• coerulea

    BF i okt/nov 2011, gravida efter IVF

    Det blev en 11-11-11!
    Kl 10:46 tittade Hedvig ut. 3090g och 52cm. Vattnet gick på kvällen innan under en promenad och sen satte värkarna igång under natten. Förlossningen gick bra, men var jobbigare än den förra. Hon kom lite snett med huvudet så de drog ut henne med sugklocka.
    Vi mår bra hela familjen och har kommit hem.
    Kramar!

  • coerulea

    Passar på att skriva in mig i den fina listan som hamnat långt ner. Hoppas att jag hittar rätt version så att ingen har halkat av. Ber om ursäkt i sådana fall.

    {#emotions_dlg.flower}Våra bebisar{#emotions_dlg.flower}
    Sola: BF 31/10 Född 21/10 Flicka Vikt: 3700gr Längd:53cm
    Karmosin: BF 4/11 Född 27/10 Pojke Vikt: 3630 g Längd: 50 cm
    Coerulea BF 6/11 Född 11/11, Hedvig Vikt: 3090g Längd: 52cm

  • coerulea

    Tack snälla ni!
    Jag hoppas att ni som inte fått ännu slipper vänta så länge till.
    Kram!

  • coerulea

    Å, vilka härliga nyheter Pållan! Grattis till lilltjejen! {#emotions_dlg.flower}
    Dramatiskt, men med lyckligt slut.
    Visst är det härligt att äntligen gosa med bebis!
    Kram!

  • coerulea

    Härligt att läsa Maria123! Stort grattis till er! {#emotions_dlg.flower}


    Har alla fått sina bebisar nu?

  • coerulea

    Killar på nerverna var ett roligt uttryck! Jag har också en sån svärmor...

    Här går det också bra trots att vi haft det lite turbulent. Jag har varit tvungen att tillbringa två nätter på sjukhus pga navelbråck. Mannen har forslat bebisen mellan hemmet och sjukhuset så att jag har kunnat amma så mycket som möjligt. Men han har också fått ge ersättning och jag har pumapt ur. Som tur är verkar dottern vara av det tåliga slaget så hon har ätit bra både hos mig och mannen. I början hade hon lite svårt att veta hur hon skulle hantera nappflaskan bara. Bråcket är opererat och jag är hemma igen och ska försöka gå över till enbart amning.

    Ha det bra alla!

  • coerulea

    Jag har varit jätterädd för att amningen inte skulle fungera eftersom det inte gick alls med sonen. Vi har verkligen kämpat denna gången och jag har testat alla möjliga ställningar. Jag har upptäckt att hon suger väldigt olika mycket beroende på vilken ställning man ammar i. Den bästa ställningen är att ha henne som om man ammade tvillingar, dvs åt "fel" håll. Även BVC- tanten rekommenderade det om man har lite problem med att få barnet att suga. Kan kanske vara ett tips för er andra som också har svårt att få till det. Det är också skönt att variera mellan olika ställningar om bröstvåran börjar bli öm.

    Ha det bra alla!

  • coerulea

    Jag fick lite tips och råd via denna sida. Har ni sett den? Hittade den via amningshjälpens hemsida.
    http://ammehjelpen.no/video

    Den ställning som funkar bäst för oss för tillfället är den som heter tvillingstilling.

  • coerulea

    Här är det ganska bra. Amningen går bra, förutom att hon suger i sig en hel del luft som bubblar runt i magen och ger magknip. Igår skrek hon rätt mycket på kvällen, men idag har vi haft det lugnt igen. Vi har börjat med Minfom så troligtvis så är det därför hon mår bättre nu.
    Dessutom har vi börjat med napp för att skona mina bröstvårtor och se till att hon inte äter konstant.  På BVC sade de att det finns en risk att de får i sig för mycket mat eftersom de gärna snuttar när de har ont i magen. Det är deras sätt att lindra värken, men resulterar bara i en ond spiral eftersom mer mat ger mer ont i magen. Lite synd att behöva börja med napp, men det är vansninigt sött med den stora nappen i den lilla munnen. Glad

  • coerulea

    Det bästa är nog en Lodger som jag lånat av en kompis. Det är som en liten åkpåse som man kan ha både i babyskyddet och i vagnen. Man flyttar över bebisen med åkpåsen så hon kan fortsätta att sova. Den är jättemysig och lillan trivs bra i den. Det gör att man inte behöver ta på några extra kläder när man ska gå ut och den är lätt att öppna upp om man går in i affärer eller kommer hem osv.
    Det sämsta vet jag inte riktigt, det får väl bli fleeceoverallerna då eftersom de inte behövs när vi har Lodgern.

    Karmosin: Stackars lille plutten som redan fått vattkoppor. Hoppas att han får det lindrigt.

  • coerulea

    pållan- Jag har inte heller använt Lodgern som bärsjal, ska testa någon dag, men än så länge känns den lite väl stor och pösig. Fast jag saknar någon form av bärhjälp. Vi har en ergonomisk sele (Beco Butterfly) som vi använt till sonen. Den ska kunna användas för bebisar också, men Hedvig gallskriker när vi sätter henne i den så den får också vänta ett tag. Antar att hon inte tycker om att ha benen så brett i sär som krävs. Hon verkar vara lika (o-)vig som sin mamma.

    Hur går det för er andra? Vi var och vägde i går på BVC. Hedvig väger nu 4898g. Hon är rätt nöjd på dagarna, men på kvällarna har hon börjat skrika mer. Det är verkligen frustrerande när man inte kan göra något och on bara skriker. Mannen och jag bär och bär i olika ställningar och till slut somnar hon. Som tur är sover hon bra på nätterna.

    Ha det bra!

  • coerulea

    Kul att höra hur det går för er.
    Här är allt bra. Vi har också dragits med förkylningar, hela familjen. Både jag och lillan är fortfarande snuviga, det påverkar amningen, men oftast går det bra ändå.
    Vi har haft tur med sömen. Hedvig är en trött bebis på nätterna så vissa nätter har hon sovit mellan 6 och 8 timmar (!). V är helt chockade, för det hände aldrig med sonen. Han är fortfarande stökig på nätterna trots att han är 3, 5 år. Så det kan tydligen vara väldigt olika från barn tll barn. Vi är glada så länge det varar och hoppas att hon fortsätter så. PÅ dagarna är det väldigt olika. Vissa dagar är hon vaken mest hela tiden och andra dagar är hon trött. Ibland verka rhon ha lite ont i magen, men sedan vi började med Minifom så är det väldigt lugnt. Frågan är när man vågar sluta med Minifomen?

    På senaste vägningen för två veckor sedan vägde hon 6 kg och var 62cm lång. Så hon ligger över kurvorna, men är proportioneligt stor.

    Ha det bra alla!

  • coerulea

    Den här gången har vi klarat oss utan flaskmatning så här långt, men med sonen använde vi Avent-flaskorna. Tycker de funkar jättebra, inget spill och bra med olika stolekar. Vi använder fortfarande den största mdellen som vällingflaska till honom. Vi har också en Philips-pump så flaskorna funkar tillsammans med pumpen.  

  • coerulea

    Grattis bonzo! Blir det en tvåa eller en trea? Jag minns inte om ni hade något barn sedan tidigare.

    Spännande at thöra om alla framsteg. Hedvig är 9 månader och har inte börjat krypa ännu. Hon kommer bara baklänges när hon försöker, men hon rullar dit hon vill istället

    Äta själv har vi inte testat, men eftersom allt åker in i munnen så skulle det nog fungera, fast förmodligen bli ganska kladdigt. Så vi väljer nog att vänta lite

    Det som skiljer henne från brorsan är att hon är väldigt nöjd och glad nästan jämt. Storebror var oftare missbelåten och skrek. Hedvig vaknar på morgonen och är glad och verkar njuta av livet. Det är härligt att se!

    Ska börja jobba halvtid på måndag, det blir både spännande och lite ledsamt att släppa kollen. Jag har ju haft henne nära i 9 månader nu.

    Kram på er!

Svar på tråden BF i okt/nov 2011, gravida efter IVF