• Linn73

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Tack för alla lyckönskningar!

    Resultatet från dagens VUL blev 8 blåsor på 10-14 mm, så jag känner mig nöjd så här långt! De måste växa till sig mer så jag fortsätter att spruta och ska tillbaka på nytt VUL på måndag igen. Planerat ÄP onsdag eller fredag nästa veckan.

    Hoppas vi får se lite plus här i tråden inom den närmaste tiden! Håller tummarna för alla ruvare, och att ni som väntar på ÄD eller adoption kommer allt närmare målet.

    Kramar!

  • Linn73

    Hej alla fina tjejer! Var på mitt andra VUL idag och fick ingen bra känsla i magen... Behöver lite kloka tankar från er!

    Blåsorna hade inte vuxit tillräckligt för att plockas på onsdag, utan det blir på fredag i stället. Idag var två blåsor över 20 mm, tre runt 16 mm och resterande mindre. Men eftersom de inte har öppet på Huddinge på helgen blir det 3-dagarsodling. Jag har ingen bra känsla inför det. Känns som att läkaren hellre haft en 2-dagarsodling, men att det får bli den här lösningen eftersom de inte har öppet på helgen...

    Är det någon av er som har gjort en 3-dagarsodling? Min uppfattning är att man endast gör det om det finns många ägg att välja bland. Nu är jag orolig att inget av mina få ägg klarar 3 dagar... Samtidigt som att det hade varit alltför tidigt att plocka på onsdag. Usch, många tankar just nu. Minsta lilla som gör att chanserna inte maximeras blir så stort. Ni vet säkert alla vad jag menar...

    Kramar Hjärta

  • Linn73

    Tack för pepp!

    Hurra Poussin, snart är det dags igen - spännande! Jag tar min ÄL-spruta i morgon

    Och Längtar74 hoppas du blev lite klokare efter samtalet med läkaren. Ibland känner jag mig nästan mer förvirrad efteråt...

    Kram

  • Linn73

    Lycka till i morgon Poussin!!!

    längtar74, du gnäller inte alls. Vi borde faktiskt gnälla lite mer här i tråden för det är synd om oss och vi får gå igenom enorma prövningar, både fysiskt och psykiskt. Och samtidigt, precis som du säger, vara projektledare över barnlöshetsprojektet...  Inte lätt och ibland förundras jag över var all kraft kommer ifrån. Jag hoppas och tror att vi alla går ur detta med styrka och en stor portion ödmjukhet.

    Jegs, tack för dokumentärtipset. Här kommer ett annat svt.se/2.162232/1.2473999/sasongsinformation En serie om ofrivillig barnlöshet som har premiär på SVT1 den 26 september.

    Anemon, tack för lyckönskningen! Hur går det för dig? Känner du av några symtom ännu? Jag hoppas jag kommer med i ruvarklubben på måndag.

    Ta hand om er!!

  • Linn73
    Poussin skrev 2011-09-15 20:42:45 följande:
    Linn - Lycka till imorgon, jag håller tummar och tår för fin skörd!!! Glad

    Tack för lyckönskningar och tummar sötisar!
    ÄP gick bra, 3 ägg som vanligt, verkar ha någon gräns där för det blir aldrig fler. Hoppas på kvalitet eftersom jag helt uppenbarligen aldrig kommer få kvantitet och att det faktiskt bara behövs ett för att skapa en bebis! Glad
    Kommer sitta som på nålar imorgon tills de ringer vid lunch och berättar hur befruktningen gått...

    KRAM!
    Åh vad härligt att höra att det har gått bra! Tänk vad skönt att ÄP är avklarat och ni är ett steg närmare målet. Håller tummarna för positivt besked i morgon!

    Nu sitter jag och laddar inför i morgon. Känns bra att det snart är dags!

    Stor kram
  • Linn73

    Vilka glada nyheter Poussin - 2 av 3 är ju fantastiskt bra! Kanske blir dubbelruvning i morgon då! Har du fått tillbaka två embryon tidigare? Heja heja!

    Nelle, vad gulligt av dig att tänka på mig. Kl 8.50 i morse låg jag och fick mina ägg plockade så vi kan inte ha varit i väntrummet samtidigt. Vilket sammanträffande annars! Hoppas kuratorssamtalet kändes bra och att ni gick lite stärkta därifrån.

    Ang Menopur så har det funkat bäst för mig, men det verkar ju vara helt individuellt som du säger Nelle. Testade Gonal-F första gången och då blev det endast två blåsor.

    längtar, känner så igen det där klämkäcka svaret när barnfrågan kommer och hur man snabbt försöker byta ämne för att undvika följdfrågor. Ibland kan jag tycka att det sociala spelet med omgivning, kollegor osv kan vara nästan lika jobbigt som själva barnlösheten i sig själv.

    Anemon, hur går det för dig? Känner du några symtom ännu? Håller tummarna!

    Med extra mycket Morfin och smärtlindring  gick ÄP ok den här gången. Började gråta på en gång när jag satte mig i stolen för att jag var så rädd att det skulle göra lika ont som förra gången... Det blev i alla fall 4 ägg, även om jag hade hoppats på några fler eftersom jag ändå hade 8 blåsor. Men men, som alla säger, viktigast att de är av bra kvalitet. Blir ju 3-dagarsodling eftersom Huddinge har stängt över helgen. Känns jobbigt bara att behöva vänta till på måndag innan vi får veta hur det har gått...

    Kämpa på att starka och tappra tjejer! Och skön helg Hjärta

  • Linn73
    Poussin skrev 2011-09-17 18:14:46 följande:
    Är nu stolt ruvare till 2 småttingar; den ena 5-cellig och den andra 6-cellig!!! Skrattande När vi kom dit var var den ena 3-cellig, men hann dela sig till 5 innan vi fick tillbaka den. Läkaren sa att det var bra fart på dem och att allt bara såg bra ut. Känns riktigt bra, nu kommer det bli bebis(ar)!

    Linn - Dina småttingar har mina tummar!

    Kram till er alla {#emotions_dlg.flower}
    Bellissimo! Underbart! Nu är det din tur. Jag känner det på mig!

    Tack för tummarna! Mina småttingar behöver alla tummar de kan få. Är så orolig att de in klarar 3 dagar...

    Massor av kramar Hjärta
  • Linn73

    Nu är det min tur att ansluta mig till ruvarklubben! Fick idag tillbaka två st 8-celliga embryon!! De hade inte topp-poäng, men låg steget under på skalan. Tydligen saknade 1 cell kärna på båda embryona. Men vi fick också ett 3:e ägg befruktat som ska odlas vidare i några dagar och frysas ner om det klarar sig. År så glad!

    Lycka till med ÄP i morgon pp08!

    Kram till er alla kämpare!

    Listan på vi som ska lyckas 2011 Solig


    Väntar på nytt försök:
    Sunshine123, (33 ar),  AMH 0,48 , FSH 10,8.  Vantar pa att borja behandling nagon gang i augusti.
    Castor (36 år), amh 0,1 fsh 13, lh 5,2. Avbrutet försök 23 maj 2011 p.g.a   "flare-up" effekt, dvs östrogen-chock pga sprayen som resulterade i  två  cystor och förhindrande menopuren att fungera.

    Sprayar:


    Anemon (38 år), AMH 0,47 Spraystart 2/8

    Sprutar:


    Planerat ÄP/ET/FET:
    Anemon (38 år), AMH 0,467, FET om Pingu klarar tining, UL 11/5 för närmare besked pp08 (41år) IVF6/syskonförsök, ÄP 20/9

    Ruvar:


    LycklligtLottad 1982, 29 år AMH 0,1, FSH 60 Gör äggdonation. ET 15/8, TD 29/8 Poussin (33 år), AMH 0,35. IVF nr 4. Spraystart 14/8, ET 17/9, TD 3/10. Linn73 (38 år), Tidigare AMH 0,41, nytt prov juni -11 visade AMH 0,84. Ruvar på två embryon. TD 4/10.

    Gravida:


    Malbert, AMH 0,55 Ankaja, AMH 0,2, IVF 1, BF 18/12 DobbieDoo, AMH 0,41 Sötmaggan, AMH 0,33, 37 år Albatross74 AMH 0.27, IVF 1: feb 2011. Sprutstart 8/5

    ÄD-kö: 


    Småsteg, AMH 0,49, 1 makeinsem, 1 IVF utan resultat, rek ÄD Längtar74, (37 år), AMH <1 först men 1,2 okt 2010! FSH 11,6. 3 IVF utan ägg. Planerar ÄD i Spanien Jegs (31 år), FSH 15, AMH 0,06 dec 2010, 0,1 april 2011!. Avbruten IVF behandling 6/5. Kör både ÄD och Adoption nu iaf..

    Adoptionskö:


    Nelle (37 år) AMH 0,3: Står i kö till adoptionsorganisationer och ska gå föräldrautbildning i höst. Inte utredd ännu.    Jegs (31 år), FSH 15, AMH 0,06 dec 2010, 0,1 april 2011!. Avbruten IVF behandling 6/5. Kör både ÄD och Adoption nu iaf.. Övrigt:
    Linköping68, AMH 0,69. 1 st IVF utan plus. Hemmaförsök just nu.
  • Linn73
    Castor, tack för givande läsning och härligt att höra från dig igen, du är efterlängtad! Jag är själv oerhört intresserad av sambandet mellan autoimmunitet och lågt AMH. Har ju själv en autoimmun (reumatisk) sjukdom och Endometrios, som också är autoimmunt. Har förstått att det inte är så mycket forskat på området eftersom de svar jag har fått från läkarna har varit väldigt svävande. Hoppas allt är bra i USA och att ni snart får komma igång igen!

