• Linn73

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    albatross74 skrev 2011-06-13 19:43:30 följande:
    Ja det var skönt att resa bort i helgen, tiden gick fort. Det värsta var denna fm, jag var så nervös att de skulle ringa. Men de ringde inte från kliniken, så det blev ET. Två stycken sattes in, det är väl för att öka chanserna lite. Nu är det bara att vänta och se...
    Åh vad underbart att höra! Stort grattis!!! Solig
  • Linn73

    albatross 74: Håller alla mina tummar för att det ska gå vägen för dig!

    Sunshine123: Välkommen! Jag vet heller ingen klinik som specialiserat sig på patienter med lågt AMH. Jag går på Huddinge och där säger de att den långa metoden är den som passar bäst med min dåliga förutsättningar. Men det verkar skilja sig åt från klinik från klinik och från läkare till läkare.

    Själv var jag på återbesök i veckan och vi planerar ett 4:e försök med start i augusti och ÄP i september. Men jag måste ta ytterligare ett AMH-prov och om det har försämrats kraftigt sedan sist så blir det inget försök.. Känns sådär, men jag undrar hur mycket det kan sjunka på ett halvår egentligen??

    Tänkte att det var dags att uppdatera listan, häng på ni andra också!

    Styrkekramar!! HjärtaLISTAN PÅ ALLA VI SOM SKA LYCKAS 2011 Solig

    Väntar på nytt försök:


    Albatross74, AMH 0.27, IVF 1: feb 2011. Sprutstart 8/5 Småsteg, amh 0,49 Jegs (31 år), FSH 15, AMH 0,06 dec 2010, 0,1 april 2011!. Avbruten behandling 6/5. längtar74 (37 år), AMH <1 först men 1,2 okt 2010! FSH varierar 9-30. IVF1: avbrutet, IVF2: 0 ägg Poussin (33 år), AMH 0,35. Väntar på IVF nr 4 i augusti. Nelle (37 år) AMH 0,3 Linn73 (37 år), AMH 0,41. IVF nr 4 startar i augusti. Planerat ÄP mitten av sept.

    Sprayar:


    Sprutar: 
    Castor (36 år i april), amh 0,1 fsh 13, lh 5,2. Sprutstart: 4/5. UL 13/5. ev äggplock 20/5
    Planerat ÄP/ET/FET:
    Anemon (38 år), AMH 0,467, FET om Pingu klarar tining, UL 11/5 för närmare besked.

    Ruvar:


    Gravida:


    Malbert, AMH 0,55 Ankaja, AMH 0,2, IVF 1, BF 18/12 DobbieDoo, AMH 0,41

    Övrigt:


    Linköping68, AMH 0,69. 1 st IVF utan plus. Hemmaförsök just nu. pp08, plus på IVF5 men missfall v.6; avvaktar lite just nu.
  • Linn73

    Välkommen Lyckligtlottad! Lycka till med din ÄD-behandling. Du får gärna berätta mer om din historia när du får lust.

    Ankaja, tack för pepp! Du är verkligen ett bevis på att det går att bli gravid trots lågt AMH. Det känns skönt för oss som hänger i tråden att veta.

    Poussin, tack för tummarna!! Orkar inte med ett lägre resultat.. Om så är fallet kommer jag precis som Ankaja att tjata mig till ett nästa försök...

    Läkaren sa att jag skulle ta nytt AMH-prov efter nästa mens som förväntas komma i början av veckan, men han specificerade inte någon exakt dag. Har ni hört att det ska spela någon roll på vilken cykeldag som provet tas på?

    Kramar!

  • Linn73

    Stort start grattis Albatross74 och grattis till dig DobbieDoo som har passerat de kritiska veckorna. Är så glad för er skull!

    Albatross, uppdatera gärna listan. Den ska fyllas på med solskenshistorier här under året!

    Kramar

  • Linn73
    längtar74 skrev 2011-07-04 15:17:42 följande:
    Åh, albatross74 - grattis!! Så underbart!

    Önskar att jag kunde bidra med ngt positivt men morgonens ÄP blev precis som förra gången helt utan resultat. Läkaren kunde inte förklara varför.

    Googlade på det o hittade "empty follicle syndrome". Tydligen så kan det egentligen betyda att äggen sitter hårt fast i äggblåsan o helt enkelt inte lossnar. Händer i 1% av fallen, vanligare för de i vår situation. Hur man ska behandla verkar mer oklart. Någon skrev att ytterligare en ägglossningsspruta o nytt ÄP 24 timmar senare kan ge resultat. Alla överens om att det viktigaste är en mer individuellt anpassad behandling o timing för ägglossningssprutan.

