• Anonym (Orolig!!!)

    Fick nyss veta att jag har HIV

    Jag är 20 år och har precis fått veta att jag är HIV positiv.
    Det hela började för ett år sedan med att det tog slut mellan min pojkvän efter att han varit otrogen mot mig, jag tog en resa till Alanya tillsammans med min bästa kompis bara för att komma bort och ha kul.
    Där gjorde jag det största misstaget i mitt liv , jag hade oskyddat sex med en kille och fyfan vilka ångestkänslor jag hade direkt efteråt ... dem liksom bara sköljde över mig.

    Jag kom hem och blev tillsammans med min pojkvän igen, jag förträngde det som inträffade i Alanya jättelänge. Men när jag märkte att det inte stod rätt till med mig så tog jag mig tillslut i kragen och uppsökte läkare.

    Idag fick jag samtalet om att jag skulle komma dit, där berättade dem att jag var HIV positiv.

    Jag vet knappt varken ut eller in, kan inte tänka klart!! Mår så fruktansvärt dåligt...
    Hur ska jag berätta för min pojkvän? För min familj? Vänner?! ..
    Hur ska jag kunna leva med denna sjukdom, hur länge får jag leva? Så många tankar...

    Hjälp mig, hur berättar man för dem man älskar mest om sånt här?Gråter

  • Svar på tråden Fick nyss veta att jag har HIV
  • Anonym

    Man måste inte utveckla aids för att man är hiv positiv men hemskt besked såklart och jag ger många styrkekramar!

  • 4mychildren

    Oj TS, hoppas det löser sig för dig och att du får ett bra liv trots din sjukdom !! Jag skickar dig en Bamse, bamse kram !! Skönt att din pojkvän stöttar dig och han är där för dig !! Hur har det gått nu, har du fått hjälp från sjukvård och kurator m.m.??

     

  • Hayati
    Anonym (Sara) skrev 2010-11-17 16:04:55 följande:
    Kan man få barn när man har HIV? Går det att inseminera eller så? Kan man leva ett helt liv utan att utveckla AIDS? Beklagar verkligen TS, det måste vara ett hemskt besked. Skönt att din sambo är så förstående och stöttande. Många styrkekramar!
    Ja jag läste tidigare i tråden att man kan få barn när man har HIV, då förlöser man barnet på ett speciellt sätt (inte vaginalt) så man blöder mindre. Med tanke på bromsmedecinerna man får så ger det en möjlighet att leva ett helt normalt liv trots allt. Så världens går absolut inte under om man har HIV.
  • Anonym (nehe)
    Hayati skrev 2010-11-17 17:03:50 följande:
    Ja jag läste tidigare i tråden att man kan få barn när man har HIV, då förlöser man barnet på ett speciellt sätt (inte vaginalt) så man blöder mindre. Med tanke på bromsmedecinerna man får så ger det en möjlighet att leva ett helt normalt liv trots allt. Så världens går absolut inte under om man har HIV.
    Kejsarsnitt ja!
  • Axioria

    Hoppas det löser sig så bra det går och att mötet på sjukhuset gick bra! 

    Massa kramar till er båda i er svåra situation! Hjärta

  • positHIV

    Först till TS: Du är inte ensam. Och jag är en av de som de har länkat här (hivbloggen.blogg.se).

    Angående barn och hiv-smitta: Faktiskt så är det så att man kan föda vaginalt om man har omätbara virusnivåer och har haft det under en längre tid. Men då får man själv säga att man vill det (nya regler sen i somras). Skulle man dock gå en vecka över tiden så sätter de inte igång en utan då finns det en snittid som väntar. De använder inte sugklocka eller något sånt vid förlossningen för att minimera risken att barnet får i sig blod.

    Är det killen som är hiv-positiv så "tvättar" man sperman och inseminerar spermierna då de inte innehåller virus, utan bara sädesvätskan.

    TS: Du kommer klara det här! Som mitt motto har varit under dessa år: What doesn't kill you makes you stronger. Och sen tror jag att man bara får stå ut med så mycket djävulskap som man klarar av att hantera.

  • Anonym (Orolig!!!)

    Oj vad många som har skrivit! Har inte haft tid att sitta vid datorn förrän nu, därför är jag inte särskilt aktiv i tråden.

    Idag var vi på sjukhuset, tog tester på min sambo osv...
    Pratade även med en kurator, fick mer information m.m.

    Det börjar kännas lite ljusare, har i alla fall förstått nu att det inte är en dödsdom jag fått, men det känns så.
    Tack för allas underbara stöd, det värmer så mycket ska ni veta! Hjärta
    Kram

  • Anonym (Orolig!!!)
    Anonym skrev 2010-11-17 16:07:24 följande:
    Hade du sex med en kille från Queens Garden?! Där är risken rätt stor att man råkar ut för detta... :(
    Nej, jag har ingen aning vad queens garden är men nej, det var en annan turist som är i från England.
  • Anonym (Orolig!!!)
    Anonym (Säker???) skrev 2010-11-17 15:22:44 följande:
    Ts är du verkligen säker på att du fick det när du var utomlands? din kille som var otrogen kan ju ha gett dig till dig eller hur?
    Hur som helst så kommer han att få uppge vilka han har legat med då det tog slut mellan er så det kommer isåfall att visa sig om det kommer från honom eller från killen utomlands.
    Ja man vet ju aldrig, svårt att någonsin veta egentligen. Men det är under utredning.
  • Anonym (Orolig!!!)
    pumbis skrev 2010-11-17 13:33:51 följande:
    Men denna kille som du hade sex med i Alanya hade ju förmodligen HIV! Eftersom du inte hade den sjukdommen innan... Sen kom du hem och blev tillsammans med din pojkvän igen!! Antar att du även hade sex med honom... Det är nog isf inte bara du som fått beskedet HIV.. Han har förmodligen oxå blivit smittad eftersom den smittan överförs via sexuellt umgänge! Via blod, saliv samt andra kroppsvätskor... Det där borde du berätta för din pojkvän. För han är oxå drabbat! 100%... Jag lider verkligen med dig! :S Önskar och hoppas att det finns några bromsmediciner mot HIV.. Vet inte vad jag ska säga??? Känner mig bara tom och mållös!!! Önskar verkligen, verkligen att du klarar av att genomgå allt detta, eftersom det inte bara är ditt liv som kommer att rasa. Utan även hans liv!!! :S
    Hejsan! Jo jag har räknat ut det där själv.
    Nej det är inte alls 100% att han fått det, det smittas inte via saliv t.ex.
    Och chansen att en man blir smittad av en HIV positiv kvinna är lägre än att en kvinna blir smittad av en man eller att en man blir smittad av en annan man.
    Dessutom har vi alltid använt skydd.
    Ja det finns bromsmediciner, väldigt bra bromsmediciner med! Mycket mer välutvecklade än dem som fanns förr.
Svar på tråden Fick nyss veta att jag har HIV