• Hemliga damen

    Ersättning för vård/äggdonation utomlands?

    Grattis Mettebus! Vi fick ju också tillbaka för tjeckbesöken m anonym donator.Har skickat in för Grekland men inte fått att de mottagit den. Gör mig nervös, måste ringa och kolla i morgon!

  • Hemliga damen

    Mirakel - jag har inte barn sen tidigare men det har min sambo. Vi fick ersättning för våra två ÄD utomlands. Det borde gå alltså.

  • Hemliga damen

    Mirakel- allra bäst är om du skriver en bilaga och berättar kronologiskt. Var inte rädd för att fylla i för lite, saknar de något vill de ha kompletteringar. Bättre skriva och skicka med för mycket än för lite tror jag. Jag hade ingen riktig journal men fick kliniken att skriva i efterhand när och hur de hade behandlat mig. Jag angav tiden vi var där för behandling men skickade med medicinplanen som en bilaga för att styrka vilken vård jag fått. Jo, den riktar sig till dig men de vill ha mannens underskrift också - en komplettering jag fick göra. Det är jätteviktigt med kvitto och/eller faktura, det räcker inte med banktransaktion t ex!!! Jag angav i Euro och visade vad kursen var vid tillfället m hjälp av bankpappret och satte = svenska kronor på summan. Jag var också över 43. Ang ansluten skrev jag vet ej. Om vården skiljer sig - skrev att jag inte tror att det är någon skillnad men att vi inte hade något val . Att ställa oss i svensk äggdonationskö med tanke på att den är lång och vi inte ville bli för gamla var inget vettigt alternativ liksom. Och det där m EU kort tror jag inte är så viktigt, jag skrev nej. Lycka till! Själv väntar jag på beslut för vårt tredje försök.

  • Hemliga damen

    Hej alla! Var länge sen jag var inne men inser att jag måste överklaga nu!. Fick nej för vår behandling gjord i Aten i december. Pappren skickade jag in i vintras. Men i höstas fick vi ja för två behandlingar i Tjeckien i dec 2010. Anonymt alla gånger.. Frågan är om vi blir återbetalningsskyldiga med tanke på hur de resonerar!

  • Hemliga damen

    Grr!!

    Minnet är kort helt klart. Nu skall ni få höra!! Det första och positiva beskedet togs 2012-02-11 efter att jag skickat in 2011 och kompletterat i januari 2012 och där hänvisas att beslutet vilar på EUF-fördragets artiklar 56 och 57. Den andra ansökan skickades in i börja på mars. I beslutet från 12-16-14 står inget om fördraget.Man vill ha intyg på att donatorn är anonym. "Som rättsläget ser ut för närvarande i Sverige har FK inte längre möjlighet att ersätta äggdonation som skett med anonym donator eftersom det strider mo svensk lagstiftning."

    Jag tänker ringa dem i morgon och kolla, hade tänkt att göra det i förmiddags men glömde bort det. Den svenska lagstiftningen har inte ändrats sen i januari och i såna fall riskerar vi ju att blir återbetalningsskyldiga!

  • Hemliga damen

    ALltså jag blir så irriterad på detta. För allas skull! Det är ju himla märkligt att det inte är diarienumret när ärendet har inkommit som styr, när man nu kör från 1 april. MYcket godtyckligt och det borde inte hålla för en rättslig prövning kan man ju tycka. Jag är i valet och kvalet om jag skall rådda i detta. Rent logiskt skulle man kunna bli återbetalningsskyldig för med tanke på hur de resonerar nu, för då har de ju gjort felaktiga utbetalningar tidigare... Se FK:s egen skrivning nedan. Skyldig betala tillbaka?


    Har du fått för mycket ersättning från oss kan du bli skyldig att betala tillbaka det felaktigt utbetalda beloppet. Du kan bli återbetalningsskyldig oavsett om det är Försäkringskassan eller du själv som orsakat den felaktiga utbetalningen.När vi upptäcker att ersättning har betalats ut felaktigt utreder vi om du är skyldig att betala tillbaka pengarna.

