• Anonym (arg mamma)

    fel av dagis

    ida ringde dagis och ville att jag skulle komma dit och prata med dom, när jag kommer dit så säger fröknarna att min dotter (3,5 år) har slagit och sparkat två pojkar (5 år).  dom undrar vart hon lärt sig detta, då frågarna jag om dom vet varför hon slog dessa pojkar och då kommer hela historien fram, det visar sig att dessa pojkar har dragit ner byxorna på min tjej och försökt trycka in en penna i henne och att hon då slagit och sparkat dom för att komma loss och vad gör då dessa idioter till fröknar, jo dom skäller på min dotter, hur dumma i huvet får man lov att vara egentligen. när jag kom dit så var min dotter jätte ledsen och helt i upplösningstillstånd... jag blir så jäklar förbannad, hur kan man agera som fröknarna gjorde.. jag är jätte glad att min dotter sa ifrån och kämpade emot för sånt beteende som pojkarna visade 'är fan inte okej...

    undrar nu hur andra skulle ha gjort i mitt läge,, hade ni tyckt som jag att pojkarna ska bestraffas eller som fröknarna att det var min dotter som gjorde fel???

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-02-17 13:13
    hej,, tänkte bara ge en liten uppdatering, har varit samtal fram och tillbaka dessa dagar, känns som att jag ständigt sitter i telefon just nu,, känns att det är en lång resa man gett sig in på men det är det värt för att barn inte ska fara illa. kommer inte att skriva så mycket här för har för mycket annat att fokusera, men jag kommer att uppdatera så fort jag får tid, tack alla som visat ett enormt stöd, känns skönt att veta att det finns människor som er.

  • Svar på tråden fel av dagis
  • Anonym (tvåbarnsmamma)

    Oj oj, vad skrämmande för din dotter. De borde applådera att hon stod på sig och de borde bli väldigt oroliga för pojkarnas beteende. Varifrån har de fått såna idéer?

    Jag hade ringt förskolechefen direkt om inte personalen tog detta på allvar.

  • Anonym
    Livisu skrev 2011-02-15 10:54:26 följande:
    Oj, finns det verkligen folk som tycker att pojkarna ska anmälas?? Det är BARN! Inga våldtäktsmän!
    Anmälas kanske dom inte ska mer än att man kanske ska ha samtal på BUP med både barn och föräldrarna då det är allt annat än okej och framförallt allt annat än normalt beteende. Felet kanske inte ens ligger hos barnen i sig utan hos deras föräldrar. Vem vet? Endast dom själva. Hoppas ts kommer in i tråden snart i alla fall och ger oss svar.
  • Anonym (2barnsmamma)
    Livisu skrev 2011-02-15 10:54:26 följande:
    Oj, finns det verkligen folk som tycker att pojkarna ska anmälas?? Det är BARN! Inga våldtäktsmän!
    De borde kanske inte anmälas, de är barn, men de har gjort något som är sjukt fel! De hade kunnat skadat henne ordentligt. Nej, samtal med föräldrarna (både pojkarnas och flickan) tillsammans med förskolans personal och rektor. Samt skicka pojkarna till barnpsykolog. Vad har de fått detta beteende i från att försöka skada en liten flicka på det sättet? De kanske behöver hjälp, vi vet ju inte hur de har det hemma. Det är bra om de får hjälp samt kanske ha en personal med dessa pojkar hela tiden så de inte försöker sig på en annan flicka och lyckas.
    Stark dotter som lyckades kämpa på! Å hade det varit min dotter hade jag aldrig låtit henne gå i den förskolan mer med dessa förskolepersonal eller dessa pojkar.
  • Anonym (irriterad på dig)
    Peecock skrev 2011-02-15 10:52:42 följande:
    Du har nog missuppfattat vad jag menade med min kommentar. Men det är ok , jag vet vad jag själv menade !
    Värt å skriva när det bara är du själv som fattar vad du själv menar och skiter i om andra fattar i vad du menar?
    Lägg bara ner och lägg dig i någon annan tråd.
  • morochmer
    Livisu skrev 2011-02-15 10:54:26 följande:
    Oj, finns det verkligen folk som tycker att pojkarna ska anmälas?? Det är BARN! Inga våldtäktsmän!
    Ja, det skall göras en anmälan till socialtjänsten.
  • Peecock
    Anonym (irriterad på dig) skrev 2011-02-15 11:08:30 följande:
    Värt å skriva när det bara är du själv som fattar vad du själv menar och skiter i om andra fattar i vad du menar?
    Lägg bara ner och lägg dig i någon annan tråd.
    Alltid värt att säga vad man tycker, dessutom skiter jag inte i det ...det har du hittat på själv ! Däremot har jag inget behov att förklara mig när jag själv vet hur jag menar.

    Jag är intresserad av hur det kommer att gå  så jag tänker fortsätta läsa, inte för att jag behöver ditt tillstånd !
  • Lavish
    emmawenner skrev 2011-02-15 09:31:04 följande:
    Amen herregud! Du kan inte kalla detta för våldtäkt. Då vet du inte vad det är, inte heller hur en 5-åring är. Jag säger inte att det är ett bra beteende eller hälsosamt heller för den delen, men våldtäkt!? Pojkarnas beteende måste följas upp (för sättet det gick till på är tokigt )och dagisets personal ska anmälas. Något är tosigt men vi pratar om små barn som knappt vet vad en snopp eller snippa är, därför ska det undersökas.
    Men det är väl en solklart våldtäkt om dom hade genomfört det? Vad är din defintion på våldtäkt om det inte är att bli fasthållen och penetrerad av något i underlivet med våld och mot ens vilja?
  • Lavish
    Livisu skrev 2011-02-15 10:54:26 följande:
    Oj, finns det verkligen folk som tycker att pojkarna ska anmälas?? Det är BARN! Inga våldtäktsmän!
    Det är ju inte direkt som att pojkarna kommer få fängelse... Men det kräver reaktioner och det kan ju vara så att pojkarna själva blivit utsatta för något som behöver utredas, eller har en dålig hemsituation som gör att de inte lärt sig gränser.
  • Anonym (orolig)

    Sådant här borde inte ens få inträffa på ett dagis, vad hade alla fröknar för sig. Som det låter så skrek och sparkade din dotter, varför uppmärksammade ingen det????????????

  • Lady Gaga

    Herregud, kalla det vad ni vill. Våldtäkt, försök till våldtäkt, sexuellt övergrepp, eller bara övergrepp.  Flickan mår inte mindre dåligt och det blir inte mindre traumatiskt för henne heller även fast vissa anser att det inte var en sexuellt gärning. 

    Pojkarna gjorde något med hennes kropp mot hennes vilja. Med andra ord så tvingade dom sig på henne och så fick hon skulden för att hon vågade kämpa emot. Sen kan ni kalla det vad ni vill. 

    Jag personligen skulle vilja ta ett snack med dom där pedagogerna. 


    Silence! I KEEL you!
Svar på tråden fel av dagis