• Cheeky76

    30+ som kämpat mer än ett år för syskon

    här är en till som försökt i ett år. har en son som är född mars -09 som kom till genom ett "hoppsan" mot alla odds och trots att jag egentligen inte skulle kunna bli gravid så tätt inpå avslut med p-sprutan. Men nu blev det som det blev och vi trodde väl i vår enfald att eftersom ettan kom så lätt så borde inte tvåan ta så lång tid att tillverka. Ack så fel vi fick.

    Under året som gått så kom ett missfall i höstas och sen ingenting Rynkar på näsan  Har använt clearblue fertilitetsmonitor några månader och den visar tydligt när jag har ägglossning, men trots full bebbe-verkstad vid rätt tillfälle så NADA. Ringt gyn och har en telefontid  i slutet av maj för att se hur man kan gå vidare. Jag är 35 så tiden rinner ifrån mig känns det som. 

  • Cheeky76
    Mrs Firren skrev 2011-05-05 14:08:47 följande:
    Cheeky - Tråkigt med missfall. Hann ni gå långt? Bra att du kontaktat gyn och att ni kanske får dra igång utredning. Vi avvaktar flytt till ny stad och lite annat, men till hösten har vi pratat om att anmäla oss till utredning. Vi får se hur det känns då.
    Nä, v 6 eller 10. Hade faktiskt inte hundra koll på mens och ÄL då. Men visst är det tungt när det går så. Dock känner jag väl att hellre tidigt om det nu måste gå den vägen. Jag fick missfall under första graviditeten också, då i v 5, men då var det tvillingar så en blev ju den underbara sonen Skrattande 

    Får väl lite krasst hoppas på tvillingar igen så att en kan överleva.  Sjukt hur man börjar resonera efter en tid Tyst
  • Cheeky76
    Mrs Firren skrev 2011-05-09 21:21:42 följande:
    Undrar om det funkar bättre om man börjar att träna på att slappna av redan nu.
    Bara att göra så. Jag återuptog min ridning efter många år för att fokusera huvudet på nåt annat som är kul. Skönt att ha nåt och pyssla med som även innebär motion vilket resulterar i viktminskning. Win-Win-situation Cool

    Och idag visade fertilitetsmonitorn på fullt utslag. Tur man har semester så man kan ha lite bebbe-verkstad Glad
  • Cheeky76
    Mumin80 skrev 2011-05-17 08:50:53 följande:
    Nu har jag börjat med ÄL-stickor, använder clearblues digitalvariant. Hoppas lite smått att eftersom mensen började på en lördag så kanske ÄL just denna månad ska komma "helgnära". Var glad att få en tom ring i morse i testet Men jag märker att ju mera vi går från "händer det så händer det" till dom mera vetenskapliga metoderna, desto mer tänker jag på det också. Vilket i sig är lite jobbigt. Det att en kompis fick barn för en månad sedan, jobbkollegan har bf nu och en av mina bästa kompisar har bf i slutet av juni gör det inte lättare (d.v.s. alla som plussade och berättade om sina graviditeter i samma veva som vi så får sina bäbisar nu, medan jag inte ens blivit gravid igen efter missfallet). 
    Vetenskapliga metoder skall icke föraktas Skrattande Själv är jag inne på 4e eller 5 månaden med Clearblues fertilitetsmonitor. den kan varmt rekommenderas. Jag ser klart och tydligt när jag har ägglossning. Sen att min kropp inte fattar att den ska bli gravid är en helt annan sak, men jag vet ju iaf att vi sexar på exakt rätt dagar Flört
  • Cheeky76
    chiqita skrev 2011-05-17 22:45:24 följande:
    Cheeky: En väninna rekommenderade en sådan där monitor till mig. Hur fungerar den? Har hört att den ska vara rätt dyr i inköp?
    Den funkar jättebra. stickorna till den är ganska dyra 287:- för 20 st och första månaden går nästan alla åt. Eller de gjorde det för mig i alla fall. Nu känner monitorn igen min cykel så det går bara åt 5-7 stickor i månaden. 

    Enkel att använda och förstå och framför allt så visar den klart och tydligt när man har ÄL. Det kostar en del nya, men jag köpte min på Tradera. Där går de för 400-800:- 
  • Cheeky76
    chiqita skrev 2011-05-19 10:43:12 följande:
    Cheeky: mm... är det vanliga som ÄL-stickor.? Har hört något om att man använder saliv och inte urin? Fast det kanske är helt fel... Får ta och titta vad de har på begagnatmarknaden i Norge om inte annat...

     
    Nä det är stickor framtagna specifikt till monitorn http://www.billiga-tester.se/teststickor_till_fertilitetsmonitor___20_st_-p-125.html man använder urin Glad
  • Cheeky76

    Suck..idag kom mensen som ett brev på posten..har iaf varit i kontakt med gyn nu och ska ta lite prover på fredag, sen blir det nog pergo tror jag det lät som. blir väl en spolning av äggledare också. känns ändå skönt att vara inne i systemet även om man inte får göra IVF. Fast jag tror jag kommer köra det ändå om det kommer till att det är enda utvägen. Känns som det är värt pengarna. 

    Men nu fokuserar vi på prover på fredag, spolning av äggledarna och kontroll av mannens simmare.

    kram till er alla där ute. 

  • Cheeky76

    Nähä. Nu är jag så less på det här att varje månad inse..."nä, mensen kom som vanligt" Så nu struntar jag i allt ett tag. Klickade inte ens in på fettilitetsmontorn när mensen kom. Nu ska jag njuta av sommaren, hämta hem min efterlängtade hundvalp som jag stått i kö för i över ett år och bara ha sex för skojs skull. Kanske och tyvärr antagligen så syns vi väl till hösten igen.

    Lycka till ni andra och grattis till er som plussar. 

  • Cheeky76

    Det blir en Tollare...igen. Vi har redan en 3-årig Tollare och sonen som är 2,5 så jag lär kunna fylla min sommar med andra tankar och fundering.

    Ha det fint nu.

    Trevlig midsommar och skön semester.

    kram 

Svar på tråden 30+ som kämpat mer än ett år för syskon