• Linn73

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Jag och min man fick avbryta första vårt IVF-försök (långa metoden med Synarela och Gonal F, högsta dosen) eftersom det endast bildades en fullmogen follikel. Tester visade att mitt AMH-värde endast låg på ynka 0,4. Känner mig helt knäckt och har svårt att acceptera situationen. Konstigt nog har jag haft regelbunden mens varje månad och dessutom ägglossning (teststickorna visar det i alla fall).

    Ska träffa läkaren i morgon för att diskutera hur vi ska gå vidare och jag är livrädd att han inte vill ge oss en chans till med IVF.

    Skulle uppskatta om ni som lyckats bli gravida trots lågt AMH ville dela med er av era framgångshistorier! Är också intresserad av att höra hur det går för alla andra som är i samma situation som jag. Har ni övergett IVF för att gå över till äggdonation? Kämpar ni på med IVF? Har någon bildat tillräckligt med ägg för ET?

    Kramar till alla ni som kämpar därute!

     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-08-13 13:19
    Ett nytt AMH-prov i juni 2011 visar att mitt värde har stigit från 0,41 till 0,84. Jag fattar ingenting! Men det enda som räknas i slutändan är ju hur pass bra jag svarar på hormonstimuleringen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-22 19:54
    Jag skriver den här uppdateringen drygt två år och sex månader efter att jag startade den här tråden. Det kändes under en lång tid som att jag aldrig skulle få berätta min egen solskenshistoria. Men nu får jag äntligen göra det!! Den 17 april 2013 fick jag för första gången se ett starkt plus på stickan. Det tog åtta IVF, ett FET och slutligen en äggdonation innan vi lyckades. Är så innerligt tacksam att vi har fått den här möjligheten. Till alla er andra med lågt AMH - ge aldrig upp hoppet! Den här tråden är full av exempel på att det kan gå ändå - oavsett om det är med dina egna eller donerade ägg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-12-15 16:37
    Så kom äntligen dagen som jag och min man har väntat på i fem år - vår efterlängtade son föds! Han kom flera veckor för tidigt men visade sig ändå vara en pigg och stark liten krabat.

    Mina tankar går också till er som fortfarande kämpar. Jag hoppas att ni på ett eller annat sätt också får uppleva samma glädje som jag fått göra. Styrkekram till er och ge aldrig upp hoppet!

  • Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH
  • eller

    Grattis Jegs, lycka till!

    (för mig är adoption tyvärr inget alternativ, köerna är helt omöjliga för ensamstående)

  • Rocktroll
    Hope7801 skrev 2012-04-03 22:37:13 följande:
    Jag är så galet trött på kvällarna, är du oxå det? Jag pendlar mellan att tro till att tvivla, känns för bra för att kunna bli verklighet. Får hoppas att det är dessa hormoner. Inga mer blödningar iaf...äntligen!!! :) jag var och tog ett nytt blodpropp igår som jag får svar på imorgon sen är det VUL på torsdag. Jag håller alla mina tummar och tår på att allt ser bra ut! Hur är det med dig? Känner du dig gravid? Kommer du ihåg ditt hcg-värde runt 5+4? Kramar
    Haha jag sov 9 timmar inatt och hade lätt kunnat sova mer om jag inte skulle jobba Tungan ute somnar mellan 21-22 på soffan varje kväll. Är lite orolig för att symptomen börjat försvinna men hoppas det bara är en liten paus innan allt sätter igång ordentligt.
    .:: Mamma till yrvädret Vilda 090425 ::. rocktroll.blogg.se
  • pp08

    Jag är också jättetrött. Vilade hela morgonen igår. Tvingade mig upp för att duscha vid lunch. Gjorde lite ärenden och var så trött när jag hämtade dottern på dagis. Vet ej om det är grav eller progesteronet. Somnade med dotterni soffan på kvällen.

  • Hjärtefröjd

    Nu blir jag förvirrad. IVF-kliniken satte min memopurdos till 150 ie de första sex dagarna.

    Nu kommer vi istället att göra vårt sista landstingsförsök och då har jag istället blivit ordinerad 225 ie varannan dag och 150 ie varannan dag. Är det vanligt att växla sådär?

  • Ikarozzz

    BTW - Rocktroll - Vad hade du för AMH? Jag har 0,75... Är det sjukt lågt för att vara 30 år?.. Hmm... Ska få mina provsvar hemskickade nu... Grattis igen :) Kram

  • Rocktroll
    Ikarozzz skrev 2012-04-04 13:27:42 följande:
    BTW - Rocktroll - Vad hade du för AMH? Jag har 0,75... Är det sjukt lågt för att vara 30 år?.. Hmm... Ska få mina provsvar hemskickade nu... Grattis igen :) Kram
    Mitt AMH var bara 0,4 och DET var iaf väldigt lågt med tanke på min ålder, blir 28 i sommar...så ditt är nog tyvärr inte så mycket att hurra över heller. Men denna tråden bevisar ju att AMH uppenbarligen inte behöver betyda barnlöshet Glad

    Tog ett till test imorse då jag blivit lite orolig när symptomen börjar försvinna men strecket blir bara starkare och starkare Glad nu är det bara att invänta mer illamående känns det som för detta MÅSTE bara gå vägen.
    .:: Mamma till yrvädret Vilda 090425 ::. rocktroll.blogg.se
  • Ikarozzz

    Rocktroll: Jag hoppas innerligt att det går vägen för dig! Är så kul att höra om lyckanden! :D Fick du någonsin veta vad lågt AMH kan bero på? Jag hörde ärftligt... men min mor fick iaf 3 barn på naturlig väg.. :) Testade du något innan RD 15?... Jag är ju en sån där otålig fuskare... ;) Kram!!!!!

  • lillamillan
    Hjärtefröjd skrev 2012-04-04 10:12:42 följande:
    Nu blir jag förvirrad. IVF-kliniken satte min memopurdos till 150 ie de första sex dagarna.

    Nu kommer vi istället att göra vårt sista landstingsförsök och då har jag istället blivit ordinerad 225 ie varannan dag och 150 ie varannan dag. Är det vanligt att växla sådär?

    Jag har aldig haft blandade doser så, men vet de som har blandat sorters läkemdel. Du får ringa och fråga dem varför de tycker att du ska variera dosen, de har säkert en vettig förklaring. Alla gör ju olika och man blir aldig klok på vad som är rätt eller fel.
  • Missne

    Hej, här är en till med lågt AMH. För så där 3 år sen var det runt 0,8 och nu har jag tagit det igen och det är 0,6. Men min nuvarande läkare tycker inte att det är så illa, medan min förra läkare sa att jag inte fick göra fler IVF-försök eftersom jag inte lyckades trots många försök och AMH på ca 0,8. Jag är iallafall glad att jag hittat en läkare som låter mig göra fler försök. Har dock precis fått besked om att det inte blir ÄP vid denna stimulering då jag bara fick 3 äggblåsor och de var för olikstora (troligen skulle bara ett ägg vara moget vid ÄP) så vi ska nu ta ÄL-spruta och göra hemmaförsök istället. Känns väl inte som att chanserna är så stora då vi försökt bli gravida på naturlig väg i 7,5 år, men man vet ju aldrig. Hoppet är det sista som överger en. Men min läkare nämnde iallafall att nästa gång så kunde jag få prova ett nytt preparat som stimulerar äggstockarna så att de ska bli mer känsliga för stimuleringen. Man ska tydligen ta det preparatet några månader innan man börjar nästa stimulering. Jag tror han sa att det hette Prostinon eller nåt liknande. Är det nåt någon av er andra med lågt AMH fått prova eller känner till??

  • Rita70

    Hej, hoppar in här med urdåligt amh, 0,1. Missne: jag undrar vilken läkare du går till? och vilken klinik? Jag försöker få göra ett sista IVF innan vi övergår till ÄD.
    Kram.

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH