• Svar på tråden 35+ och gravid efter IVF, bf sensommar, höst 2011
  • Grönagrisen

    Presentation var det ja ...
    38 år, plussade den 10 dec (RD 14) efter första IVF-försöket. VUL 30/12 och precis som Miss Star känns det overkligt tills det är över och vi har fått se ett hjärta slå. Nervöst nu...

    Bor i Halland och har gjort landstingsfinasierat på Carlanderska.

    Vi får fixa en lista sedan, klart vi blir ett helt gäng här som kan stötta varandra

  • Grönagrisen

    Jag vet att tiden går långsamt! När vi fick tid den 30:e kändes det också som om det skulle vara om femtio år... Försökte övertyga bm om att vi nog måste komma tidigare. Men hon bara skrattade och sa att detta var enda dagen de hade en läkare där. Och det är ju ganska nödvändigt så jag fick ge mig .

    Symptomen idag har varit starka och skiftande... Illamående, det värsta på länge, sedan blev jag totalt slut och var tvungen att lägga mig, orkade inte sitta uppe. Sedan grät jag hejdlöst till OS-krönikan och fick då näsblod. Nu ska jag försöka ta mig samman och lugna ner både känslor och illamående. Nog för att jag brukar bli rörd av sportprestationer men det här kändes nästan löjligt . Tur att man har hormoner att skylla på!!

  • Grönagrisen

    Om jag lyckas hålla mig cool? Nej, inte alls!! Ett tag inbillade jag mig att vi sett fel på stickan så maken fick intala mig flera gånger att han också sett att det var ett plus. Sedan nojar jag om jag inte mår illa, om jag mår illa för mycket, om jag tycker om grillad kyckling fast det står att man ofta inte vill ha grillad mat. Ja, herregud! Men jag hoppas att det blir ett bra vul imorgon och att jag då ska lugna ner mig.

  • Grönagrisen
    Stella Kardunn skrev 2010-12-30 15:10:32 följande:
    Nu måste jag fråga, är det ett gravsymptom om man är konstant hungrig? det känns som jag har ett hål i magen hela tiden och äter jag något blir jag inte mätt utan möjligen lite illamående bara...jag blir allvarligt tokig på det här snart, hatar att vara så här slitande hungrig, det känns som värsta nutrilettdieten Skrikandes
    Hungrig?! Skojar du ?! Två-tre timmar efter att jag ätit känns det ungefär som om jag ALDRIG fått någon mat. Är så extremt hungrig. Försöker verkligen äta morötter, äpplen, knäcke och annat nyttigt men ibland blir det annat också. Hu. Men det kan ju inte vara så hela tiden?!

    Vi var på första vul idag och fick se ett litet hjärta! Det var helt fantastiskt. Det är någonting därinne som är en centimeter långt och som har ett hjärta som slår. Nu måste jag ju tro på det i alla fall, även om nojorna kanske inte blir mindre för allt annat man kan noja för. Nästa vul är 10 januari, sedan är jag nog redo för "vanlig" mv.

    Kul att det är så mycket aktivitet i tråden! Välkommen alla nya!

    Och om jag inte loggar in imorgon: Gott nytt år - visst blir det det bästa året någonsin!?
  • Grönagrisen
    Miss Cph skrev 2011-01-01 17:57:08 följande:
    Grönagrisen, ett jättegrattis! Härligt att höra att allt såg bra ut! Glad Vilken känsla det måste ha varit. Varför får ni göra VUL igen den 10:e? Om allt ser bra ut för oss den 13:e, så skall vi in i den vanliga vården. Jag skulle gärna vilja få lite extra VUL, men det räknar jag inte med att min läkare går med på.Rynkar på näsan

     
    Det extra vul:et är bara för att utesluta att det är två små ärtor där inne. På första vul:et var det lite oklart, ett foster med hjärta som slog syntes tydligt men sedan var det lite suddigt. Det är antagligen bara ett men läkaren ville vara säker innan hon lämnar oss vidare. Lite chockartat var det allt, vi har bara fått ett embryo tillbaka, men enäggstvillingar kan det ju bli ändå ... Känns skönt för oss att ha kvar vår läkare ett tag till!
  • Grönagrisen
    Miss Cph skrev 2011-01-02 17:49:46 följande:
    Vad spännande! Glad Eller det kanske känns jobbigt med tvillingar?
    Det jag är mest rädd för om det är tvillingar är komplikationer ... men om det är två små ärtor där inne så är de mer än välkomna! Vi har tvillingar i släkten och de säger ju att det kan gå i arv . Vi får se om åtta dagar. Tills dess tänker jag att jag är gravid rätt och slätt så vår vi se!

    Sicka matproblem jag har just nu ... det är verkligen inte mycket som funkar att äta. Och det ändrar sig från dag till dag. Igår kväll mådde jag verkligen jättedåligt och var samtidigt hungrig. Vi stod i köket och tittade på all mat men inget kändes ätbart. Tills jag kom på det enda jag kunde tänka mig: potatis, brun sås och lingonsylt. Det har jag inte ätit på säkert ett halvår ... Men det gick ner.

    Idag funkade mintkex. Min stackars man försöker verkligen hänga med och köpa det jag vill ha, eller kan få ner över huvud taget, men det är ju inte lätt när det är olika från dag till dag. Hur har ni det med maten?

    Nu ska jag vila en stund, har nästan varit vaken hela dagen och det tar på krafterna
  • Grönagrisen
    Miss Cph skrev 2011-01-02 18:37:33 följande:
    Tvillingar behöver inte innebära komplikationer. Läkarna är jättenegativa till flerbörd, men det är många som får tvillingar och det går jättebra.

    Jag har knappt känt av något illamående och har därför inga problem med maten. Hade gärna tagit lite mer illamående med tanke på att sist kännde jag inget och då var den död. Sitter gärna med huvudet i toaholken om det innebär att den mår bra.
    Jag vet att det brukar gå bra. Är bara så nojig för allt ... men tror på att det funkar, hur det än är! Troligen är det bara en liten krabat.

    Det där med illamående är så olika! Två av mina kompisar har precis fått barn och de mådde inte illa en dag ... och allt gick bra för dem. Men förstår vad du menar med att det känns bra att man kännder det. Mina matnojor tar vi med ro. Jag hittar alltid något jag kan äta så det ordnar sig.

    Ha det gott!
  • Grönagrisen

    Jag kör med pilatesboll hemma och promenader. Men det funkar sådär en sån här dag när snön vräker ner, får kolla upp bättre träningsformer. Jag brukar träna styrka/kondition på ett gym, men är inte alls sugen på de maskinerna nu. Tror också det är bra att träna så bra och länge som möjligt, både för kroppen och tankarna!

    Jag tror jag blir tokig på den här hungern! Äter bra bröd och grönsaker sent på kvällen men vaknar ändå vid 3-4-tiden på natten och är helt utsvulten. Måste äta något. Sedan vaknar jag igen vid 7-tiden, likadant. Känner ni igen det alls? Ska kolla med läkaren på måndag om hon har något bra tips ...

    Och ja, det får gärna vara den 13:e, för då har det också varit den 10:e!

Svar på tråden 35+ och gravid efter IVF, bf sensommar, höst 2011