• johlinn

    30+ som kämpat mer än ett år för syskon

    chiqita skrev 2011-08-08 15:45:26 följande:
    Johlinn och MrsFisk: Tja det de har sagt att det är 25% chans att barnet får det, men därefter får majoriteten av de gravida mf innan de ens vet att de är gravida. Att det skulle gå så långt som det gjorde första gången, utan att kroppen märker av att det är något fel ska bara vara 2-3%, och det måste ju vara 2-3% av den 25% risken att det sker. 
    Klurigt... men med facit i hand - ju längre tiden går, desto mer säker kan jag vara att det går bra... Och ju mer jag känner av graviditeten måste ju också vara positivt..

    Tricks: Har mailat  

    Eller hur, tid är positivt! Svårt det där med siffror, men chansen att det ska gå bra är alla gånger större än att den inte ska göra det, det kan tom jag räkna ut...
  • johlinn

    välkommen pandoras! Oavsett orsak är det tungt när det inte vill sig! Blir det missfallsutredning för er nu?

  • johlinn
    Upp i det blå skrev 2011-08-08 19:19:25 följande:
    Hej
    Är själv en bra bit över 30+ (övre halvan faktiskt). Var gravid första gången för 15 år sedan, som avslutades med abort. Fick mitt första barn februari 08 och vill nu ha ett syskon. Har inte använt några preventivmedel sedan barnet men inte heller aktivt försökt förrän nu det senaste halvåret. Har de två tidigare graviditerna inte planerat för barn men ändå blivit gravid. Har ÄL i helgen så hoppas då på resulat. I annat fall kommer jag att kontakta barnmorska och göra en gynundersökning. Hoppas så på en liten bebis men är samtidigt rädd, klarar vi en till? Orkar vi med? Men dottern vill så gärna hon också ha ett syskon. Var även före hennes födelse väldigt rädd, är jag kapabel till att vara mamma?
    Jag tror mycket på visualisering, jag är väldigt nogrann med att visulisera för mitt inre hur jag är gravid mitt i kalla vintern och hur jag till sommaren sitter med ett litet barn i famnen. Nån annan som försöker med samma grej? (Vet att alla framgångsrika idrottare jobbar mycket med visulaisering).

    Kommer att följa tråden tills det lyckas.
    Kramar
    Mitt visualiseringsmål är att jag är gravid till jul Får se om det fungerar. Välkommen till tråden!
  • johlinn

    Hej Nena! härligt att det lyckades med lilltrollet

    Jag tror tyvärr vi går bort för adoption då sambon börjar bli för gammal (41) och jag har haft problem med depressioner, det brukar de inte gilla... annars har jag varit helt för den idén! 

  • johlinn

    rionas - märkligt hur någon annans stora sorg ändå kan vara en tröst i ens eget liv?! Hemskt hemskt att det ska få hända, barn ska inte dö

    Mulle - Men vad roligt, nu ramlar plussen in! Mycket trevligt att höra *hoppfull*  

  • johlinn

    var det på sophiahemmet som ni gjorde ivf?
  • johlinn
    Vi 4 skrev 2011-08-17 21:26:52 följande:
    även jag ger mig till känna och erkänner att jag smyläser i tråden. Jag känner (till) en del av er från de andra trådarna (ffa 30+ som fick första barnet 2006), men jag platsar inte riktigt enligt kriterierna ovan än.
    Vi har för er som inte känner mig fått två barn, men förlorade det första barnet i en olycka när han var 1,5 år. Båda gångerna blev jag gravid ganska snabbt (2 försök resp 6 försök), och ännu snabbare gick det vid en tidigare graviditet (året innan vårt första barn) som dock slutade i ma v14. Hur som helst har vi nu försökt i 10 månader att få ett syskon, och jag fyller 40 år om en vecka så jag känner stor panik över det. Dessutom har maken sedan vi förlorade vårt barn helt tappat lusten och det är oerhört svårt att få till det, pressen gör det förstås ännu värre. Jag funderar på att söka hjälp, men av någon anledning drar jag på det, hoppas så vansinnigt mycket varje gång att jag inte riktigt vill ta tag i det så och sean blir jag så besviken att orken inte räcker för att ringa, och riktlinjerna är väl dessutom ändå så att man ska ha försökt i ett år. Det blev en lång presentation, men nu vet ni vem som smygläser här och glädjs åt de som lyckas och sörjer med dem som har det tufft. 

    Hej Vi 4!
    Gränsen för när man får söka hjälp är lägre när man är äldre. Är man över 35 är regeln att man ska ha försökt i över 6 månader. Svårt det är när lusten inte finns   
    Marge75 skrev 2011-08-17 20:59:17 följande:
    Hmmm, vi gjorde utredning på Sophiahemmet, och det kostade egentligen inget alls, utan gick på högkostnadskortet.

    Inflikar hon som känner ganska många i tråden, tjuvläser, men ännu inte börjat jobba på syskon eftersom hon inte får av medicinska skäl. Och när det väl blir möjligt kommer det vara ett helt litet batteri av läkare inblandat från första stund. Så det är väl en definitionsfråga det där om jag kämpat mer än ett år för syskon eller inte ...
    *vinkar till alla i tråden som jag inte känner än*

      ja när jag var inne där o läste såg det absolut ut som att högkostnadskortet skulle täcka. Tror det kanske kan bli ett telefonsamtal i höst!

    Jag har ju ägnat 3 år åt att ta hand om mitt barn. Halva tiden (ungefär) har varit jättejobbig då han inte mått bra. Nu mår han strålande och jag måste börja ta hand om barnets mor! Ett led i det är att söka avlastning så att jag orkar gå på läkarbesök för egen räkning...  
  • johlinn

    Persefone - då var jag inte helt fel ute

    Mrs F - vi kan inte lämna till vem som helst nej. Det skulle möjligen gå korta stunder, men får vi längre perioder (hoppas hoppas) så behöver de ju kunna en del "specialgrejer". Det finns kommunal avlastning att ansöka om. Sen om  man får det är en annan fråga.

    vi4 - oerhört svårt att förlora ett barn. Jag beklagar, hoppas ni har hittat vägar att ta hand om er sorg så att den nu ändå går att bära även om den säkerligen aldrig försvinner. Tur att ni har en gullunge nu, hoppas det blir ett syskon till snart och att ni slipper utredning. Tror ändå det kan vara läge o söka hjälp snart, inte vänta längre än nödvändigt.   *säger hon som ännu inte orkat söka hjälp fast det gått 1,5 år drygt sen vi började försöka*

  • johlinn

    Vi 4 - intressant information om ägglossning!

    Jag kände till din historia då jag är av den nyfikna sorten som läser i lite olika trådar. Men jag har aldrig pratat med dig om det och kände att det var på sin plats att säga något.    

Svar på tråden 30+ som kämpat mer än ett år för syskon