• Eofrysina

    Kring 35+ och nyligen gravid?

    Hej

    Jag är en 37 år ung tvåbarnsmamma som nu helt oplanerat sitter här och är gravid med en trea.  

    Det skulle vara jättekul att få prata och skriva av sig med andra i liknande situation. Om du väntar första barnet eller tionde spelar ingen roll.  

    Jag har första besöket hos barnmorskan imorgon 23 dec och hoppas på ett ultraljud snart så jag kan få bättre koll på hur länge jag varit gravid.  Jag tror dock att jag är i åttonde veckan om jag går efter vad jag tror är förra mensen.

    Välkommen frände !
     

  • Svar på tråden Kring 35+ och nyligen gravid?
  • Lillan090815

    Hej hej. Jag blir 35 nästa år och väntar vårt andra barn. Sonen föddes i augusti -09. Tror jag är runt vecka 8 eller 9. Hur mår du? Ska du göra kubtest?

  • Eofrysina

    Hej!  

    Ja jag ska göra Kub, eller Kubb eller hur det nu ska vara Jag gjorde det förra gången och först kändes det lite läskigt eftersom man bara får en statistisk riskbedömning men jag fick så bra siffror att det faktiskt kändes jättebra att ha gjort det.

    Vad gäller måendet så är det allmänt uselt. Ett hiskeligt illamående verkar ha seglat in värre och värre för varje dag. Precis just nu i skrivande stund känner jag mig dock aningens bättre än gårdagen så jag hoppas trots allt på en bättre dag idag...

    Min dotter föddes 2006 och min son i mars detta året så jag kommer ha det ganska tätt mellan barnen. Har inte riktigt landat i den vetskapen ännu, men har andra fixat det så ska väl jag  

  • Snurren 74

    Heej! Är en 36 årig 2 barns mamma som plussade med 3:e för ett par veckor sen, går in i v7 i morgon och är jätta glad att allt fungerade. Mina flickor sen tidigare förhållande är 17 & 13 år så här blir det till att börja om igen.


    MIchelle 930117, Jacqueline 971022 & BF 20110818
  • Eofrysina

    Hej Snurren ! Spännande att börja om från början med smått. Själv började jag helt enkelt ganska sent och sedan har det rullat på Denna graviditeten är totalt oplanerad men efter att chocken gått över så är den väldigt välkommen. Jag har ätit p-piller och har inte missat något piller men min mage har varit i obalans hela hösten så jag funderar på om pillren helt enkelt inte kunnat absorberas av kroppen. Trodde att det bara var diarré man skulle se upp med men så kanske inte är fallet. 

  • leonid74

    Hej,
    en till 36-åring. Har redan fyra barn och är gravid igen. Yngsta född i januari i år. Komplikationer från tidigare graviditeter gör dock att jag ännu inte vet  om jag kan behålla barnet (men hoppas på det). Kan jag hänga med ändå? Kul med andra som är i liknande fas i livet.

  • leonid74

    Massor av sammanväxningar i buken (blir ju bara fler och fler vid varje ks). Förtunnad livmoder. Maken är livrädd och tror jag ska dö, så han vill inte behålla. Får lite olika indikationer från olika läkare och vet just inte vad jag ska tro på, hemskt jobbigt. Vill gärna glädjas över denna min allra sista graviditet (oavsett hur länge den varar)...

  • Eofrysina

    Äh jag fortsätter spamma tråden lite Foten i munnen Jag sitter ju här som en strandad val och har sjusärdeles tråkigt. Mår illa som en gnu och har en alldeles för pigg bebis som kravlar runt och underhåller sig. Jag har landat i soffan på övervåningen, stängt grinden till trappan och stängt alla dörrar till allrummet och säkrat alla "roliga" sladdgömmor. Bävar en del för när jag ska behöva gå iväg och hämta en pigg och pratglad fyraåring från dagis. Hoppas slippa kräkas i någon buske på vägen hem och skrämma slag på lillflickan (Hon är livrädd för kräks). 

    Det här illamåendet har startat tidigare denna graviditeten. Är av en lite annan kaliber också så Lergigan verkar inte fungera speciellt bra. Jag har Primperan hemma också men vill inte ta till det eftersom det sätter igång magen i andra änden och jag vet inte riktigt vad som är värst just nu. Håller tummar och tår för att detta ger med sig snabbt.  

  • Eofrysina
    leonid74 skrev 2010-12-22 12:32:02 följande:
    Massor av sammanväxningar i buken (blir ju bara fler och fler vid varje ks). Förtunnad livmoder. Maken är livrädd och tror jag ska dö, så han vill inte behålla. Får lite olika indikationer från olika läkare och vet just inte vad jag ska tro på, hemskt jobbigt. Vill gärna glädjas över denna min allra sista graviditet (oavsett hur länge den varar)...
    OK verkar inte särskilt roligt. Jag har gjort två KS, första planerat och andra blev akut efter 34 timmar på förlossningen. Skulle tro att de kommer rekommendera mig att snittas denna gången. Så vitt jag fått information så lyckas de ju klara ut det mesta även om man gjort många snitt och har mycket sammanväxningar, fast läkningsprocessen efteråt och tiden som snittet tar blir mer komplicerat. Jag är å andra sidan knappast någon expert i ämnet. Hoppas att det ordnar sig för dig så snart som möjligt så du får veta.

    Min man är för övrigt också väldigt orolig. Han har inte kommit över min förra förlossning och är jätterädd att något ska hända mig under nästa.  
  • Eofrysina

    Hade inskrivningssamtal idag, eller det kanske kallas hälsosamtal. Hursomhelst hade jag ju hört alltihop förrut så jag tyckte nog det blev lite långtråkigt. Jag vet ju att jag inte ska dricka alkohol eller äta insjöfisk  

    Jag fick inbokat ultraljud och KUB också.  

Svar på tråden Kring 35+ och nyligen gravid?