    Kunde det inte vara nog med att man har sjukt dåliga värden? Måste man också drabbas av några mystiska komplikationer (som för övrigt ingen pratat om på vår klinik)?? Känner mig så uppgiven. Det är nog så att vår resa får fortsätta med ÄD. Just nu känns det väldigt långt borta med en graviditet, för att inte tala om ett barn. Ska på bröllop till helgen o fasar lite grann inför det. Helst vill jag bara vara hemma.

    Enda trösten är att vi har semester båda två. Skönt att slippa tänka på jobbet en tid.

    Kramar.
    Åh vad jobbigt ... Tycker så synd om dig. Livet är verkligen inte rättvist... Låt allt få smälta in och precis som lyckligtlottad säger, tillåt dig att deppa.

    Hoppas i alla fall att ni kan samla ny energi i sommar och kan komma tillbaka efter semestern med nya krafter.

    Stor kram och ta hand om dig Hjärta
  • Linn73

    Sötmaggan: Stort tack för din solskenshistoria, precis vad vi behöver här! Lycka till med graviditeten! Kram

  • Linn73

    Hej alla fina kämpare, hoppas ni har en skön sommar! Vi är ett gäng som försöker igen efter sommaren, det vore så härligt att få fylla på gravid-listan under hösten! Jag måste rådfråga er, försöker ni på egen hand mellan behandlingarna eller har ni lagt ner det? Jag hoppas fortfarande på ett mirakel, men blir så oerhört besviken varje gång mensen kommer. Är helt manisk mellan ÄL och BIM och upplever att jag har det ena graviditetstecknet efter det andra. Kan knappt tänka på annat. Är det ens lönt för oss med lågt AMH? Kanske tar det massa onödig energi? Jag vet inte. Men hoppet är ju det enda som överger en... Sedan undrar jag också varför det inte går om man trots lågt AMH har ägglossning? Det sägs ju att vi inte ska ha sämre kvalitet på äggen, bara färre till antalet i reserven? Så många funderingar just nu... Är så glad för alla solskenshistorier!! Det ger mig en anledning att fortsätta kämpa! Kramar

  • Linn73

    Tack Poussin och Castor för era kloka och peppande ord! Väntar just nu på att mensen ska dyka upp. Trodde att jag var gravid eftersom jag hade starka symtom (trodde jag...) i veckan. Tog ett test som såklart visade negativt och blev så besviken, även om jag vet att sannolikheten är minimal att det ska lyckas. Castor du har helt rätt i att vi ska vara glada att mensen överhuvudtaget kommer, det kommer en dag när den inte gör det längre och då blir ju läget helt annorlunda. Hursomhelst, tre veckor efter att mensen kommer är det dags för spray vilket jag såklart är glad för! Planerat ÄP blir i mitten av sept. Lycka till med sprayandet Poussin, måste kännas skönt att snart vara igång igen! Och Castor hoppas att ni landar i ett beslut som känns bra och att ni kan njuta av tiden i NY. Stor kram till er alla!

  • Linn73

    Vad tråkigt Poussin... Ja mensen är verkligen oberäknerlig efter alla hormonbehandlingar. Min cykel är tex över 30 dagar lång så jag får också starta lite senare än beräknat, spraystart inplanerat till den 14 augusti.

    Kram!

  • Linn73

    Lyckligtlottad: Snart är det dags för er, håller alla tummar! Hoppas också att din slemhinna såg fin ut idag.


    Jegs: Vilken fantastisk vän du har som ställer upp som donator. All heder till kvinnor som donerar sina ägg! Känns bra att höra att ni börjar se över olika alternativ, starkt gjort, även om jag förstår att det fortfarande är jobbigt.

    Poussin: Fick bekräftat idag att jag börjar spraya den 14 augusti! Så då blir det på samma dag som dig Glad Nu är det vår tur!!

    Kvinna72: Välkommen till oss! Förstår att det är tufft med beskedet om ditt låga AMH, men bevisligen (flera här i tråden) kan man bli gravid med egna ägg ändå. Precis som du har jag regelbunden mens och ägglossning, och alla andra värden är bra, förutom AMH-värdet. Mitt bästa tips är att ni kontaktar en fertilitetsklinik så snabbt som möjligt eftersom IVF kan vara en väldigt utdragen process. Lycka till och häng gärna på tråden framöver! Vi är flera som ska starta igång nya försök i höst.

    Själv fick jag en positiv överraskning idag. Tog ett nytt AMH-prov den 28 juni och det visar sig att värdet har ökat från 0,41 till 0,84! Jag fattar ingenting. Vad betydet det? Är min äggreserv bättre än för ett år sedan, är provet felaktigt eller är värdet inget mer än just ett värde som man ska tolka med stor försiktighet? Oavsett är det ju antalet ägg som räknas, men det känns ändå skönt att värdet har ökat så pass mycket. Någon som varit med om samma sak eller har en teori på vad det beror på?

    Kram till er alla  Solig

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH