Inlägg från: valkyrie |Visa alla inlägg
  • valkyrie

    vi unga med PCO nr 2

    tyckte det va dax för att skaffa en ny tåd nr 2

    här är en tråd för oss unga som har fått PCO eller PCOs

    här kan vi prata utredning, behandling, symtom, vardagens motgångar och annat skoj eller jobbigt händelse.

    finns många tråda om PCO men ingen för oss som är unga och längtar efter barn.

    även ni som tror att ni har PCO/PCOs är välkommna för råd och stödj.

    vi är ett gäng tjejer som har skrivigt med varandra sen april. och har lärt känna varandra och varandras olikheter i denna sjukdom. (tilståd för er så känner så)  alla nya är vällkommna in

    VI SKA Plus tjejer!!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-11 09:47
    vår gamla tråd:

    www.familjeliv.se/Forum-7-133/m52107605.html

  • Svar på tråden vi unga med PCO nr 2
  • valkyrie
    n0c87 skrev 2010-08-11 10:46:17 följande:
    Hej igen!

    Jag fortsätter väl här då :)

    Hur kom du att tänka på att det kanske var PCO du hade?
    så du kom in på allt av en slump utan att ingentligen ha besvär om jag har förståt rätt?
    vätska i brösten har jag inte hört innan med kan mycket väll var ett symtom.

    ja hur jag kom på det va att jag kännde att nåt var fel i kroppen när vi började försöka få barn. jag har hatt p-medel länge tror jag var 13 när jag började och fick mens väldigt tidigt. mins inte hur min mens var då men tycker att min mens skulle var en gång i månaden efter att jag slutat med p-medel (p-stav hade jag sist) och när jag tog ut den funkade mensen i 2 månader som den skulle sen försvan den och var borta i över ett halv år. då började jag tycka det var skumt ringde gyn och frågade om det skulle vara så. och dom säger ja det är normalt. men jag gav mej inte jag letade på nätet. och hittade pco. jag läste och läste och hittade att fan det stämmer in på mej. jag är kraftigt överviktig. har myckte behåring. ett jävulskt humör (all testosteron) med mera. så jag ringde läkaren igen och sa att jag tror jag ha pco och vill kolla det. och dom lyssnade inte med take på att jag bara var 20 då. så jag vääntade tills att det gått ett år sen jag tog ut p-staven och då sökte vi att få en utredning varför vi inte blir gravida. och vi fick tid janoari i år och kom till nej jätte bra läkare. för det gick undan när dom väll fattade att min man var så gamal som han är. man får typ förtur då. och läkarn gjode VUL på mej direkt och sa att jag har pcos jag har det klassiska pärlbandet. och så tog han blodprov på mej och det vissade kraftig mängd testosteron.

    ja sen har det ståt sitlla sen. jag fick provera. och sen sa han att jag måste gå ner 30 kg. och jag kan inte gå ner. det är med ett symtom jag har att ha dö svårt att gå ner i vikt. så nu väntar jag på en GPB. och hoppas att när jag gåt ner att jag ska få den hjälp jag behöber.

    oj det blev en del :D
    jag har dyslexi för er som inte förstår!!!
  • valkyrie
    n0c87 skrev 2010-08-11 12:09:02 följande:
    Ja förrutom mensen alltså, fast jag var ju glad att vara utan den :p Jag fick också mens tidigt, då jag var 11 år, och har alltid haft det jobbigt med rätt (jag skriver rätt eftersom att jag vet folk som haft det värre) kraftiga blödningar men fick aldrig någon hjälp med det utan de sa bara att det var normalt hela tiden att vissa har så osv. Och jag hade väldigt oregelbunden mens då jag var typ 17 år men då sa de också att det var normalt..... Jag har aldrig använt ppiller eller annat innan nu...
    Jag kommer faktiskt inte ihåg hur det var med mina blodprov men jag har för mig att det inte var så jättemycket testosteron faktiskt...men lite östrogen så det kanske betyder att det var mycket testosteron?
    Jag också ett sjuhelvetes humör faktiskt men det har blivit mycket stabilare med ppillerna så det känns som att de gjort något bra med mig :))

