Inlägg från: rlevitte |Visa alla inlägg
  • rlevitte

    Vad prioriterar du, sex eller monogami?

    monogami vs sex?  Ingetdera egentligen...  jag prioriterar att kunna ha kärleksrelationer med flera, men huruvida de företräds av det sexuella lämnar jag osagt, det varierar en del från en relation till en annan.

    Mvh,
    Richard ( som inte tycker att frågan är dum ) 

  • rlevitte
    Anonym (Hottie) skrev 2010-08-19 17:15:18 följande:
    Att ha flera relationer borde ju även minska det sexuella "ansvaret" på dina partners, om någon av dem har en längre sexuell svacka eller tappar lusten eller den sexuella energin så står ju inte dina behov och faller med det, om jag kan uttrycka mig så. Det låter lite klumpigt med ansvar och behov som står och faller, men jag tror att man fattar vad jag menar ändå.
    Mm, det är säkert så, men det är inte något jag har funderat sådär jättemycket på.  Men det är klart, jag försöker inrikta mig på att alla som ingår i konstellationen är nöjda, och eftersom sex ändå finns närvarande så gäller det ju även där...  jag har bara aldrig ägnat mig åt att jämföra, det är inte ett behov jag har.
    Anonym (Hottie) skrev 2010-08-19 17:15:18 följande:
    Du är också en av de klokaste jag stött på här på fl!!! Ville bara säga det...
    Tack

    Mvh,
    Richard 
  • rlevitte

    Kaka-metaforen i all ära, men från en viss synvinkel är den egentligen rätt förolämpande.  En kaka konsumerar man eller låter ruttna, torka ut, bli dålig på något sätt med tiden.  Är en medmänniska, speciellt någon man har nära något man konsumerar?  Eller hens känslor?  Jämförelsen haltar rätt ordentlig, vilket egentligen gör det till en rätt usel metafor.

    Mvh,
    Richard

  • rlevitte
    StinaFia skrev 2010-08-20 16:20:18 följande:
    Dessutom tycker jag nog en människa är mer intressant och komplex än en kaka...
    Mm, helt sant.
    StinaFia skrev 2010-08-20 16:20:18 följande:
    Är inte den metaforen något man kläcker ur sig om man inte funderat så mkt..?
    Det är skrämmande många som inte funderat så mycket isåfall...

    Mvh,
    Richard 
  • rlevitte
    de Robespierre skrev 2010-08-24 11:38:48 följande:
    Om man skall jämföra med djur så måste man ta med hela deras beteende och sociala mönster. Lejonhannen dödar ibland honans ungar ifall det inte är hans och han vill kliva på. Det är inte ovanligt att att inom vissa arter  att honan dödar eller stöter bort hannen efter fullbordad älskog.
    Japp, man kan säkert hitta fler exempel på beteenden som misshagar människan.  Men dessa exempel handlar ändå bara om just den arten och kan inte användas på något vettigt sätt för att generalisera om djurliv (i vilket vi ingår, faktiskt, även om vi tycker att vi är en fin särart för att vi är så utvecklade *ahem*)
    de Robespierre skrev 2010-08-24 11:38:48 följande:
    Sex som en ren njutning existerar i princip inte utan är strikt för fortplantning.
    Det vet vi egentligen inte.  Djur har undersökts vetenskapligt och ur ren fortplantningssynvinkel.  Att övriga djur inte kommer undan fortplantningsaspekten som vi gör (för de har inga preventivmedel att ta till) är en aspekt, förstås, men det tar inte alls bort möjligheten att de njuter av sex de med.  Det har mig veterligen inte undersökts så himla mycket.
    (däremot finns det exempel på djur, förutom människan, som använder sex för njutning och som socialt kitt.  Kolla in bonobon)
    de Robespierre skrev 2010-08-24 11:38:48 följande:
    Vet inte om djurlivet är något att vara avundsjuk på.
    Ibland kan man undrar om arten Homo Sapiens är så himla mycket att vara avundsjuk på heller...  

    Mvh,
    Richard 
  • rlevitte

    Princessbakelser, exklusiva kakor för exklusiva polys...  Näääää, vänta nu!!!

    Mvh,
    Richard ( ;) ) 

  • rlevitte
    Dorian Ertymexx skrev 2010-08-30 13:13:03 följande:
    Nej, givetvis inte. Men jag har mött få som är poly som är direkt olyckliga ett längre tag. Man gör slut om man inte trivs. Så man arbetar aktivt för att hitta relationer man är lycklig i.
    Som i vilken relation som helst egentligen...  allt det här med huruvida man är lycklig eller inte i sina relationer och hur man hanterar det är inte förbehållet vare sig mono eller poly eller något annat.

    Mvh,
    Richard ( det som gör mig lyckligare med poly är helt enkelt att det är en form som passar mig bättre...  det i sig har egentligen inget att göra med huruvida jag är lycklig med de personer jag har relationer eller inte, utan är på ett slags högre plan, mer allmängilltigt för mig.  Sen är det ju skitbra om jag trivs med de relationer jag har )
  • rlevitte
    Rynkigutanpåslätinuti skrev 2010-08-30 14:26:45 följande:
    Jag provar igen.

