• Linn73

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Jag och min man fick avbryta första vårt IVF-försök (långa metoden med Synarela och Gonal F, högsta dosen) eftersom det endast bildades en fullmogen follikel. Tester visade att mitt AMH-värde endast låg på ynka 0,4. Känner mig helt knäckt och har svårt att acceptera situationen. Konstigt nog har jag haft regelbunden mens varje månad och dessutom ägglossning (teststickorna visar det i alla fall).

    Ska träffa läkaren i morgon för att diskutera hur vi ska gå vidare och jag är livrädd att han inte vill ge oss en chans till med IVF.

    Skulle uppskatta om ni som lyckats bli gravida trots lågt AMH ville dela med er av era framgångshistorier! Är också intresserad av att höra hur det går för alla andra som är i samma situation som jag. Har ni övergett IVF för att gå över till äggdonation? Kämpar ni på med IVF? Har någon bildat tillräckligt med ägg för ET?

    Kramar till alla ni som kämpar därute!

     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-08-13 13:19
    Ett nytt AMH-prov i juni 2011 visar att mitt värde har stigit från 0,41 till 0,84. Jag fattar ingenting! Men det enda som räknas i slutändan är ju hur pass bra jag svarar på hormonstimuleringen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-22 19:54
    Jag skriver den här uppdateringen drygt två år och sex månader efter att jag startade den här tråden. Det kändes under en lång tid som att jag aldrig skulle få berätta min egen solskenshistoria. Men nu får jag äntligen göra det!! Den 17 april 2013 fick jag för första gången se ett starkt plus på stickan. Det tog åtta IVF, ett FET och slutligen en äggdonation innan vi lyckades. Är så innerligt tacksam att vi har fått den här möjligheten. Till alla er andra med lågt AMH - ge aldrig upp hoppet! Den här tråden är full av exempel på att det kan gå ändå - oavsett om det är med dina egna eller donerade ägg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-12-15 16:37
    Så kom äntligen dagen som jag och min man har väntat på i fem år - vår efterlängtade son föds! Han kom flera veckor för tidigt men visade sig ändå vara en pigg och stark liten krabat.

    Mina tankar går också till er som fortfarande kämpar. Jag hoppas att ni på ett eller annat sätt också får uppleva samma glädje som jag fått göra. Styrkekram till er och ge aldrig upp hoppet!

  • Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH
  • vinterland

    Idag fick jag ytterligare ett besked om en kompis som är gravid, hon har i och för sig också kämpat gjort IVF. ändå klämmr hon ur sig att hon är ju en sån "äggfabrik" och " jag får tänka på hennes höga avgift för alla frysisar" när jag deppar över min äggskörd. Jag funderar f-n på att säga upp kontakten. har vänt och vridit på om jag övertolkar men nu tror jag att det får vara nog!

    ja ja , liite OT.  ;)

    Nu går jag och väntar på min mens som är sen, hade ju "ägglosning" 2 ggr denna månad, s¨man kan ju undra när mensen kommer..antar att jag märker det.. Sen vntar vi ytterligare en månad till nästa försök.
    Vi går på CA och där sa dom att det är äldigt lika resultat p långa eller korta metoden.

    pp08: när ni körde korta metoden var det menopur?  Jag har fått det utskrivet till nästa gång.

  • Kattflickan

    Vinterland: otroligt klantigt sagt av din vän.

    Ringde Karolinska imorse och de tror att de ska hinna med mig innan sommaruppehållet. De ska göra en plan och återkomma.

    Jag tänker kolla mitt TSH värde igen, tycker jag blivit så glömsk.

    Var det inte nån här som haft sämre Ivf er när ni varit förkylda medans? Jag har ju varit extremt olycksdrabbad med flunsa och magsjuka under Ivf en. Nu är jag lite förkyld igen.

    Jag tror annars på menopur och färre men bra ägg. Ska höra med Karolinska om de tror på långa eller korta protokollet den här gången.

  • pp08

    Kattflickan: lite förkyld gör ingenting. Feber, influensa eller annan inflammation eller infektion kan dock ha betydelse. Jag vär jätteförkyld o tokhostade förra året närjag började blöda. Fick även återfall av min tarmsjukdom. Vet inte vad som orsakade vad men mf och infl tarm slutade det med.

  • Kattflickan

    Jo, jag har också hört att feber kan påverka negativt. Jag hade mellan 38-39 grader några dagar innan TD. Hade dessutom vätskebrist pga magsjukan. Sen hade jag 38-39 grader i 5 dagar när jag började ta sprutorna.

    PP08: Tänkte du också mycket på om missfallet kunde bero på att du var sjuk? Jag funderar mycket på det fast det inte hjälper mig. Skönt att du lyckats nu iallafall.

  • pp08

    Egentligen ska inte mammans tillstånd påverka fästandet men innehållet i embryona.

    Jag hade varit medicinfri i många år. Fick lätt irritation under första grav men inget mer. Förra året rejäl inflamm o blödningar. Fick korttisonkur och underhållsmedicin ( asacol). Asacol fick jag fortsätta med även om jag skulle bli grav. Viktigt att inte få återfall nu. Som slump var fick jag förra veckan kallelse för återbesök. Allt ok nu i tarmarna. Äter dock asacol 2x 800 x 2 dagligen.

  • Poussin

    Vinterland  - Vilken klumpig kommentar av din vän, förstår att du blev ledsen.

    Kattflickan - Åh, hoppas verkligen att du hinner med ett försök till innan sommaren. Vet du när de ska återkomma?  Låter klokt att kolla upp ditt TSH och försök få Levaxin om du fortfarande ligger lika högt.

    Hope - Hur går det för dig?

    Kram!

  • Hope7801
    Poussin skrev 2012-04-03 20:03:33 följande:
    Vinterland  - Vilken klumpig kommentar av din vän, förstår att du blev ledsen. Kattflickan - Åh, hoppas verkligen att du hinner med ett försök till innan sommaren. Vet du när de ska återkomma?  Låter klokt att kolla upp ditt TSH och försök få Levaxin om du fortfarande ligger lika högt. Hope - Hur går det för dig? Kram!

    Jag är så galet trött på kvällarna, är du oxå det? Jag pendlar mellan att tro till att tvivla, känns för bra för att kunna bli verklighet. Får hoppas att det är dessa hormoner. Inga mer blödningar iaf...äntligen!!! :) jag var och tog ett nytt blodpropp igår som jag får svar på imorgon sen är det VUL på torsdag. Jag håller alla mina tummar och tår på att allt ser bra ut! Hur är det med dig? Känner du dig gravid? Kommer du ihåg ditt hcg-värde runt 5+4? Kramar
  • Jegs

    Jag har inte skrivet här på länge, men jag har följt er på avstånd!

    Det är skrämmande att läsa många av era inlägg, skulle kunna var jag själv som skriver många gånger... Vi är tyvärr många i samma båt... Men ni gör det verkligen bra som kämpar på!

    Vi lämnade ivf-grejen för det verkade inte lönt och kör kö för adoption och äggdonation samtidigt till dess någon säger att det inte är ok... Efter avslutad adoptionskurs i oktober så har det varit några månader utan händelse... Som tur är flyttade vi till nytt hus i slutet på oktober och vi har mycket på jobbet både min man och jag, så vi har som tur haft annat att fokusera på... Men nu börjar jag ändå bli lite less på att inget händer... 

    Men iaf, den 16:e har vi tid på kommunen, för att inleda medgivande utredningen för adoption , kul kul!
    Jag kan bara rekommendera alla er som inte står som medlem hos någon av adoptionsförmedlingarna ännu, att gå med! Kötiden räknas ju från när man blev medlem och kötiden är väldigt lång, så även om man inte är helt säker på adoption som alternativ, eller om man iaf vill köra på andra alternativ innan så kan det vara förebyggande för att tjäna tid. Kurs och utredning för adoption kan man ju påbörja om eller när man känner sig mer redo. Vi känner själva att det känns oerhört drygt att vi ställde oss i kö så sent. När vi själva hade landat i alternativet så kändes beskedet om 3-5 år väntan som oändlighet... Väntetiden beror förstås även på ens egen ålder, önskan om barn i viss ålder, barn med ev. särskilda behov, giftemål mm mm... Men ställer i kö om ni inte har! Kostar ett par tusen/år, men det är det värt.

    Sedan har vi som sagt äggdonations-grejen... Det ringde från Huddinge i dag och vecka 22 så får vi ägg!!! Jag har en vän som donerar ägg i vårt namn (korsdonation), nu i slutet på april och jag var övertygad om att vi inte skulle få någon återkoppling om vår tur innan dess...  Men som sagt, de ringde i dag! Känns spännande, overkligt, galet roligt och läskigt... 

    Så nu börjar det rulla igång igen!

    // Jegs

     

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH