• Anonym (arg mamma)

    fel av dagis

    ida ringde dagis och ville att jag skulle komma dit och prata med dom, när jag kommer dit så säger fröknarna att min dotter (3,5 år) har slagit och sparkat två pojkar (5 år).  dom undrar vart hon lärt sig detta, då frågarna jag om dom vet varför hon slog dessa pojkar och då kommer hela historien fram, det visar sig att dessa pojkar har dragit ner byxorna på min tjej och försökt trycka in en penna i henne och att hon då slagit och sparkat dom för att komma loss och vad gör då dessa idioter till fröknar, jo dom skäller på min dotter, hur dumma i huvet får man lov att vara egentligen. när jag kom dit så var min dotter jätte ledsen och helt i upplösningstillstånd... jag blir så jäklar förbannad, hur kan man agera som fröknarna gjorde.. jag är jätte glad att min dotter sa ifrån och kämpade emot för sånt beteende som pojkarna visade 'är fan inte okej...

    undrar nu hur andra skulle ha gjort i mitt läge,, hade ni tyckt som jag att pojkarna ska bestraffas eller som fröknarna att det var min dotter som gjorde fel???

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-02-17 13:13
    hej,, tänkte bara ge en liten uppdatering, har varit samtal fram och tillbaka dessa dagar, känns som att jag ständigt sitter i telefon just nu,, känns att det är en lång resa man gett sig in på men det är det värt för att barn inte ska fara illa. kommer inte att skriva så mycket här för har för mycket annat att fokusera, men jag kommer att uppdatera så fort jag får tid, tack alla som visat ett enormt stöd, känns skönt att veta att det finns människor som er.

  • Svar på tråden fel av dagis
  • TheCoopers
    morochmer skrev 2011-02-15 10:00:14 följande:
    Då tolkar vi det olika. Jag tror att pojkarna har sett/hört/upplevt något som fått dem att prova det här. Hade de upplevt/sett/hört något om ett öra så kanske de skulle försökt stoppa pennan där. Nu var det snippan och det är än mer oroväckande.
    Att dra av någon byxorna , hålla fast och tvinga sig på ngn annan sexuellt är bra mycket allvarligare än att sticka in en penna i örat . Dessutom är de två som gör det ... det är också oroväckande . Det är inte en kille .. utan två som pratat ihop sig om vad de ska göra .
    De kan säkerligen ha upplevt något som får dem att agera så och det behövs naturligtvis utredas .. men det fråntar inte allvaret i situationen och hur de har påverkat flickan .

    Om en 7 åring dödar en 5 åring pga denna 7 åring själv blivit misshandlad så är det ju oerhört tragiskt . Men det är fortfarande mord och 5 åringen är fortfarande död ...
    I'm the me I choose to be ...
  • viseversa
    Peecock skrev 2011-02-15 09:59:27 följande:
    Jag vill inte tro att detta är sant ens...
    varför skulle det inte vara sant menar du?
  • morochmer
    Anonym (Grrrrrrrrrr) skrev 2011-02-15 10:02:41 följande:
    Jag blir genuint orolig när jag hör en vuxen människa som försöker ursäkta beteenden hos barn eller andra vuxna med hänvisning till vad det egentligen ska kallas. Det är väl inte per definition en "våldtäkt", men försök till våldtäkt eller sexuellt övergrepp på minderårig är det likväl. Skit samma!

    Det är just sådana barn som blir de där otäcka jävlarna som stryker omkring på skolorna senare upp i åren och inte "förstår" att det inte är okej att ge sig på tjejerna på toaletten. Som ger sig på andra barn eller tonåringar när de har druckit för mycket med ursäkten att "Ojsan, jag fattade inte att hon hade däckat och inte ville kn*lla med mig".

    Låt dem lära sig i tidig ålder att det inte är okej att göra så här. Att INGEN annan har rätt att stoppa upp saker i snippan eller rumpan på någon (kan ju faktiskt även vara tvärtom att tjejer kör upp pennor i rumpan på pojkar). Jag blir så äcklad när jag hör vuxna som försöker ursäkta sina barns beteenden med att de inte visste bättre eller bara var nyfikna. Är man så gammal som dessa båda pojkar är så ska man ha lärt sig vad som inte är okej! Sluta för f*n ursäkta pojkars (och flickors) beteenden och hjälp dem att sluta innan det blir ett invant beteende istället! Det är ju nästan lika synd om pojkarna som någonstans har lärt sig att det är okej att göra så här. Det har jag svårt att tro att de bara "råkar" komma på om de inte har sett någon vuxen göra det.
    Det var gott om fördomar där. Ruska av dig ilskan så kanske du blir mer öppen för att tolka andra människor rätt.
  • Anonym
    morochmer skrev 2011-02-15 10:13:34 följande:
    Det var gott om fördomar där. Ruska av dig ilskan så kanske du blir mer öppen för att tolka andra människor rätt.
    Fast du säger ju emot dig själv och påstår mellan raderna att det inte är våldtäkt när det gäller nyfikna barn! Kan då fråga om du hade tyklt samma omd et var DITT barn som fått en penna uppkörd i slidan eller rumpan?
  • morochmer
    TheCoopers skrev 2011-02-15 09:58:00 följande:
    Måste man ha en avsikt för att det ska anses vara våldtäkt ?

    Det behöver inte heller röra sig om ett samlag utan det räcker med "en jämförbar sexuell handling", exempelvis penetrering med främmande föremål, tvång till oralsex eller beröring av könsorganen .
    Ja, men är en handling automatisk sexuell för att en snippa är inblandad?
    Jag tror dock att den här diskussionen ska tas någon annanstans och så kan vi fokusera på det hämska som hände ts barn och vad som eventuellt har förorsakat det.
  • morochmer
    Anonym skrev 2011-02-15 10:15:21 följande:
    Fast du säger ju emot dig själv och påstår mellan raderna att det inte är våldtäkt när det gäller nyfikna barn! Kan då fråga om du hade tyklt samma omd et var DITT barn som fått en penna uppkörd i slidan eller rumpan?
    Ja, varför skulle det vara skillnad. Det som skedde, skedde och det blir inte mindre illa för att vi tolkar ett ord olika.
  • mammakalmar

    Tydligen skulle den här lilla tjejen inte försvarat sig mot killarna utan legat där och blivit kränkt enligt förskolepersonalen. Jag anser att hon gjorde helt rätt som slog runt sig, man har alltid rätt att försvara sig när man blir utsatt för något. Jag tycker det var helt fel av personalen att skälla på henne eftersom hon faktiskt blev utsatt för något, vad ger denna personal för signaler till barnen? 
    Jo att det är helt okej för pojkar att dra ner byxorna på tjejer och titta och känna på deras könsorgan och att tjejer ska låta dem göra det.
    Detta känns så himla fel i min värld att man ska tillåta barn att göra så. Hur ska de när de blir äldre kunna förstå att man faktiskt inte får göra så på andra, och att det är sånt man faktiskt inte gör mot andra utan att de är med på noterna.

  • morochmer
    viseversa skrev 2011-02-15 10:02:55 följande:
    SKITER i vad DOM tänkte. Jag skiter i skitungarna som gjorde detta, TS dotter är offret här och HON har blivigt utsatt för försök till våldtäkt OAVSÄTT vad pojkarna fått det ifrån! Hur du kan påstå annat fattar jag inte. 
    Ja, men det gör inte jag. Jag misstänker att pojkarna också kan vara offer för något/någon.
    Du förstår det inte just nu men senare kanske du kan se det i ett större perspektiv.
  • TheCoopers
    morochmer skrev 2011-02-15 10:15:21 följande:
    Ja, men är en handling automatisk sexuell för att en snippa är inblandad?
    Jag tror dock att den här diskussionen ska tas någon annanstans och så kan vi fokusera på det hämska som hände ts barn och vad som eventuellt har förorsakat det.
    Ja det är det naturligtvis .
    I'm the me I choose to be ...
Svar på tråden fel av dagis