    Är man poly och har parallella relationer så kan det minska känslan av att ha investerat allt i en partner och då förlorar allt som gjorts under den tiden. Man har delat upp engagemanget på två eller flera vilket gör att bara en del av engagemanget gått "förlorat".

    Tryggheten och självbilden som är förknippad med att ingå i en relation både för egen del men även socialt bryts inte av helt om man får en mjuk övergång. Det kan man få till antingen genom att bygga upp en relation parallellt med huvudrelationen i ett monogamt förhållande (otrohet) eller att ha två eller flera polyförhållanden.
    Jag förstår hur du tänker, tror jag, men håller inte med.  Min tolkning av det du säger blir ungefär att "engagemang" är en ändlig sak som fördelas i all mindre bitar ju fler man har förhållanden med.  Nu beror mycket på vad man egentligen lägger "engagemang" på, om man lägger det på "tid" så blir det ju faktiskt så.  Jag ser dock "engagemang" först och främst som en känsla, hur mycket känsla jag lägger i varje förhållande, och det är nog snarare mätbart i mängden fokus då man ses mer än i hur många minuter man ses, och i det så är förlusten du pratar precis lika intensiv när ett förhållande tar slut och man har ett förhållande till som det är i ett monoförhållande.  Det är i varje fall min personliga erfarenhet, och det var inte länge sen jag genomlevde det.
    Rynkigutanpåslätinuti skrev 2010-08-30 14:26:45 följande:
    Jag gillar inte riktigt det här glidandet mellan förhållanden över tid då det för mig ser väldigt mycket ut som den seriella monogami som är normen idag. En slags överlappande polyamori är det jag syftar på och något som jag inte känner är vad jag vill med ett förhållande. Tänk livslångt åtagande så är du betydligt närmare min syn på relationer.
    Fast det är ju svårt att förutbestämma hur ett förhållande blir.  Jag har gärna långa förhållanden, men jag är väldigt försiktig med att önska mig livslånga (fast jag ska erkänna att tanken "bli gamla tillsammans" är fin ), för jag har sett det ha effekten att man biter sig fast kosta vad det kosta vill istället för att se på och omvärdera sitt förhållande för att se om man vill fortsätta med det eller inte.

    Personligen ser jag inget egentligt fel med att ett förhållande kan ta slut, jag ser inte det som ett misslyckande...  men jag vet att normen säger annorlunda...

    Mvh,
    Richard ( som ibland kan argumentera att alla förhållanden är livslånga, om man ser till förhållandenas liv istället för sitt eget )
  • rlevitte
    StinaFia skrev 2010-08-31 21:20:58 följande:
    att man själv fungerar på ett visst sätt betyder inte att man saknar förmåga att förstå de som fungerar annorlunda. du kan bara utgå från dig själv, och sedan bjuda in din man till ditt liv!

    på sätt och vis resonerar jag tvärtom mot dig i trådstarten;
    det är på inget vis självklart att förhållandet ska bestå av sexuell exlusivitet. inte heller att det ska infatta sex. ett förhållande handlar om människor som dras till varandra för att de ser att den/de andra har saker att lära dem eller saker att dela med dem. inte för att det är lätt, men det är just det fantastiska med just kärleken; den tvingar oss!
    Så fantastiskt bra uttryckt!

    Plus

    Mvh,
    Richard 
  • rlevitte
    Ljushuvud skrev 2010-09-06 13:25:27 följande:
    Varje förhållande kommer att vara tills man inte längre är förälskad, inte mycket längre i alla fall.
    De flesta jag känner anser att förälskelsen är den där lite galna tiden i början av ett förhållande...  ojojoj vad korta förhållanden alla skulle ha om det du sa isåfall var sant...

    Men men, ord är förädiska, alla menar inte samma sak med dem.  Det du verkar kalla "att vara förälskad" kallar jag nog "att vara kär"...

    Mvh,
    Richard 
  • rlevitte
    rohan skrev 2010-09-14 12:01:11 följande:

    Om man inte kan vara monogam ska man inte påbörja ett monogamt förhållande och sen försöka ursäkta svinaktigt elakt och respektlöss otrohet med att man inte kan vara monogam en sån bortförklaring av ett beteende som förbilligar och förljuger den person som bedrar finns det inga ursäkter för.


    Jag tror inte nödvändigtvis att man försöker ursäkta bort otroheten med icke-monogami.  Otroheten för man ta hand om i sig, göra bot för på något vis, se till att återuppbygga tilliten och så vidare.  Däremot kan otrohet också leda vidare till en insikt att man inte vill ha ett monogamt liv längre, och då behöver det också tas om hand på något sätt.

    Två olika saker, liksom.

    Mvh,
    Richard 
Svar på tråden Vad prioriterar du, sex eller monogami?