• Sessi

    Vårbebisar i Skövde med omnejd!

    Hoppar in här! Bor också i Skövde! Väntar dock inte barn så snart som ni andra men har bf 3 dec :) Kanske får vara med ändå ?=)


    Hoppas på bebis 2011
  • Sessi
    ALTP9082 skrev 2011-05-23 11:34:22 följande:
    De går väl alla tiders!  Roligt med folk i närheten
    Schysst :) Ja kanske man kan lära känna lite nytt folk här i stan! Har inte så många vänner. Vore roligt med lite nya :)
    Hoppas på bebis 2011
  • Sessi

    Hej alla skövdebor! Är det någon här som har gått på spec. mottagningen på Kss istället för MVC? Jag är gastric bypass opererad och det känns inte som att de har ordentlig koll på vad detta innebär på MVC och detta börjar störa mig ganska grovt :) Så jag tänkte om jag skulle begära en flytt från mvc till kss..! Någon som vet hur jag ska gå till väga?
     På ett sätt känns det "onödigt" för jag är redan i v.25..samtidigt som det är nu alla kontrollerna börjar ordentligt och det känns viktigt att de vet vad de sysslar med och har koll..! Vilket det absolut inte gör just nu ! Detta känns inte bra alls. Det känns inte tryggt ! Så tacksam för svar så fort som det bara går =D'Tack på förhand
    Kram
    Jonna   


    Hoppas på bebis 2011
  • Sessi
    CaCC skrev 2011-08-16 23:26:23 följande:

    Hej grattis till bebis i magen
    Jag antar att du menar Antenatalmottagningen. Jag hade kontakt med dem för jag tog blodförtunnande sprutor under mina graviditeter men jag gick på kontroller som vanligt på MVC.
    Påverkar din gastric bypass operation mycket under din graviditet?
    Jag tycker att du gör som så att antingen så pratar du med din BM på MVC om dina tankar, vem har du som BM? Eller så ringer du till Antenatal och pratar med dem direkt och förklarar hur du känner.  
    Lycka till! 

    Hej! Tack så mycket :) Ja precis..och jag ska ta blodförtunnande under och 6 veckor efter förlossningen så det känns ju ändå som jag kommer ha kontakt med dem. Njae..det är väl mest mitt hb värde som sjunker (vilket det kan göra ändå) men det känns som dem inte förstår hur jag menar och ifrågasätter 3 olika förslag, som en som hade varit insatt i en sån operation aldrig hade föreslagit. Det hade varit skönt att slippa förklara detta varenda gång man rigner och vill ha rådgivning. Det är ju vissa tabletter jag inte kan ta osv. Järnrik kost funkar inte. Ja listan kan göras lång. Jag vill även ha ett tillväxtultraljud eftersom jag vill kontrollera om min bebis får i sig tillräckligt med näring pga min operation. Vet inte om de kommer förstå det alls på MVC..! Jag vet inte om jag vågar ta upp det min BM faktistk..är lite feg =/ Mina funderingar är nog mest om jag behöver remiss osv för att få komma dit istället. Solveig heter min BM..i efternamn vet jag inte :) Vem hade du? Tack det kan behövas =D
    Hoppas på bebis 2011
  • Sessi
    CaCC skrev 2011-08-18 22:52:04 följande:
    Förstår att det kan vara jobbigt att prata med MVC om att man vill gå till någon annan. Men gör så att du ringer till Antenatal direkt och prata med dem om hur du känner.
    Jag hade Mia. 
    Ja det känns lite sådär. Nu har jag ialf fått en läkartid på mvc genom bm men ändå så känns det inte som de vet vad de pratar om. Igår tex skulle jag göra en glukosbelastning. Jag frågade sköterskan hur hon trodde min mage skulle reagera på detta pga min op. HOn sa  " Det brukar gå bra" sa hon! Hm! Det slutade med att jag blev väldigt dålig i magen och satt på toa två timmar! (ursäkta detaljerna) När jag berättade detta för sköterskan hur det faktiskt blivit så vart hon lite irriterad och nochalerade det lite ändå genom att säga att det är viktigt att kolla. Jag vet flera som reagerade när jag sa att jag skulle göra ett sådant prov, som också är opade. För de hade inte behövt göra någon sån pga man blir kass i magen..Det kanske man blir ändå. Men det rann liksom bara rakt igenom den här vätskan. Så man hann ju precis hem liksom! Det känns inte som de förstår alls vad de pratar om. Men jag ska ringa Antenental och prata med dem ialf. Och särskilt efter läkarbesöket då. För så här ska det inte behöva vara!
    Hoppas på bebis 2011
  • Sessi
    CaCC skrev 2011-08-31 22:03:27 följande:

    Hur har det gått för dig?

    Oj gud så länge sen jag va här inne märkte jag! Det har hänt så otroligt mycket så tiden har bara sprungit iväg! Jag fick komma och göra ett tul ialf men det var ju för att jag ringde själv till ante. Så efter att ha tagit tag i det själv så gick det bra. Vikten uppskattades till 1784 gr så något under det normala men allt såg jättebra ut.
    Nu är jag i vecka 38 och var hos bm igår..har inte ökat något i sf-mått på två veckor så nu ska jag på extra kontroll nästa vecka. Har jag inte växt nåt då så antar jag att det är ett till ultraljud som gäller...
     
    Hoppas på bebis 2011
Svar på tråden Vårbebisar i Skövde med omnejd!