    Har någon av er hört talas om TNF-alfa? När jag har surfat runt och försökt läsa på om infertilitet och autoimmunitet kommer TNF-alfa ofta upp (www.familjeliv.se/Forum-7-128/m28582201-1.html). Saken är att den medicin (Enbrel) som jag tog mot min reumatism innan vi bestämde oss för att skaffa barn för tre år sedan var en TNF-alfa hämmare. För tre år sedan ville läkarna att man skulle avbryta behandlingen av Enbrel minst tre månader innan man planerade att försöka skaffa barn. Idag har forskningen gått framåt och nu för tiden tar de flesta reumatiker preparatet fram till konstaterad graviditet. Blev en lång utläggning det här... Det jag ville komma till är att jag flaggade upp för min reumatolog att jag är orolig för att jag har ett förhöjt TNF-alfa, eftersom jag varit utan Enbrel i tre år, och att det kunde vara anledningen till varför jag inte blev gravid. Hon ville inte bekräfta att det var så, men förstod min oro och hur jag resonerade. Så nu, efter flera års uppehåll, och en kropp som tagit stryk, behandlas jag åter med Enbrel och hoppas att det är nyckeln!

    pp08, förstår att ni hade hoppats på fler ägg. Men grattis till att ett har blivit befruktat! Hoppas hoppas att det delas sig fint så att du kan ansluta dig till ruvarklubben om några dagar!

    annis77, välkommen till gemenskapen! Usch, det är inget lätt besked att få veta att AMH-värdet är lågt, tycker synd om dig.. Jag hade själv aldrig hört talas om värdet innan jag fick mitt besked - och det var som en kalldusch. Har ni kontaktat någon fertilitetsklinik? Precis som Ida73 säger tar man hänsyn till andra faktorer såsom ålder, antal antrala folliklar (dvs ostimulerade), andra värden osv. För mig har tex AMH-värdet stigit från 0,41 till 0,84 - helt obegripligt! Stort lycka till!

    Ida73, välkommen du med och grattis till graviditet!! Vad roligt att höra att du hämtat styrka i tråden. Skulle vara urgulligt om du ville skriva in dig i listan under "gravid" - så peppande för alla som kämpar!

    Linköping68, vilken enorm besvikelse det måste vara att klinikerna inte tar emot er, tycker så synd om er... Jag hoppas att ni ändå har kraft och energi att fortsätta. Lycka till och kämpa på!!

    Nelle, din fighter! Bra att du fick till ett möte med enhetschefen på Huddinge, även om han inte ger er fler IVF-försök. Starkt gjort! Sa han något om hur lång ÄD-kön är? Intressant att se om värdet skiljer sig åt mellan de olika AMH-proven som du ska ta. Själv tvivlar jag mer och mer på värdet. Trots att det fördubblats för mig har det faktiska resultatet (till antal ägg räknat) inte blivit bättre. Frågan är då vad egentligen AMH-värdet påvisar??

    Heja heja alla ruvare - hoppas på flera plus snart!!!

    Stor kram till alla och vilken tur att vi har varandra Hjärta
  • Linn73

    Neeej Anemon, trodde verkligen att det var din tur nu. Stackars stackars dig. Ja, hur mycket ska man orka med egentligen... Och hur länge ska man behöva vänta..? Förstår att det har varit några riktigt tuffa dagar med massor av gråt, frustration och hopplöshet. Sedan är det så jobbigt att inte förstå varför det inte funkar! Man hör ju att lågt AMH inte innebär dålig kvalitet, så då borde vi ju rimligtvis ha samma chans som en person med normalt AMH - förutsatt att vi kommer så långt som till ET. Ta hand om dig och ta hand om varandra! Stor kram

    pp08, välkommen till ruvarklubben! Hoppas på tur den här gången.

    Lyckligtlottad, hoppas hoppas att ditt nästa försök funkar. Stort lycka till! Småsteg, Nelle, NinaCamilla (välkommen!) och alla ni andra som gått vidare med ÄD/adoption, hoppas att ni inte behöver vänta alltför länge på er tur. Nelle, detta är min mest lyckade behandling om man ser till antalet befruktade ägg. Men förra gången fick jag ut 5 st ägg vid ÄP, fast inget blev befruktat.

    linköping68, det var uppfriskande att läsa ditt inlägg!! Ut med frustrationen bara Glad Vi måste bli bättre på det här i tråden!

    Välkommen till gemenskapen LaDiza!

    Poussin hur går det för dig? Själv känner jag nada!

    Kramar i massor! Hjärta

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH