• Grönagrisen

    35+ och gravid efter IVF, bf sensommar, höst 2011

    Catgodess skrev 2011-01-28 16:53:08 följande:
    En sak har jag märkt iaf, jag som brukar ha en ängels tålamod på jobbet har fått mycket kortare tålamod, skönt att mina arbetskollegor har förståelse för det, nåväl nu jobbar jag ju inte förrän på måndag natt som tur är, får väl se hur länge det kommer funka innan jag blir sjukskriven men fram till vecka 25 borde man väl kanske klara sig. 
    Ja, tålamodet är verkligen kortare! Har nog skrämt både en och två kollegor med mina utbrott . I vanliga fall tar det vääääldigt lång tid för mig att bli arg men nu går det betydligt snabbare.

    Jag skiftar också väldigt i humör över dagen. På förmiddagarna är jag oftast energisk, klartänkt och ganska pigg (när illamåendet väl har släppt). Efter kl. 15 är jag som en saccosäck, vill bara ligga ner eller sitta och gör inte många knop...
  • Grönagrisen
    Mumlan74 skrev 2011-02-01 10:26:16 följande:
    hörni... jag är i v 10+1 idag, men jag tycker faktiskt inte att det syns ett dugg på mig. har ni börjat få mage? när började det i så fall? jag tycker att det syns på kvällarna, då är jag svullen över magen. jag har en bakåtlutad livmoder, undrar om det kan spela roll?
    Jag är i v. 12 (11+5) och det syns inget på mig heller.  Men jag har lite mage sedan innan så den kamouflerar ganska bra . Däremot är brösten fruktansvärt ömma. Bh är inget kul och råkar jag nudda dem får jag ett märkligt förvridet ansiktsuttryck som måste vara ganska oförklarligt för folk som inte vet ...

    Jag har också börjat träna igen och det känns så skönt att få igång kroppen. Höll uppe under behandling och ruvning och kom sedan inte riktigt igång igen. Läste någonstans att man inte ska ha för hög puls och jag vill gärna att det ska kännas när jag tränar. Men min bm sa att det är okej att bli andfådd, bara man inte tar ut sig fullkomligt, så nu kör jag crosstrainer och styrketräning och försöker hålla lagom jämn takt på konditionsdelen.

    Må väl alla!
  • Grönagrisen

    Jag har gått in i v. 13 nu och plötsligt mår jag bättre. Har läst att det ju ofta är så men trodde inte att det skulle kännas så tydligt. Var pigg till och med på kvällan igår, eller ja, fram till ca 22 sedan somnade jag tvärt, men innan dess var jag glad och inte så avtrubbad som jag känt mig alla kvällar innan. Idag känner jag nästan för att städa lite och det var länge sedan jag hade den känslan . Gäller väl att passa på så länge det håller i sig!

    Har också invigt mina mammabyxor i veckan. Det är så skönt när inget spänner över magen, särskilt på eftermiddagen. De är för stora så det kommer säkert att kännas ännu bättre när de sitter ordentligt.

  • Grönagrisen

    Mumlan74: det låter härligt med en liten som suger på tummen och tumlar runt!

    Jag tycker, precis som du Morgaine, att det är så långt till nästa ul! Mer än en månad kvar och eftersom jag inte har lika många symptom nu längre så är det lite läskigt, vill verkligen känna att det är något där inne ...

  • Grönagrisen

    Härligt Miss Star!! Ja, hade vi inte fått två vul i början så vete tusan om jag trott på att jag verkligen är gravid ... . Vi har ju valt bort KUB så vi får vänta några veckor till, men jag hade gärna tagit det där ul ...

  • Grönagrisen

    Känner igen mig i det ni skriver! Jag går in i v. 15 imorgon och drömmer nu något alldeles vansinnigt mycket. De senaste nätterna har jag drömt så sorgliga saker. Jag har varit så otroligt ledsen i drömmen och vaknat helt förvirrad. Nu hoppas jag att det blir andra saker som dyker upp i hjärnan på nätterna.

    Morgaine: känner också igen det där med halsbränna. Det är oftare det än illamående nu för tiden. Jag kan också äta fler saker, men kaffe vill jag fortfarande inte ha.

    Nu ska jag gå och lägga mig i soffan under en filt. Slocknar väl vid nio-, tiotiden som vanligt ...

  • Grönagrisen

    Mumlan: Grattis till fint KUB-test!!

    Jag har berättat för de närmaste kollegorna och sedan låtit det sprida sig av sig självt. Är inte säker på att alla vet men det gör ju inget. Chefen vet för de måste börja ganska tidigt med att fundera på vik för mig eftersom vi håller på med stora förändringar på jobbet.

    Måste också hitta något bra att ha på mig. Jeansen är inte sköna längre, särskilt inte på eftermiddagen. Mammabyxorna är fortfarande lite stora, men sitter samtidigt åt på fel ställen. Oj, vad jag låter kinkig! Men i min stad finns inga mammakläder alls att köpa. Får kolla på nätet. Har ni något bra tips?

    Morgaine: låter jobbigt med ditt arbete. Hoppas att du kan få lite vila.

    Ha en härlig fredag!

  • Grönagrisen

    Hoppas att ni har en skön helg!

    Jag tycker att jag har börjat känna något nu, inte sparkar och så men något, rörelser. I alla fall något jag aldrig någonsin känt innan i magen. Det visar väl sig om några veckor om det verkligen är lilla livet där inne som rör sig eller om det är något annat... Ska bli spännande när det verkligen känns om några veckor.

    Har läst på flera ställen att man ska bli varm av att vara gravid, men det har jag inte märkt något av. Jag fryser alltid mycket men nu tycker jag att det är värre ibland. Det kan ju bero på den här eländigt kalla vintern också   .

    Längtar efter UL om ca 2 veckor!

    Må väl!

  • Grönagrisen

    Välkommen hit Ingrid12! Visst är det fantastiskt att äntligen få se ett plus på stickan och faktiskt också se något som rör sig där inne på ul!!


    Ja, på mig känns det mest när jag sitter i bilen. Det är som små kittlingar, som du skrev. En märklig upplevelse.


    Det är ingen av er som har hostattacker? Jag är inte förkyld, men har varit lite småtäppt i näsan i ganska många veckor och så får jag hostattacker som varar en stund och sedan är de helt borta i perioder. Kan det ha med graviditeten att göra eller är det bara något annat jox med kroppen?

  • Grönagrisen

    Välkommen hit cleo36! Fyll gärna i dina uppgifter i listtråden, adressen finns längst upp i den här tråden. Då har du kommit lite längre än jag. Hur känns det? Vilken vecka är du i?

    Må väl alla. Det ska jag och kittlingarna i magen göra .

Svar på tråden 35+ och gravid efter IVF, bf sensommar, höst 2011