• johlinn

    30+ som kämpat mer än ett år för syskon

    Hej hej! Jag är så tacksam för den här tråden hormonstinn så du anar inte! Jag ska genast radera den andra ur mina favoriter för jag orkar nog inte gratulera en till som försökt i två månader och blir gravid...

    Min presentation:
    E. blev till efter nio månaders försök, inte så länge alltså. Vi har haft ganska jobbigt med E., han har en hel del diagnoser som kräver extra arbete av oss så när vi började försöka i syskonverkstan var vi inte särskilt aktiva måste jag erkänna, det var mer att vi slutade skydda oss. Det var i Oktober 09 vi slutade skydda oss. Nu har vi varit lite mer aktiva senaste månaderna, men ja, det KÄNNS i hjärta o själ, när man ändå har ägglossning, har sex regelbundet om än inte på timing att det inte blir något. Jag har inte orken att anmäla mig till någon utredning då vi har så sjukt många besök med E. Kanske att jag orkar det om något år, men nu är det uteslutet, vi har nog som det är.

    Min senaste teori är att jag har för torra slemhinnor och behöver spermievänliga glidmedel, så det är nyligen inköpt!

  • johlinn
    Mrs Firren skrev 2011-05-05 19:48:09 följande:

    johlinn - Jag blir alldeles tårögd när jag läser ditt inlägg om att radera tråden. En stor, stor kram härifrån! Sen känner jag också igen det där med att inte orka med en utredning ovanpå alla andra sjukhusbesök. Vi orkar inte heller en till utredning just nu och misstänker att vi kommer att skjuta på vår tidigare gräns som var "efter sommaren".


    mmm, min förra gräns var ett år oskyddat. Den första var ett halvår oskyddat... Inte bestämt någon ny, har börjat tänka att 35 inte är någon ålder... Intalar mig själv det iaf, det får lugna sig rejält innan jag orkar boka in fler tider. Det har varit helt hysteriska år de senaste tre med besök här och där och bara o boka in ett "vanligt" vårdcentralsbesök för mig är supersvårt!!
  • johlinn
    Älgen skrev 2011-05-05 21:23:50 följande:

    Bra initiativ Hormonstinn! Säger som de andra, att inte vilja ha decemberbarn är mer än jag orkar med...


    Jag har en son som kom till via IVF FET och har nu gjort flera IVF'er, fått missfall men inte kommit längre. Börjar ge upp hoppet och funderar nu över om vi ska strunta i fler behandlingar men inte kommit dit än. Jag kommer nog hänga lite här i bakgrunden.


    Johlinn, jag förstår att det känns jobbigt att gå igenom fertilitetsutredning men vill ändå tipsa dig (och kanske andra) om att i fall ni ska göra en så gå privat. Då får man göra hela utredningen snabbt och effektivt hos folk som vet vad de gör (istället för att gå till nån gyn. mott som inte har koll på det och då det garanterat drar ut på tiden). Det är inte så dyrt och om jag inte minns fel så gör Sophiahemmet det inom Försäkringskassans villkor, dvs. vanlig läkartaxa.


    Bra råd!

    Tråkigt att det inte har fungerat för er hittills. Det är så svåra beslut att ta, ska man gå vidare eller inte? Det finns ju inga rätt eller fel där heller, det måste kännas rätt för er! Många kramar!!
  • johlinn

    hormonstinn - hittills verkar det lovande med fredagen Inte alltför tungt på jobbet och soligt lite varmare väder!

  • johlinn

    småtussar - jag brukar ha värk även vid ägglossning. Kan det vara det? *också okunnig om vad provera ska vara till för*

  • johlinn
    Småtussar skrev 2011-05-06 15:24:48 följande:
    Mrs Fisk: Provera ska sätta igång mensen så att man därefter kan framkalla ägglossning med hjälp av pergotime. så jag vill faktiskt ha mensen så att jag kan börja snart

    Johlinn: Kan det vara så? Man kanske ska hem och mysa då för säkerhets skull Jag har haft ont i brösten också... Eftersom jag i princip aldrig har ÄL så har jag ingen aning om vilka ägglossningssymptom jag "brukar" ha.
    Tja, det kan ju inte skada
  • johlinn
    chiqita skrev 2011-05-06 15:38:44 följande:
    Småtussar: Håller tumme før att mensen kommer igång då

    Ego: Här fick jag i a fall mens idag då, efter 60 dagar och heeelt oväntat, ingen mensvärk eller ngt före, men var sjukt irritabel igår så kanske borde jag ha förstått att det var på gång, och tempen gick ner några hack idag, men det har den ju gjort tidigare också.
    I a fall, helt oväntat kom den så när det började hade jag inte en tanke på det och numer är jag 1 trosa fattigare.. Ja ni förstår va, ingen mening att spara på den. :-P Som tur var gick det inte igenom till byxorna och det förvånar mig lite, men jag är ju klart tacksam för det.. Får väl se hur länge det håller i sig. Kanske akupunkturen gav verkan ändå.  

    Nu ska jag hem och ut i den fina solen!  
    förstår vad du menar

    Njut av solen!!
  • johlinn
    Småtussar skrev 2011-05-06 22:33:04 följande:
    Fick utslag på äl-Stickan tidigare ikväll! Första gången på typ 1,5-2 år. Och detta trots att jag bara hunnit till Proveran och inte pergon! Tänk vad oförutsägbar kroppen är...
    hehe, anade det
  • johlinn
    Småtussar skrev 2011-05-07 17:20:00 följande:
    Hade sex igår (förstås) och nu kan jag inte tänka på annat än TÄNK OM det skulle ha blivit nåt!? Fast varför skulle det, just denna gång....
    Ja. Varför. Varför inte? Ständigt denna fråga. Jag har också äl i dagarna och jag tänker inte på annat... Men men, det har ju inte tagit sig hittills och jag har ändå äl de flesta månader...
  • johlinn
    chiqita skrev 2011-05-09 17:17:07 följande:
    Så är vi på nytt spår igen. Kan ju inte låta bli att fundera på hur lång den här cykeln ska bli då.. Känner mig lite lätt apatiskt neutral till frågan om, och i så fall när, jag ev har ÄL. Jag hoppas verkligen att morgondagens läkarbesök kan ge mig något litet svar på den frågan..
    hoppas du får något o jobba vidare på! Lycka till!!
    Mrs Firren skrev 2011-05-09 19:43:06 följande:
    hormonstinn - Lycka till i morgon och hoppas att du/ni får nåt att gå vidare med. Förstår att det känns jobbigt med cykler som bara blir längre och ÄL som tvekar. Håller tummarna för er i morgon.

    Här är det nog ÄL framemot helgen och det här blir nog sista månaden med tempning på ett tag. Ska iaf testa att skippa det och bara slappna aaaav i sommar. Jo tjena, för det brukar ju hjälpa...
    Men det kan vara skönt nog med semester ändå!!
Svar på tråden 30+ som kämpat mer än ett år för syskon