• Helena Dante

    Vad händer tiden efter samsovning?

    Vi sover tillsammans hela familjen, mamma, pappa och son på 3 år och det är det bästa som finns!
    Jag har inga planer på att sluta med detta.
    När vår son var liten och på kvällen av säkerhetsskäl sov i sin spjälsäng så lyfte jag alltid upp honom till oss när vi gick och la oss =)
    Nu när han är 3 år så får jag många komentarer och synpunkter gällande vår samsovning och jag hoppas att ni kan hjälpa mig att komma med relevanta svar på de frågor som mina vänner, familj och jag har.
    De undrar hur det skall gå för vår son när han väl skall sova i sin egen säng, kommer detta att bli jätte jobbigt?
    Hur länge brukar barn samsova ungefär, vilken ålder?
    Om man själv börjar sova dåligt och vill att sitt barn skall sova i egen säng hur gör man då?
    När brukar barn börja själva vilja sova i egen säng?
    Någon som vet någon forskning eller mer vetenskaplig approach kring samsovning?

    Tack för att ni vill dela med er!

  • Svar på tråden Vad händer tiden efter samsovning?
  • Helena Dante

    Ja enklast är det nog om man utgår från att det kommer en tid då barnet själv vill sova i egen säng (hoppas att det blir så någon gång men inte snart=)
    Jag har en känsla av att man gör barnen tryggare genom att få oändlig kärlek och närvaro hoppas att jag inte har fel så att den rätta vägen är att de skall lära sig att vara individuella tidigt...

  • Helena Dante

    Jag håller med dig Emma, om det funkar i en familj så skall man inte behöva ändra på det.
    Jag kan ändå tycka att det är skönt att veta vad man skall svara alla som motsätter sig detta om ni förstår vad jag menar. Till och med bvc säger att det inte är lämpligt med samsovning för att "då är det kört" "barnet kommer aldrig att vilja sova i egen säng"

    Jag läste förresten någonstans att barn som skall sova i egen säng är ett påhitt av vissa länder medan det i många andra länder är regel att barnen alltid sover med sina föräldrar, oftast upp i skolåldern. Kan vara bra att få pesrspektiv ibland tycker jag.

  • Helena Dante

    Vilka härliga berättelser ni har allihopa, jag blir lycklig när jag läser och önskar att alla barn hade föräldrar som ni!!!

    Jag tror också på att barnet själv kommer att visa när det är dags och då kan man uppmuntra det. Man får helt enlkel passa på att njuta med de små nu eftersom tiden säkerligen kommer att gå alldeles för fort!

    Är det fler som har solskens historier om detta?

Svar på tråden Vad händer tiden efter samsovning?