• Hemliga damen

    Ersättning för vård/äggdonation utomlands?

    Intressant Dustypuppy.

    Jag funderar å två saker

    Du skriver "Om din läkare säger "äggdonation" och du inte kan få det pga långa väntetider, så får du söka vård enligt länken i min förra postning. "upp till 40 år och inte hinner få det och kan tänka sig att betala resor, logi och mediciner själv, så verkar det som att man kan få ersättning för vårdkostnaderna i efterhand."

    Jag har ju tvingats utomlands eftersom jag är  född nov-66. Min läkare sa efter utredningen "äggdonation"  p g a för dålig äggreserv p g a ålder. Det enda jag vet  om rättent till vård i landet är att jag tyvärr hade fyllt 43 några månader tidigare och därför inte var intressant för Falun, att Carlanderska gör indivdiuella prvöningar. Vi gick på doktorns rekommendation och då var det ju det här med lång kö/brist på äggdonatorer. Utomlands nästa steg m a o. Skall jag tolka dig som att det är ok där doktorn säger äggdonation men att det ändå är åldern som styr? Fast någon (minns i hastigheten inte vem) här på FL har fått pengar och hon konstaterade att åldern inte hade tagits hänsyn till i hennes fall.

    Har varit inne på Socialstyrelsen och funnit Meddelandebladet om särskild prövning vid assisterad befruktning. Vi har inte blivit särskilt prövade så vitt jag vet....Men kan sånt spela roll tror du?

    /Lite förvirrad Late
  • Hemliga damen
    Elle69 skrev 2011-06-20 22:16:57 följande:
    Trollmor71: Menar du syskonförsök efter IVF/ÄD eller även sekundär barnlöshet? Dvs kan man få ersättning för sitt livs första ÄD även om man har barn sedan förut?
     
    Tack för all information! Det råkade vara så att jag just idag fyllde i blanketten som en chansning. Men jag har inget papper där det står att den svenske läkaren rekommenderade ÄD. (Och en annan svensk läkare sa "skaffa en hund"...)
    "Skaffa en hund" - hur okänslig får man vara?!
  • Hemliga damen

    Tack inkan för infon! Trött är bara förnamnet. Frågan är om man skall avvakta och se vad beskedet blir innan man lägger energi på det. Eller så kör man på. Drar mig för det för det är så mtcket annat. Juristen är nog inte fel... Keep up the good work!

  • Hemliga damen

    Dustypuppy -grattis till pengarna! Så skönt för er. Jag är rätt säker på att Kaprifok hojtar högt om jag känner henne rätt . Jag gör det annars! Vore otroligt tacksam om du inboxar eller lägger upp länken!

    Frågan är bara om min utländsk klinik har någon journal och ska jag vara ärlig drar jag mig för att ta kontakt med dem. Men jag har embryologens protokoll med doktorns underskrift och namn förtydligande tryckt, ultraljudsbilderna på insättningarna och på embryona.

    Kaprifol - fick du någon journal?!   

     

  • Hemliga damen

    Tack Dustypuppy för all info! Du får en att ta tjuren vid hornen. De kommer att får göra på FK

    Tack alla andra IVF-dagar m fl som också bidragit med all info i tråden!

    Kaprifol - vi får försöka med doktorn antar jag! Men jag har för mig att jag frågade en gång om journal och det var IQ-fiskmås som svar.

    Kram,

    Lotta         

  • Hemliga damen

    Stön Mettebus!" Ge dig inte! Blir så trött att allt skall vara så godtyckligt.

    Själv så har jag fått ett brev om att de vill ha fakturaunderlag eller liknande på våra Tjeckienvändor 2010.. Det räcker inte med utdrag på banktransaktioner. Det knasiga är att vi fick ingen faktura eller kvitto på depositen och en av behandlingarna och frågan är om kliniken har lust att ge oss det. Väntar på svar från dem. FK:s policy är, ingen faktura ingen ersättning.

  • Hemliga damen

    Tack för infon Bollan!

    Själv pratade jag med en trevlig tjej i Visby som väntar på komplettering från oss i form av kvitton från kliniken. Skall komplettera senast 31 jan och har jag inte fått dem från klinken tills dess skall jag bara höra av mig. Hennes hållning var att de tyckte det var roligt när det lyckades, att de kände sig delaktiga i något positivt. Någon hade t om skickat bild barnet till dom.

    Sen har jag ingen aning om hur de ställer sig till att vi startade sent, aldrig gjort IVF i Sverige utan gick på äggdonation direkt på doktorns inrådan efter AMH och FSH. Det står visserligen inte i explicit i journalen men så var det.

    Kram,
    Late

  • Hemliga damen

    Hej!

    Idag fick vi besked om att vi får ersättning av FK för våra två försök i Tjeckien. Skall söka för Aten också.

    Vår bakgrund är att jag är -66:a och att vi inte haft några som helst försök i Sverige överhuvudtaget med IVF eftersom vi startade så sent (2010) och gick direkt på ÄD.

    Lycka till alla andra!

    Kram

    fd Late66    

  • Hemliga damen

    Bollan- det står inte uttalat i journalen att vi rekommenderas ÄD av vår läkare på landstingets fertilitetsklinik som kan bekräfta vad jag skrev i vår ansökan. Jag var lite nervös för det men det gick ju bra ändå och varför vet jag inte. Min ålder kan ju inte ha spelat någon roll i alla fall, vilket jag också var rädd för. Det som står är att äggreserven är låg och att "det sannolikt är mycket tveksamt om vi kan göra någon nytta med IVF-behandling". Jag har en känsla av att en parameter som styr är hur ens behandlingshistoria ser ut d v s om man haft många försök redan i Sverige. Men det är bara min känsla! Skrutten - grattis till pengarna!

Svar på tråden Ersättning för vård/äggdonation utomlands?