    Jasså så ni fick förtur då typ? Men det var för att ni beslutsamt ville ha barn eller? Min karl (vi är ju inte gifta men) är ju 42 så...då borde jag ha en jäkla förtur eller nått haha ;)
    Att gå ner är ju inte lätt för alla :( Jag hoppas att du får göra din operation så att du kan få bli gravid och allt :)))

    Jag läser så gärna mycket ;) Riktigt värdefullt när folk vill dela med sig av sina historier tycker jag :))
    tycker det är fel när läkarna säger att det är normalt när vi nu vet att det inte är det. så sorgligt. men östrogenhalt har jag 0 koll på. men skönt att du mår bättre nu med p-pillrena. skönt att det löser sig för dej.

    ja för tur och för tur va kanske fel ord. det gick fortare. så typ förtur. ja jag tror att går ni väll båda så skulle ni nog för det.

    vikten är skit jobbigt och det ställer till det så för alla.

    ja jag hoppas jag får den. men det åter står att se vad dom hittar på Gastroskopin.

    håller med dej.
    jag har dyslexi för er som inte förstår!!!
  • valkyrie
    Cyros skrev 2010-08-11 13:52:22 följande:
    hej tänkte hoppa in här om det är okej =) jag är 23år och fick reda på att jag hade pco när jag var 19 då jag och min man försökte skaffa barn vi försökte i 19månader men inget hände så vi gav upp mådde dåligt över att det aldrig tog sig nu har vi vart utan p medel i 5 år och inget har hänt har kontaktat min gyn läkare för att ta upp försöken igen hoppas på bättre lycka denna gång =)
    hej och välkommen. förstår hur du känner jag och min man har försökt nu i 18 månader och det känns bara hopplöst. hoppas att din läkare kan hjälpa dej.
  • valkyrie
    Puchiko skrev 2010-08-11 19:13:03 följande:
    nu har jag hittat hit oxå
    hej hej. kul att fler hittar hit
  • valkyrie
    snuddi skrev 2010-08-11 21:15:59 följande:
    har hittat hit och kollar in då och då. men har så mycket annat på g att jag inte hinner skriva så mycket.
    Kul att se att det kommer nya hela tiden till tråden! :D
    hej gumman kul att se dej här.
  • valkyrie
    Matematik skrev 2010-08-11 22:23:18 följande:
    Hej får jag vara med här? :)
    Jag fick reda på att jag har pco i mars i år efter att ha försökt bli gravid sen i november! Idag tog jag min sista pergotime tablett, första kuren, en tablett.
    Känner ingenting av pergon, borde jag det?
    Tacksam för svar !
    hej och välkommen.

    då är du ny i svängen. har du en bra läkare?

    pregro kan jag tyvärr inte svara på då jag själv inte ätigt dom
  • valkyrie
    Cyros skrev 2010-08-11 22:50:16 följande:
    tack =) ja det är så otroligt jobbigt när det inte tar sig .... fick inte någon tid förns september tyvärr tack vare semestertider ...
    fattar inte varför dom ska ha semesterstängt inte alla ställen som har det. det kan juh bli något akut. men skönt att du har en tid iaf.
  • valkyrie
    Matematik skrev 2010-08-12 11:23:02 följande:
    Tack! :) Jag har precis skaffat mig en ny läkare då den första inte ville hjälpa mig, så nu har jag en helt fantastisk läkare!
    De andra problemen jag har av pco är mest akne och så har jag gått upp ca 5 kg sen jag slutade med p-piller. finns det hjälp för detta även om jag planerar att skaffa bebis?
    va skönt att du har hittat en bra läkare

    oj det va inte mycket besymmer du har med din pco. har din läkare gjort _VUL på dej eller tatt blodprov?
Svar på tråden vi unga med PCO nr 2