• Linn73

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Jag och min man fick avbryta första vårt IVF-försök (långa metoden med Synarela och Gonal F, högsta dosen) eftersom det endast bildades en fullmogen follikel. Tester visade att mitt AMH-värde endast låg på ynka 0,4. Känner mig helt knäckt och har svårt att acceptera situationen. Konstigt nog har jag haft regelbunden mens varje månad och dessutom ägglossning (teststickorna visar det i alla fall).

    Ska träffa läkaren i morgon för att diskutera hur vi ska gå vidare och jag är livrädd att han inte vill ge oss en chans till med IVF.

    Skulle uppskatta om ni som lyckats bli gravida trots lågt AMH ville dela med er av era framgångshistorier! Är också intresserad av att höra hur det går för alla andra som är i samma situation som jag. Har ni övergett IVF för att gå över till äggdonation? Kämpar ni på med IVF? Har någon bildat tillräckligt med ägg för ET?

    Kramar till alla ni som kämpar därute!

     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-08-13 13:19
    Ett nytt AMH-prov i juni 2011 visar att mitt värde har stigit från 0,41 till 0,84. Jag fattar ingenting! Men det enda som räknas i slutändan är ju hur pass bra jag svarar på hormonstimuleringen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-22 19:54
    Jag skriver den här uppdateringen drygt två år och sex månader efter att jag startade den här tråden. Det kändes under en lång tid som att jag aldrig skulle få berätta min egen solskenshistoria. Men nu får jag äntligen göra det!! Den 17 april 2013 fick jag för första gången se ett starkt plus på stickan. Det tog åtta IVF, ett FET och slutligen en äggdonation innan vi lyckades. Är så innerligt tacksam att vi har fått den här möjligheten. Till alla er andra med lågt AMH - ge aldrig upp hoppet! Den här tråden är full av exempel på att det kan gå ändå - oavsett om det är med dina egna eller donerade ägg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-12-15 16:37
    Så kom äntligen dagen som jag och min man har väntat på i fem år - vår efterlängtade son föds! Han kom flera veckor för tidigt men visade sig ändå vara en pigg och stark liten krabat.

    Mina tankar går också till er som fortfarande kämpar. Jag hoppas att ni på ett eller annat sätt också får uppleva samma glädje som jag fått göra. Styrkekram till er och ge aldrig upp hoppet!

  • Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH
  • Poussin
    Castor - GRATTIS!!!!!!! SkrattandeDet är ju heeeelt underbart, blir helt tårögd. Så otroligt glad för er skull, tänk att du blev naturligt gravid trots alla odds! Har du inte möjlighet att gå och testa hCG med 48 timmars mellanrum innan den 26:e så får du bekräftelse på att pyret växer!

    pp08 - Härligt att strecket blir starkare, det kommer att gå vägen denna gång! Har du testat hCG?

    Rocktroll - Vi har berättat för alla som visste om att vi gjorde IVF, vi har valt att vara väldigt öppna med det bland vänner så i stort sätt alla våra (nära) vänner vet om redan nu, inom familjen så är det bara föräldrar och syskon. Hade vi blivit gravida på naturlig väg så hade vi nog väntat lite, men nu var det lite svårare, ville ju inte ljuga och säga att det inte gått vägen... 

    Jag var på VUL imorse och fick se ett litet pyre i bra storlek och med ett fint pickande Hjärta. Bästa påskägget någonsin! Solig

    Glad Påsk allesammans. Kram! 
  • pp08

    grattis poussin till fint påskägg (påminn mig igen, vilken vecka är du i???)

    Har inte gjort hcg blodprov, har kollat att strecken blev starkare, i lördags slog digitala testet om till 2-3  (v 4+4) och idag torsdag till 3+ , eftersom jag är i v5+2 idag stämmer det Vill inte springa i onödan till gyn för att mäta hcg om jag inte har andra "problem".  Förra året började jag få färgade flytningar i v 4+4 och blödde i v5+1, några dagar senare blev det missfall; men redan innan hade jag aningar och digitala testet kom aldrig upp till 3+. Enligt mvc måste jag ta mig in till gynakuten om jag vill ta blodprov. Jag hade informerat lite hos vanliga mvc men verkar inte så nöjd, lutar nog åt  privat mvc  som jag hade förra graviditeten (eller spec mvc om det visar sig vara 2). Hoppas allt är som det ska och jag kan hålla mig lugnt till v7+0 då jag har VUL inbokat på kliniken (som är mer än 1 timmes bilresa, så det funkar inte heller att lämna blodprov för hcg där). 


    ♀ 090619 och BF 121203
  • pp08

    Stort Grattis Castor. Fantasiskt att plussa på egen hand!! Testar med ClearBlue digital test, så får du fram antal veckor efter befruktningen!! Ditt borde visa 2-3 nu, kanske snart övergång till 3+.


    ♀ 090619 och BF 121203
  • Castor1

    Hej och TACK för era kommentarer - är själv helt tårögd!!!

    Bra råd Poussin och pp08, ska köpa ett digitalt test samt kontakta en barnmorska som kan mäta mitt hcg. Usch vad det är nervöst...

    Jag har stötvis lite molande värk, har fått så tidigare och då har jag fått missfall så det skrämmer mig lite. Tycker dessutom att mina bröst värker mindre. Äh - jag får försöka slå bort de negativa tankarna och tänka att det kommer att gå vägen denna gång!!!

    En tanke bara: Tror ni, kan man använda progestron vagiatorer som extra stöd? Jag har 5 st kvar... Eller det kanske bara är dumt? Och folsyra, ska man äta det också? 
    Jag har ju lagt detta åt sidan och känner mig så tagen på sängen. Har ni fått några råd om hur man kan försöka få det att stanna kvar?

    Kram kram 

  • Kattflickan

    Grattis Castor! Kul att det gick av sig självt!

    Poussin: Fantastiskt att se hjärtat slå.

    Pp08: Verkar gå åt rätt håll!

    Själv är jag rätt deppig. Funderar över om diagnosen jag fick verkligen stämmer. Genetikern sa att det troligaste för mig var gonadal mosaik men att det även kunde vara så att min celldelning generellt inte funkar som den ska, det skulle kunna ge upphov till olika kromosomfel hos de flesta äggen. Tänk om det är så att de foster jag fått med Downs syndrom är de mest livskraftiga jag kan få? De två missfall jag haft har kanske berott på att embryona haft ännu svårare kromosomfel. Då blir jag ju inte hjälpt av PGD där de bara tittar efter DS.

    Jag funderar över om äggdonation vore ett bättre alternativ för mig och framförallt för det framtida barnets skull, mina gener känns tvivelaktiga att föra vidare. Ni som funderar över äggdonation eller har gjort det, hur svårt är det att få göra det? Vad har ni för erfarenheter? Får man inte göra det om man förbrukar sina landstingsförsök?

  • pölsan

    Castor - Helt otroligt kul Håller tummarna för att allt ska få gå bra. Verkligen en framgångshistoria trots lågt amh-värde.

    poussin - Stoooooooooooooort Grattis till ett pickande hjärta. Så skönt och bra, är så glad för dig.

    pp08 - Vad bra att allt verkar gå åt rätt håll, så slipper man nojja mer än nnödvändigt.

    Kattflickan - Vilka svåra frågor du brottas med. Hoppas någon läkare kan hjälpa dig med tankarna du har. Många kramar.

    Hoppas alla tråden får en så skön påsk som möjligt{#emotions_dlg.flower} 

  • Poussin

    Tack allesammans, ni är så rara! Hjärtapp08 - Är i vecka 7+3 idag.

    Castor
    - Du ska absolut börja ta folsyra varje dag och jag skulle även ta progesteron om du har, bara för att stötta det lilla pyret så mycket det bara går! Jag kommer att fortsätta med proggisar fram till v 12.
    Jag har haft alla möjliga typer av molvärk under dessa veckor, så oroa dig inte. Mina bröst ömmande mycket i början, men inte längre.

    Kattflickan - Säger som Pölsan, vilka tuffa frågor du brottas med, hoppas också att du har någon läkare du kan diskutera med. Stor kram till dig!

    Pölsan - Är inne och smygläser er gravidtråd, tänkte kanske våga mig in nu när jag vet att hjärtat slår. Flört

  • Hope7801
    Castor1 - vilket historia, t om jag blir tårögd. Men ibland händer verkligen mirakel. Jag hoppas verkligen att det går bra för er!

    Rocktrollet - skönt att det inte bara är jag som är tröttare än tröttast!! :)

    pp08 - jag har varit lika nojjig som dig på att testa. Men jag tror oxå att man kan lugna sig liiiite när den visar 3+. Ska till mycket hormoner för det.

    Ciara - hur går det för dig?

    Poussin - ååhhh vad glad jag blir att du fick se det lilla hjärtat!! Nu ska du se att efter alla motgångar kommer allt gå bra!

    EGO - idag har jag varit på mitt andra VUL 6+0. Såg inget foster men slemhinnesäcken såg jättebra ut och hade perfekt rund form och helt spänd. Haha...får lita på att det är bra! :) Dom sista dagarna har jag börjat mått ganska illa, brösten ömmar till och från men som sagt...jag är sååååååå trött precis hela tiden. Mitt HCG värde 5+4 var på 7700, så jag får nog allt sluta noja nu :) Nytt VUL på onsdag och då blir det spännande att se om det är en eller två knyten. Vi tror båda här hemma att det är en, antagligen den andra som jag har blödit ut.

    Kramar          
  • Hope7801
    LISTAN PÅ ALLA VI SOM SKA FÅ BARN {#emotions_dlg.flower}
    Gravida:
    Malbert, AMH 0,55 Ankaja, AMH 0,2, IVF 1, BF 18/12 DobbieDoo, AMH 0,41 Sötmaggan, AMH 0,33, 37 år Albatross74 AMH 0.27, IVF 1: feb 2011. Sprutstart 8/5 Ida73 AMH 0.2 IVF1, 0 ägg (Gonal-F+ Ovitrelle). IVF2, 6 ägg (Menopur + Pregnyl) Lully Hill, 45 år, AMH 0,28, 6 IVF denna gång med immunbeh. (Korta prot. Fostimon 300+Ovitrelle) Längtar74,      (37 år), AMH <1, men 1,2 okt 2010!  3 IVF, varav 1  avbrutet.       Inga  ägg vid ÄP. ÄD1 Valencia, två embryon - neg. FET 9/2,  två       embryon.   TD 23/2. Positivt! Pölsan (1977) AMH 0,8 första syskonförsöket IVF/ICSI. TD 14/2 Poussin (1977), AMH 0,4. IVF5 med immunobehandl & korta protokollet, Puregon 300 enh. gav 8 ägg. Emsie83 (28 år) AMH 0,54, IVF1, långa protokollet med puregon/suprecur 250 enh, gav 11 ägg- två till frysen.¨ Hope7801 (33år) AMH 0,6, IVF4/ICSI långa protokollet suprecur/puregon 450 enh. 8 ägg, 2 till mig och 2 till frysen. BF 28/11

    Väntar på nytt försök:


    Sunshine123, (33 ar), AMH 0,48 , FSH 10,8. Vantar pa att borja behandling nagon gang i augusti. Anemon (38 år), AMH 0,47 Planerar behandling troligtvis i november. LycklligtLottad 1982, 29 år AMH 0,1, FSH 60. pp08 (41 år) IVF6/syskonförsök. Linköping68, AMH 0,69. 1 st IVF utan plus. IVF hos CFC. Linn73 (1973), Tidigare AMH 0,41, nytt prov juni -11 visade AMH 0,84. Påbörjar sjunde försöket i april. eller (40 år), AMH 0,5. väntar på IVF nr 3 på CFC, kanske i maj?

    Sprayar:


    Sprutar:


    Planerat ÄP/ET/FET:


    Bullen73, (38 år), AMH 0,4. IVF 4 (Födde son på IVF 3) Plock 12/3 8 ägg. ET 14/3, Långa protokollet Menopur 450 enh.
    Ruvar: VASL  (39 år), AMH 0,5 .IVF 1. Korta metoden 450 e menopur+ pregnyl.   svårstimulerad och fick bara 2äggblåsor . ET  två 2-dagars embryon 14  Mars. Rocktroll (27 år), AMH 0,43, IVF 3. Korta metoden menopur, 3 ägg befruktade ägg varav ett var bra som jag fick tillbaks 14/3, TD 1/4.

    ÄD-kö:


    Småsteg, AMH 0,49, 1 makeinsem, 1 IVF utan resultat, rek ÄD Jegs      (31 år), FSH 15, AMH 0,06 dec 2010, 0,1 april 2011!. Avbruten    IVF         behandling 6/5. Kör både ÄD (vän utreds för korsdonation,      provtagning    1   i  sept 2011) och Adoption (Medlemskap i     Adoptionscentrum  från    Juli   2011,  diplomerad     adoptionskursdeltagare i okt 2011). Nelle  (37 år)  AMH 0,3     (feb. 2011), 0,2 (11.09.19), 0,5 (11.09.21)  Har    gjort   tre      IVF-försök med egna ägg som inte lett till ET. Står i      landstingets      ÄD-kö  sedan 11.03.01. Linn73 (1973), AMH 0,84. Har gjort fem misslyckade IVF:er. Står i landstingets ÄD-kö sedan 111010. Poussin (34 år), AMH 0,4. Har 4 misslyckade IVF försök och är nu framme i ÄD-kön på Huddinge. Castor         (född-75), amh 0,1 fsh 13, lh 5,2. Avbrutet försök, långa  metoden,    23    maj  2011 pga flare-up effekt av sprayen. Nytt försök,  korta    metoden   dec  2011. 5 äggblåsor gav bara ett ägg på ÄP, detta  ägg blev    dock en    10-poängare. Negativt test ruvardag 17. Får ej  försöka  igen.   ÄD-kö  sedan   17 jan, adoptionskö med kursstart 27  mars.

    Väntar ÄD-start:


    ewa00,      (25 år),  AMH <<0,1 , FSH mellan 6-60. Framme i  landstingets      ÄD-kö efter ca 14 månader, väntar nu på matchande donator

    Adoptionskö:


    Nelle      (37 år) AMH 0,3 (feb. 2011), 0,2 (11.09.19), 0,5 (11.09.21)  Medlem    i    AC sedan juli 2011 och i FFIA sedan augusti 2011, diplomerad            adoptionskursdeltagare i okt 2011 Jegs (31 år), FSH 15,   AMH         0,06 dec 2010, 0,1 april 2011!. Avbruten  IVF behandling   6/5. Kör     både    ÄD  (vän utreds för korsdonation,  provtagning 1 i   sept 2011)     och    Adoption  (Medlemskap i Adoptionscentrum  från   Juli 2011,     diplomerad     adoptionskursdeltagare i okt 2011). Linn73 (1973), AMH 0,84. Medlem i BFA sedan okt 2011 och AC sedan jan 2012. Poussin (34 år), AMH 0,4. Medlem i AC sen okt 2011. pölsan (1977), AMH 0,8, medlem i AC sen nov 2009 längtar74, medlem i AC sedan apr 2011. Castor         (född-75), amh 0,1 fsh 13, lh 5,2. Avbrutet försök, långa  metoden,    23    maj  2011 pga flare-up effekt av sprayen. Nytt försök,  korta    metoden   dec  2011. 5 äggblåsor gav bara ett ägg på ÄP, detta  ägg blev    dock en    10-poängare. Negativt test ruvardag 17. Får ej  försöka  igen.   ÄD-kö  sedan   17 jan, adoptionskö med kursstart 27  mars. Medlem  sedan  1  feb  2012,   ffia + bfa
Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH