• Linn73

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Jag och min man fick avbryta första vårt IVF-försök (långa metoden med Synarela och Gonal F, högsta dosen) eftersom det endast bildades en fullmogen follikel. Tester visade att mitt AMH-värde endast låg på ynka 0,4. Känner mig helt knäckt och har svårt att acceptera situationen. Konstigt nog har jag haft regelbunden mens varje månad och dessutom ägglossning (teststickorna visar det i alla fall).

    Ska träffa läkaren i morgon för att diskutera hur vi ska gå vidare och jag är livrädd att han inte vill ge oss en chans till med IVF.

    Skulle uppskatta om ni som lyckats bli gravida trots lågt AMH ville dela med er av era framgångshistorier! Är också intresserad av att höra hur det går för alla andra som är i samma situation som jag. Har ni övergett IVF för att gå över till äggdonation? Kämpar ni på med IVF? Har någon bildat tillräckligt med ägg för ET?

    Kramar till alla ni som kämpar därute!

     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-08-13 13:19
    Ett nytt AMH-prov i juni 2011 visar att mitt värde har stigit från 0,41 till 0,84. Jag fattar ingenting! Men det enda som räknas i slutändan är ju hur pass bra jag svarar på hormonstimuleringen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-22 19:54
    Jag skriver den här uppdateringen drygt två år och sex månader efter att jag startade den här tråden. Det kändes under en lång tid som att jag aldrig skulle få berätta min egen solskenshistoria. Men nu får jag äntligen göra det!! Den 17 april 2013 fick jag för första gången se ett starkt plus på stickan. Det tog åtta IVF, ett FET och slutligen en äggdonation innan vi lyckades. Är så innerligt tacksam att vi har fått den här möjligheten. Till alla er andra med lågt AMH - ge aldrig upp hoppet! Den här tråden är full av exempel på att det kan gå ändå - oavsett om det är med dina egna eller donerade ägg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-12-15 16:37
    Så kom äntligen dagen som jag och min man har väntat på i fem år - vår efterlängtade son föds! Han kom flera veckor för tidigt men visade sig ändå vara en pigg och stark liten krabat.

    Mina tankar går också till er som fortfarande kämpar. Jag hoppas att ni på ett eller annat sätt också får uppleva samma glädje som jag fått göra. Styrkekram till er och ge aldrig upp hoppet!

  • Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH
  • Rocktroll
    pp08 skrev 2012-03-30 22:55:02 följande:
    Jag mår mer illa på kvällen än på morgonen! Någon annan som har samma?
    Får se det som positvt.

    Mådde dock inte illa så här tidigt när jag var gravid med dottern.
    Jag mår illa mest hela tiden. Tex just nu och halsbränna på köpet så jag är inte på topp om man säger som så. Undra om det är positivt att jag har massa symptom, kan det betyda att den lilla fäst ordentligt? För jag känner verkligen av att jag är gravid men anar att illamåendet bara kommer bli värre och värre. Jag har extremt svullen mage med och är kissnödig konstant. Med dottern mådde jag inte illa så här tidigt då började det i v 7 och höll i sig ca 5-6 veckor men jag spydde inte en enda gång, mådde bara väldigt illa. Spyr för övrigt inte nu heller men om det bara blir värre lär det inte dröja mer än 1-2 veckor innan "helvetet bryter lös" Tungan ute

    Hur länge planerar ni ta/har tagit progesteronet? enligt min läkare ska man sluta vid plus men jag beställde precis 3 paket Lutinus till på apoteket för att vara på den säkra sidan.
    .:: Mamma till yrvädret Vilda 090425 ::. rocktroll.blogg.se
  • Hope7801

    Kattflickan - jag förstår vad du menar. Man försöker hitta "felet" som gjorde att det inte gick bra. Min läkare har dock sagt något riktigt bra som jag hela tiden tänker på när det känns tungt..."är det ett bra ägg så finns det inget du kan göra för att få det att släppa". Det är ju så sant som det är sagt. Men när man håller på med IVF så vet man att man har fått ett eller två befruktade ägg tillbaka. Försöker man naturligt så vet man inte det. Så vi sätter högre press på oss själva att det ska fästa och stanna när det faktiskt inte är våra kroppar det hänger på utan hur ägget faktiskt utvecklas. Det kan vara mycket som går fel med även det perfekta ägget. Jag är övertygad om att du kommer lyckas en dag och plåga inte dig själv. Många kramar

    Rocktroll - grattis till plusset! Jag hade crinone och slutade förra söndagens morgonen. Jag pratade med min läkare innan om det då jag har några tidigare missfall men CvL kliniken har inte att man fortsätter. 15 dagar har man progesteron sen ska kroppen klara av det själv. Det går fortfaranade bra här trots som du kanske har sett mina kära spottblödningar. Jag får lita på läkarna. Vad har din klinik sagt? Har dom sagt att du ska fortsätta?

    Ciara - hur är det idag? Testat något? Är så nyfiken på hur det går för dig! :) Kram

    Poussin - hur har du det med symtom? Du är ungefär en vecka före mig...vore kul att få följa din utveckling. Jag har förvånadsvärt lite symtom. Lite halsbränna och lite, lite, lite ömma bröst. Illamående vissa mornar men inte alla. Hur kommer det sig att du kollar ditt blodvärde så ofta? Kram

    EGO - INGA blödningar idag tjejer...jag liggre i soffan och hurrar!!! Så otroligt skönt. Mycket dragningar i tjejmagen fortfarande så idag är en bra dag!

    Kramar till er alla!         

  • Poussin
    pp08 - Hur mår du? Verkar det vara magsjuka eller gravid illamående? Krya på dig om det är det förstnämnda.

    s07 - Oj vad svårt, kan inte ge något annat råd än att fundera igenom beslutet ordentligt så att du inte ångrar dig senare i livet. Lycka till!

    VASL - Beklagar verkligen och önskar er all lycka till!

    Rocktroll - Jag tycker låter väldigt bra med massor av symptom, det är klart att pyret fäst ordentligt!
    Jag ska fortsätta med progesteron fram till v 12 enligt min grekiske läkares ordination, CvL säger ju att man ska sluta när man plussat, men jag känner mig mycket lugnare nu när jag fortsätter att ta det och ger pyret allt stöd jag kan.

    Hope - Härligt att du sluppit blödningar idag, må det fortsätta så!!!
    Jag har typ inga symptom alls förutom svullna bröst och att jag kissar 2 ggr per natt. Brösten ömmar en del på kvällen, men inte på dagarna. Skulle gärna ha lite fler symptom...
    Anledningen till att jag testar mitt blodvärde så ofta är väl dels att jag passar på när jag tar andra tester, t.ex TSH eller annat som min grekiske läkare vill ha och dels att jag behöver få bekräftat att det faktiskt finns en liten inneboende kvar. Glad

    Kram till er alla!
  • pp08

    Tror att jag har båda illamående symptomen. Ätit något daligt och grav illamående. Grav illamående känns mer i halsen och det andra längre ner. Dock bara de 2 kräkningar inatt. Har ätit småportioner och druckit. Hungern kommer tillbaka. Och därmed grav illamåendet. Då inget alvarlig virus om det var det. Får se om dottern blir sjuk eller ej. Dricker gärna fr mitt glas och pussar på munnen

  • linköping68

    Grattis till alla plus!!!! Så roligt!

    Ego: plusade också för ett tag sen, men lyckan blev kortvarig då jag sen började blöda. Det var en konstig blödning så jag hade lite, lite, lite hopp kvar att det kanske fanns någon liten kvar. Men tog ett test till idag och det var negativt. Trist, men samtidigt underbart att det gick på egen hand! Tar nya tag nu!  

  • Rocktroll

    Tog ett RFSU test idag för kliniken kräver att man testar på TD med och det var inte så starkt som jag trodde. Visst strecket syntes ju men det var inte lika starkt som kontrollstrecket men har ju inte blödit eller något så borde inte vara en fara. Tog ju med digitalt i tosdags så vet inte hur starkt strecket var då...men gravid är jag garanterat Glad


    .:: Mamma till yrvädret Vilda 090425 ::. rocktroll.blogg.se
  • pp08

    Rocktroll. Tror att streckens tydlighet är väldigt indivuduelt. Så länge det blivut starkare i du har inga blödningar är allt ok. Man ska testa med samma sorts test för att kunna jämföra. Mina teststreck blev lika stark sim kontrollstrecket igår v4+4. Då gick det digitala också upp till 2-3.

  • Rocktroll
    pp08 skrev 2012-04-01 09:01:23 följande:
    Rocktroll. Tror att streckens tydlighet är väldigt indivuduelt. Så länge det blivut starkare i du har inga blödningar är allt ok. Man ska testa med samma sorts test för att kunna jämföra. Mina teststreck blev lika stark sim kontrollstrecket igår v4+4. Då gick det digitala också upp till 2-3.
    Skönt att det blev starkare Gladjag testar igen om några dagar då jag köpte 2 pack test så får vi se om strecket är starkare.
    .:: Mamma till yrvädret Vilda 090425 ::. rocktroll.blogg.se
  • Ciara
    Hope: åh, vad härligt med en blodfri och lugn dag i soffan! {#emotions_dlg.flower} Ta hand om dig ordentligt nu! Jodå, mina streck är starkare än första dagens test (men jag är liksom osäker på hur starkt det "bör" vara).

    Rocktroll: jag är precis som du osäker streckens nyanser. Det var ett RFSU-test jag tog på min andra testdag, och jag trodde också att det skulle visa på ett mycket starkare streck, men det var "bara" ljusrosa. Å andra sidan var det då rätt tidigt för mig att ta ett test om jag tittar i kalendern och räknar cykelmässigt. Tester är ju olika känsliga också.

    pp08: hoppas du mår bättre nu! Skönt att dina test visar upp starka streck, det måste kännas lugnande.

    Linköping68: jättetråkigt att det inte höll i sig! Men positivt att det faktiskt hade tagit sig på egen hand. Heja dig att du tar nya friska tag nu!
     
    Poussin: alla har verkligen olika symptom. Glad I fredags morse mådde jag jätteilla, men nu denna morgon känns det i princip som vanligt. (Hoppas att det inte är något negativt). Så underbart att det går bra för dig! SoligKattflickan: hoppas du kan komma igång nu innan sommaren så du slipper känna dig stressad. Förstår känslan... Så småningom kommer du att få du ditt kanonembryo som fäster och frodas i 9 månader.

    Sedan igår använder jag Testlagrets stickor (vilka jag nu ska använda framöver) och de ger tydliga utslag,
    men jag vet som sagt inte hur starkt strecket borde vara vid det här laget. På testlagrets är mitt streck starkt mörkrosa, dock inte exakt lika starkt som kontrollstrecket. Idag såg det i alla fall okej ut tror jag, men jag blir nervösare för varje testtillfälle att strecket inte ska dyka upp eller vara svagare än gårdagens. Blä. Jag måste försöka få bort denna oro, den är så onödig eftersom jag inte kan göra något ändå.

    Ni som tar blodprov, var gör man det? Jag har inbokat ultraljud v.16 men det är ju långt dit.

    Enligt min kliniks instruktioner ska jag fortsätta med Lutinus-vaggisarna i 2 veckor till. Funderar på att sedan höra efter om jag kan fortsätta ett tag till, eftersom det verkar kunna gynna en fortsatt graviditet, vad jag läst mig till här på forumet. Eller så är det onödigt (?).
     
  • pp08

    Ciara: v 16 för ultraljud kan inte vara möjligt. Har du inte skrivit fel? Man brukar ha ett vul på kliniken mellan v6-8 för att bekräfta grav, antal embryo o placering. Efter det går man till ord mvc.

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH