• Linn73

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Jag och min man fick avbryta första vårt IVF-försök (långa metoden med Synarela och Gonal F, högsta dosen) eftersom det endast bildades en fullmogen follikel. Tester visade att mitt AMH-värde endast låg på ynka 0,4. Känner mig helt knäckt och har svårt att acceptera situationen. Konstigt nog har jag haft regelbunden mens varje månad och dessutom ägglossning (teststickorna visar det i alla fall).

    Ska träffa läkaren i morgon för att diskutera hur vi ska gå vidare och jag är livrädd att han inte vill ge oss en chans till med IVF.

    Skulle uppskatta om ni som lyckats bli gravida trots lågt AMH ville dela med er av era framgångshistorier! Är också intresserad av att höra hur det går för alla andra som är i samma situation som jag. Har ni övergett IVF för att gå över till äggdonation? Kämpar ni på med IVF? Har någon bildat tillräckligt med ägg för ET?

    Kramar till alla ni som kämpar därute!

     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-08-13 13:19
    Ett nytt AMH-prov i juni 2011 visar att mitt värde har stigit från 0,41 till 0,84. Jag fattar ingenting! Men det enda som räknas i slutändan är ju hur pass bra jag svarar på hormonstimuleringen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-22 19:54
    Jag skriver den här uppdateringen drygt två år och sex månader efter att jag startade den här tråden. Det kändes under en lång tid som att jag aldrig skulle få berätta min egen solskenshistoria. Men nu får jag äntligen göra det!! Den 17 april 2013 fick jag för första gången se ett starkt plus på stickan. Det tog åtta IVF, ett FET och slutligen en äggdonation innan vi lyckades. Är så innerligt tacksam att vi har fått den här möjligheten. Till alla er andra med lågt AMH - ge aldrig upp hoppet! Den här tråden är full av exempel på att det kan gå ändå - oavsett om det är med dina egna eller donerade ägg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-12-15 16:37
    Så kom äntligen dagen som jag och min man har väntat på i fem år - vår efterlängtade son föds! Han kom flera veckor för tidigt men visade sig ändå vara en pigg och stark liten krabat.

    Mina tankar går också till er som fortfarande kämpar. Jag hoppas att ni på ett eller annat sätt också får uppleva samma glädje som jag fått göra. Styrkekram till er och ge aldrig upp hoppet!

  • Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH
  • Vädur 78
    Kattflickan skrev 2012-03-30 07:45:28 följande:
    Nu måste jag tyvärr komma med tråkiga nyheter. Tog nytt gravtest imorse och det var blankt. Ska åka in och ta blodprov också men jag vet att hcg kommer att ha sjunkit. Känner mig så himla ledsen och stressad över att vi inte hinner ett försök till innan sommaren.
    nej vad tråkigt Massa kramar
    ♥♥♥
  • Hope7801
    Kattflickan skrev 2012-03-30 07:45:28 följande:
    Nu måste jag tyvärr komma med tråkiga nyheter. Tog nytt gravtest imorse och det var blankt. Ska åka in och ta blodprov också men jag vet att hcg kommer att ha sjunkit. Känner mig så himla ledsen och stressad över att vi inte hinner ett försök till innan sommaren.

    Många styrkekramar till dig. Tillåt dig själv att sörja...nya krafter kommer komma och du KOMMER lyckas en dag! Kramar
  • pp08

    Kattflickan: vad tråkigt. Tänkte precis gå in här och fråga om din o Ciaras streck blev starkare.

    Helt blankt?? Hade du blödningar? Annars väl konstigt att set sjunker så snabbt.

    Mitt blir starkare, inte riktig lika stark som kontrollstrecket men inte långt kvar. Digitaltestet dock bara 1-2 fortf. Hoppas på omskag snart. V4+3.
    Tänkte också lämna blodprov.

  • Ciara
    Kattflickan skrev 2012-03-30 07:45:28 följande:
    Nu måste jag tyvärr komma med tråkiga nyheter. Tog nytt gravtest imorse och det var blankt. Ska åka in och ta blodprov också men jag vet att hcg kommer att ha sjunkit. Känner mig så himla ledsen och stressad över att vi inte hinner ett försök till innan sommaren.

    Åh nej, så otroligt tråkigt! Vad ledsen jag blir... Önskar jag kunde göra något så att det blev bra. Stor kram!
  • Hope7801

    Har en ganska tung dag idag. Kom en blödning när jag var på jobbet och det var verkligen rött blod. Sen ska man stå med kunder... Åkte direkt ner till Apoteket och köpte ett test, plusset är så starkt så minusstrecket nästan försvinner. Ska jag spottblöda hela första trimsemestern? Phu...kommer komma ut som ett nervvrak. MEN jag går igenom precis vad som helst om det betyder att jag får mitt lilla mirakel till slut. Men med tre tidigare missfall...jag kan säga att jag mår inte bra av blod. Nu känns det som torsdag och nästa VUL är lååååångt bort. Förlåt för lite negativitet men jag var bara tvungen att få lufta lite. Jag hoppas alla ni andra mår bra! Kramar

  • längtar74

    Kattflickan - åh, nej vad tråkigt! Stor, stor kram. Hoppas såklart på att blodprovet visar på något mycket bättre...Sköt om dig!


    Hope -  förstår så väl att du blir stressad av blödningen. Men det är säkert ingen fara alls. Har du någon möjlighet att få ta det lite lugnare på jobbet? Om inte annat - se nu till att få en så lugn och skön helg som möjligt. Håller tummarna för att dagarna går snabbt fram till VUL.

  • Poussin

    Kattflickan - Beklagar verkligen. Rynkar på näsan Stora styrkekramar till dig

    Hope - Förstår att du blir stressad, men du ska det kommer att gå bra. Ditt hCG ligger ju jättebra. Tar du fortfarande progesteron? Om inte så har jag läst om vissa som får rådet att öka på dosen vid blödning. Håller tummarna för att du slipper fler blödningar, ta det lugnt och vila i helgen.

    pp08 - Härligt att plusset blir starkare. Glad
    Det verkar vara väldigt individuellt hur hCG ligger per vecka, det viktigaste är att det ökar mellan 2 provdagar. Jag låg på 269 i v 4+3, 1250 i v 5+0 och nu på 13500 i v 6+1. Hade gärna sett det lite högre i måndags, men läkare säger att det inte är någon fara. Tog ett nytt test igår för att se om det fortsätter öka och får svar på måndag.

    Tack för grattis och alla kommentarer, de värmer. Hjärta

    Kram till er alla!

  • VASL

    Jaha idag kom mensen. Min ruvartid är över. De två embryon som de satte in fastnade inte. Ska ta ett gravtest imorgon bitti för att konstatera det jag redan vet. Skit också. men men nu har jag gjort en IVF, min första och sista. Nu är vi tillbaks till att försöka bli gravida spontant. Lycka till allihopa och tack för stödet under denna omtumlande IVF resa. Nu börjar en annan resa...

  • pölsan

    Kattflickan - fy så tråkigt! Hoppas det får bli er tur snart.

    VASL - Ledsamt att det inte tog sig. Håller tummarna för att ni ska lyckas spontant.

    Poussin - Hoppas värdet fortätter stiga som det ska. Visst hade du ett till VUL på gång snart?

    Kramar till er!  

  • Ciara

    Kattflickan: har tänkt mycket på dig idag, vill sända ännu en stor stärkande kram. {#emotions_dlg.flower} 

    hope: Usch, vilken jobbig dag med blödning. Förstår att du blir orolig, men det borde ju vara ok då läkaren senast igår sade att allt t.om var väldigt bra! Hoppas blödningen lugnat ned sig nu och att allt går åt rätt håll.  

    pp08: Vad skönt att dina streck fortsätter bli starkare!

    VASL: Så väldigt ledsamt. Jag önskar er stor lycka den vanliga vägen! 

    Poussin: härligt att det går bra! Dina värden kommer säkert fortsätta på den goda vägen. Glad

    Jag själv testade i morse igen, med ett annat test denna gång. (Det första testet hade jag fått från den danska kliniken och det testet gick ju inte att hitta här i Sverige). Så det var lite svårt att säga om strecket var starkare eller ej, tester är ju olika känsliga. Men det syntes ett tydligt rosa streck... Idag har jag varit både illamående och yr om vartannat, så en pågående graviditet har jag utan tvekan. Jag är dock extremt ödmjuk inför möjligheten att få behålla den... Vad som helst kan verkligen hända. Ska förstås fortsätta testa framöver. Nu har jag införskaffat flera test av samma sort så att det går att jämföra ordentligt. (Upptäckte för övrigt också att jag räknat fel på mina ruvardagar. Min RD14 var idag, inte igår).
     

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH