• Julita

    Ni med dreads!

    Hej hallå!

    Jag är supersugen på att skaffa dreads men är lite orolig..

    Att de inte behöver vara äckliga vet jag, man tvättar med speciellt schampo osv. Men hur funkar det att ha dreads på t.ex. stranden? Går det att doppa huvudet varje gång man badar eller ska man låte bli det? Sanden, hamnar den i dreadsen eller stannar den liksom utanför?

    Och så undrar jag, hur ofta måste man underhålla dreades, alltså gå till frisören (eller göra själv om man kan) och virka in det som växer ut?

    Samt, hur mycket kortare blev håret på längden efter att ni gjorde dreadsen?

    Vore tacksam för svar och lite andra allmänna råd om dreads =)

  • Svar på tråden Ni med dreads!
  • Julita

    Tack för svar!

    Har du dreads själv?

    Var inne på sidan, men det verkar mest vara syntetiska dreads? Jag vill ha riktiga :)

  • Julita

    Vad roligt med ett till svar!! Tack så mycket! =)

    Jag hade helt gått på reklamgrejen att man behöver speciellt schampo, haha, hade inte en tanke på att man kunde använda annat! Verkar jobbigt att hålla koll på vad som innehåller mjukgörande och inte, men det kanske är mer prisvärt :P

    Skönt att man kan virka själv! Är egentligen inte pengarna det handlar om att gå till frissan och göra det, utan snarare att jag är helt värdelös på att ta tummen ur röven och boka tider till saker och ting. Känns aldrig som att jag har tid med sånt! Då ska jag lära mig att virka själv =)

    Efter sommaren blir det allt dreads i mitt hår!

  • Julita

    Ett till svar! Jiho! Verkar inte som att dreads är det mest populära forumämnet här på familjeliv haha..

    Nej jag har inte gjort mina dreads ännu. Tänkte göra efter sommaren. Jag vill gärna ha så långa dreads som möjligt så låter håret växa lite till. Har även tänkt att klippa av det värsta slitna (kluvna hårtoppar delux) och får det någorlunda jämnlångt, det är ganska uppklippt nu.

    Jag får testa sen med virknålen, vore ju himla skönt att sköta om dom själv! Jag är värdelös på att gå till frisören som det är, därav kluvna hårtoppar. Har inte varit till frissan på över ett år.

    Hur gjorde du dina dreads? Bara virkade/tupperade? För jag har hittat ett ställe som gör det, och sen häller på permanentvätska så dreadsen snabbare ska låsa sig i sitt nya läge så att säga. Självklart tvättas permanentvätskan ur också hehe.. Men tror du att det kan vara något? Vax vill jag inte ha i, har bara hört dåligt om det.

    Det där med bada.. Jag kommer nog vilja doppa huvudet någon gång när man badar på sommaren, eller är utomlands eller liknande. Kanske kan ha badmössa.. Om dom får plats! Men funderade på att införskaffa en speciell hundfön som blåser håret torrt mycket snabbare än en vanlig fön. Denna fön ska tydligen inte ha lika varm luft men blåsa desto starkare så vattnet liksom slungas ut ur håret. Har jag hört. Ska tydligen vara bra på dreadshundar (t.ex. puli). Och en sån måste man ju skaffa sen också för att matcha Skrattande

  • Julita

    Hmm jo jag har funderat på förlängning.. Men skulle vara skönt att bara ha sitt eget hår. Dessutom är det en ekonomisk fråga, jag vet vad vanliga hårförlängningar kostar Förvånad

    Har du förlängningar i dina dreads?

    Hehe håret kanske till och med tuperar sig bättre med kluvna hårtoppar, det trasslar ju som satan bara man drar fingrarna genom håret Tungan ute

    Hur ofta tvättar du ditt hår?

