 2005 men fick ett missfall. Tänkte dock att det var oerhört häftigt att jag hade kunnat bli gravid. Det dröjde nästan 3 år och i januari 2008 fattade jag att jag var gravid på nytt och vi fick en son i september 2008.
    Fick mina första mens 3 månader efter att jag hade slutat amma och blev gravid direkt efter dom. Detta var dock en ofostrig graviditet. Två veckor efter den skrapningen fick jag mens och blev gravid igen på nytt. Detta blev dock en väldigt tidigt missfall. Vi beslutade att skydda oss och avvakta ett tag och i mars beslutade vi att det vore trevligt att testa på nytt. Jag hade haft mens 9 januari 2010 och blev gravid runt 10 mars 2010. Är nu gravid i v.25 och vi väntar på en liten tjej.

    Efter min skrapning i höstas så kollade doktorn på kvinnokliniken på Huddinge mina äggstockar och konstaterade att jag inte hade så allvarlig PCO i dagsläget. Tydligen blir vissa bättre i sina  besvär efter att ha varit gravida. Förr har det alltid varit tydliga pärlband i båda äggstockarna. Hon berättade även att den senaste forskningen visar att kvinnor med PCO har fina ägg när dom väl får ägglossning och att våra ägg håller sig fina lite längre och även får lättare att bli gravida när de är lite äldre...lät lite spännande.

    Jag har alltid varit överviktig, haft BMI runt 34 när jag har blivit gravid. Har en syster som har PCO som är däremot smal. Hon har en dotter på 6 månader efter en hormonstimulering.

    Vill bara önska er alla stort lycka till!! Det händer underverk!!
    hej tack för din berättelse. det kan hjälpa oss andra i fåra försök att bli gravida
  • valkyrie
    Puchiko skrev 2010-08-13 22:23:52 följande:
    jaha.. ok.. 12 i var såg han på mig iaf.. tydligt.. får se hur det ser ut på tisdag..
    okej. får du bilder med dej när du har varit och kollat?
  • valkyrie
    Puchiko skrev 2010-08-15 21:45:49 följande:
    fick inte det sist men ska be om det på tisdag tänkte jag.. kan vara spännande att visa folk hur det ser ut.. släkt och vänner undrar.. har du fått det?
    okej. jo jag får alltid. det tycker jag är så bra att man får och kan se vad som händer gån efter gång. fast inte det snyggaste att titta på precis.
  • valkyrie
    Puchiko skrev 2010-08-15 21:55:04 följande:
    får man se?
    kan lägga upp bilder i morgon :)
  • valkyrie
    Decembernatt skrev 2010-08-15 22:00:54 följande:
    Är ny i denna tråd, har inte konstaterad PCO(S) men misstänker Rynkar på näsan. Ska till gyn för undersökning på onsdag. Skulle gärna vilja veta hur en sån undersökning går till (så jag kan förbereda mig mentalt)? Hon sa att de skulle göra ultraljud men hur går det till? Och om man inte har blåsor, hur ställer de då diagnos? Tar de blodprov och kolla hormonerna eller?

    Kanske är jag för gammal för att räknas som "ung", hoppas jag får vara med i tråden ändå Glad
    hej klart du är välkommen

    vaför mistänker du att du har PCOs?

    en undersökning går oftast ut på att läkaren gör ett Vaginalt ultarljud. det ser ut som en dildo som du för upp i ja vad nu alla kallar det jag säger fittan och så ser han på äggstokarna med mer. och där kan man se om man har pco om det finns en massa blåsor. han har äver ett blodprov på dej skulle jag tro och så ställer dom olka frågor. ja det är typ det.
  • valkyrie
    Decembernatt skrev 2010-08-15 22:27:56 följande:
    Dels så har min mamma PCO, jhon har opererat bort från "cystor" från äggstockarna 2 ggr och de hade väldiga problem att få barn (tog 9 år innan jag kom, sen ytterligare 6 år innan brorsan kom).

    Själv har jag alltid haft oregelbunden mens (men har ätit P-piller mesta tiden som "gömt" det). Nu är det t ex 4 mån sen jag hade någon blödning sen jag slutade med pillrena. Dessutom har jag problem med acne, lägger lätt på  mig vikt runt buken, och så har jag haft ett sjuuukt sötsug i hela mitt liv. Alla dessa verkar vara symtom på PCOs. Hur äggstockarna ser ut vet jag dock inte än. Nu har jag börjat äta LCHF och det har tagit bort sötsuget, förhoppningsvis hjälper det även andra saker för nu vill jag och min sambo gärna ha barn. Jag hoppas såklart att det inte är PCOs men jag är förberedd på det.

    Tack för svaret om undersökningen! Det låter ju som en skön undersökning...not ;)
    okej. ja då förstår jag att du mistänker det. för det låter som att du har en stor chans att ha att. men när nu är hos läkaren ta och berätta om ALLA symtomen du ha. det är viktigt att han/hon får reda på det. hur länge har ni "försökt" skaffa barn?
Svar på tråden vi unga med PCO nr 2