  • Hemliga damen

    Hej Har snackat m FK idag. Det här är något som deras handläggare snackat om sen 2006 sa handläggaren och att FK-juristerna nu kommit fram till detta. Hon uttryckte sig också så att de har väntat på att få besked om vad som skall gälla d v s med andra ord avvaktat lite och sen inte hunnit med att fatta beslut. " vi har gjort fel hela tiden". Jaha! Jag är inte jurist men jag kan inte fatta hur man kan hänvisa till en lag ena stunden och fatta bslut utifrån den, sen när de bestämmer sig så gäller inte den -läs EU- utan nu är det helt plötsligt den gamla svenska man åberopar. Jag tycker fortfarande inte att det håller att de som inkommit före 1 april inte lyder under den gamla ordningen. Hur godtyckligt som helst. Som handläggare kan du i praktiken ha samlat ärenden på hög på skrivbordet för att slippa ta ställning och sen gömma dig bakom "tidsbrist" till 1 april. "vi diarieför inte, vi gör journalanteckningar" sa hon. Nån som vet juridisk hållbarhet på såna? Jag sa att jag kommer överklaga och det tyckte hon absolut jag skulle. Bra för oss också tyckte hon, jojo.....Här måste vi hjälpas åt! Jag vete katten hur jag skall formulera mig för att ha på fötterna. Stör mig också på att handläggaren som beviljade oss faktiskt uppmanade mig att söka för den tredje vändan och att det säkert skulle gå bra. "det är ju samma ärende" !!! Det samtalet ägde rum i december...(. Som nybliven myndighetsperson har jag dessutom insett vilken otrolig makt en enskild handläggare har när den fattar beslut, vilket skrämmer mig rejält!) Pratade också m en kompis som är handläggare på FK. Behöver inte oroa mig för återbetalningen. Ett beslut är fattat och der gäller. Men det är annorlunda m bostadsbidrag och om man angett felaktig SGI. Det är då man riskerar att bli återbetalningsskyldig. Cecini- ser fram emot att höra vad advokaten säger. Kaprifol - har skrivit till Barnlängtan för att sprida info. Morr! /Gamla Late66

  • Hemliga damen

    Har finns beslutet www.forsakringskassan.se/omfk/lagar_regler/rattsliga_stallningstaganden/!ut/p/b1/hZJJk6JAEIV_kV3FJnCkFEE2WZXiQqAsyi4gCL--6Ym5zGHsPGRkRnzvkO8lCIAPgjoaH1k0PJo6Kn_2YBtyJNQRIgQIDVqAR57hWY1xCZWiVwCvAPxPCfBfPedAbtXLvHjgSWmPtuACfOX2RvtGz0Rxb0NWKCxYHnwT41cu5q6awBN64g1MXHZkr-nhnjmRWqeVQGp38qEYnfKSjDCk52428otdzq0Ux9YQp7uXfD1cnt6R4sSmstwXxKVe-d19JDRFF_hc1jCNmhfOKFiFrPD2WA15lM1Uc2AieeTGB5PiTeH9vfHDEb94dAHBH-STSx990slfAJ4AhtxUCcArxoYUASH_g0mcBOHR9CjpLJA2a1PABT6kQyef2-NSLHa-WMSwIKPPBQpCQnf3smt4BakPDuGIpUHk3uJ03uSI1TzsbdWNfTM-2x4SEA4q6wUUEKTFV1OtrYyyqAu7JCuT7quLhqEv10cK-yEqy_pRZ-uQRXWc1OBs3or3Gvm0XyPvF0QrAcOK_XPnK-pWxLR7CoLddQqf8ES1IbsTGS7hTUtA7_d9Sdsz003-pKnHuD9URqZIt9DoHfrAnguqxemS8ZoZXliC0jaT4OFOM8Sin62dSWlt2W4h_aja86hLpS41Tr211Pg0nFrQVt6obW15IrjpG6GZrdM!/dl4/d5/L2dBISEvZ0FBIS9nQSEh/ Eller pdf www.forsakringskassan.se/wps/wcm/connect/94e68f89-6b38-4460-ae93-55db3695e066/rattsligt_stallningstagande_2012_2.pdf&CACHEID=94e68f89-6b38-4460-ae93-55db3695e066&useDefaultText=0&useDefaultDesc=0

  • Hemliga damen

    Jag morrar vidare. Har försökt finna pressmeddelanden, nyhet, information på deras webbsida men inte lyckats. Man smyger in sin nya tolkning med anda ord. Till skillnad mot en massa en massa annat, bl à fullständigt ointressant info om att generaldirektören twittrar. Och ingen info om hur ett ärende handläggs utifrån inkommandedatum o s v

Svar på tråden Ersättning för vård/äggdonation utomlands?