  • Julita

    5000 med förlängning? Det var ju inte såå farligt ändå. Jag ska fundera på saken. Och spara lite mer pengar ifall jag vill ha förlängning också.
    Och dreads blir det! Men jag väntar till hösten, man ska ju inte blöta dom alls i början har jag hört och nu är det sommar så då vill jag gärna blöta huvudet och håret ibland ;)
    Tack för svaren!

  • Julita

    Tvätta med diskmedel?? Fungerar det som schampo sen också när man har dreads?

    Hur blir håret av diskmedel?

    Jag har också börjat förbereda håret. Hört att man ska sluta tvätta med balsam och tvätta håret mer sällan. Men jag tycker håret blir fettigt som tusan med bara schampo! Är det kanske bättre med diskmedel? Har funderat på att börja tvätta håret med dreadschampo eller vanlig tvål som inte lämnar rester redan nu.

    Vad är det för ekologisk hårdtvål du kör med? Jag vill också prova :)

    Varför jag egentligen vill klippa mig är för att ha håret lika långt. Det är ganska uppklippt nu och stripigt längts ner så vet inte hur snygga dreadsen skulle bli? Har fått för mig att de blir snyggare med jämntjockt hår. Men har inte klippt mig än så det kanske inte blir av alls.

    Kan du inte lägga upp bilder när du fått dina dreads :) 
       
         

  • Julita

    Jag tvättade håret med diskmedel en gång, när jag hade massor av vax i det! Men så använde jag lite vad som helst utöver diskmedlet bara för att få ur skiten så jag vet inte vad som gjorde vad. Håret var inte på topp efter den kuren men jag var iaf glad att vaxet gick ur!

    Man kanske ska prova grönsåpa då som grubbel föreslår! Ska införskaffas :)
    Nu har jag bara tvättat håret med schampo i en vecka, inget balsam. Schampot är säkerligen mjukgörande så det måste ju bytas ut, mot grönsåpa dårå ;)

    Jag tänkte göra mina i höst! Fyller år då så det blir som en present till mig själv. Tanken är att gå till salong och göra det, är sugen på en dreadspermanent som jag hittat ett ställe som gör. Tydligen går det dels snabbare att göra dom och dels snabbare att få dreadsen att låsa sig eller hur man säger. Och jag är inte den med massor av tålamod så det passar mig bra tror jag.

  • Julita

    Hmm vi har haft Lush i ett centrum här i krokarna... Men vet inte om det är kvar. Får kolla upp det! Låter ju lite trevligare än såpa ;) Men såpan får duga så länge! Jag hittade en halvfull flaska längst in i städskåpet!


    Tack så mycket! Jag hoppas det kommer gå bra :)

  • Julita

    Ååh vad kul en till!! :D

    Lottalök, jag vill också ha tunna dreads och inbillar mig att man då kan tvätta dom oftare ;) Det borde ju vara så kan man tycka, de torkar ju snabbare än tjocka dreads. Men jag kommer nog köra på hårfön för det mesta. Tror jag skrev det tidigare också att jag funderar på att skaffa en hundfön. Den har inte lika varm luft men blåser hårdare så det torkar snabbare och sliter mindre på håret.

    Jag funderar på att göra mina dreads här:
    http://www.seienstyle.net/html/dreads/riktigadreads/riktigadreads.html

    Men har inte bestämt något än, är ett tag kvar till oktober :)

    Nu har jag varit riktigt äcklig! Tvättade håret igår för första gången sen i lördags, båda gångerna med grumme grönsåpa! Det var riktigt flottigt igår och jag tycker inte att det blev riktigt rent av såpan. Känns fortfarande flottigt på sina ställen. Ska nog köpa sånt där schampo från lush, finns att beställa på nätet såg jag också! Mycket bra :)

    Håller på att vänja av håret vid att inte tvättas så ofta. Varje dag är nog alldeles för mycket när man har dreads, det tror jag. Man ska ju tydligen inte ens blöta dreadsen första månaden! Uscha :P Får skaffa dreadsmössa direkt!

Svar på tråden Ni med dreads!