• Dustpuppy

    June74: Du måste nog fråga FK angående syskonförsök. Jag har fattat det som att ingen har fått ersättning för det, men bästa sättet att bli säker är att fråga FK om det fortfarande är så.

    /Dustpuppy

  • Dustpuppy

    Sissan: Jag hoppar in och svarar på frågan om anonym donator. I dagsläget får man inte ersättning med anonym donator, men flera har överklagat detta beslut. Det kommer att ta tid innan vi har facit, det behöver prövas i flera instanser innan man vet om det är helt kört.

    /Dustpuppy

  • Dustpuppy

    Calimero: kolla om du inte kan få ersättning från FK för de IVF:er du gör utomlands. Ersättning har man rätt till så länge det är vård man behöver och inte kan få i sitt landsting pga väntetider eller andra icke-medicinska orsaker (tex: Begränsning på antal försök pga landstingets ekonomi). Du har 2 år på dig att ansöka efter genomförd behandling.

    Så länge det är dina ägg och din mans spermier så stupar ni inte på öppen donator-kravet.

    /Dustpuppy

  • Dustpuppy

    Skruttet: en blankett och båda måste underteckna även om det är ont om plats. Ska kolla upp frikort, återkommer.

    /Dustpuppy

  • Dustpuppy

    Registerutdraget kan du traska in på närmaste apotek och få ut och jag tror att du även själv kan printa om du loggar in på apoteket med e-legitimation.

    /Dustpuppy

  • Dustpuppy

    Jam08 och Zwillinge86: FK ersätter vård enligt Socialstyrelsens riktlinjer, inte enligt något landstings åldersgräns. Hittills verkar åtminstone 45 år vara ok.

    Vård utomlands har man rätt till om väntetiden i Sverige är orimlig, i praktiken längre än vårdgarantin.

    Öppen spermadonation i Danmark borde vara ersättningsbart, på samma sätt som öppen ÄD i Finland.

    Psykologutlåtande kan man ordna var som helst, i Sverige, eller tex på sin finska klinik.

  • Dustpuppy

    Råkade posta innan jag var klar: rätt till ersättning har man om man behöver vård och landstinget av icke-medicinska anledningar inte erbjuder/vägrar.

    Dustpuppy

Svar på tråden Ersättning för vård/äggdonation utomlands?