• chiqita

    30+ som kämpat mer än ett år för syskon

    Välkommen Rosali. Så tråkigt att fler måste kämpa men jag hoppas alla får lite stöd och kanske även goda tips här inne.

    Jag smyger lite här inne fortsatt men är även ts och tjejerna här inne har sagt det är ok, så när vi nu är vi uppe i snart 7 månader denna gång känns det ännu lite mer som att jag kanske hör hemma här "på riktigt" denna gång också. I tilägg har vi den där translokationen som kan ställa till det, så ett plus är inte pålitligt förrän godkänt svar på mkp.

    Sedan starten i januari har jag haft 1 riktig och 1 kanskemens. Vet att det inte gått ett år ännu men med förra gångens oregelbundna cykler och försök i 1,5 år innan plus känner jag mig inte riktigt så positiv.

    Jag var i a fall på en andra akupunktur igår. Tydligen har jag en lever som sliter lite. (Någon annan som hört det?)
    Inget allvarligt men personer som har som mig får ofta oregelbundna cykler, lite eller ingen mens och den där hinnan som ska ta emot det befruktade ägget kan bli tunnare än den ska. Det var det hon såg på det privata gyn-besöket, att hinnan var tunn..)
    Två andra oberoende personer har sagt det samma om levern, bland annat hon jag gick till innan lilleman kom till så jag antar att det ligger något i det. Vi hoppas i a fall att lite behandling nu före sommaren ska hjälpa oss på traven. Då kanske vi kan få till en liten Maltabebis. Jag och mannen åker på vuxensemester en vecka i augusti och även om det inte leder till ett plus så får vi lite egentid och det lär ju inte vara fel

  • chiqita

    Gweny: jag var hos en privat gyn som gjorde ul och sa att den var betydligt tunnare än den ska vara. I tillägg går jag hos en akupunktör för att tjocka på hinnan. Hon sa att jag har en så kallad leverpuls eller ngt liknande. Det tyder på att min lever sliter. Det är levern som styr alla flöden så om den sliter lite kan både menstruation och hinnan påverkas.

    Jag har alltid haft små och korta blödningar men efter jag fick barn är det som om balansen i kroppen rubbats.. Jag vet dock inte om det finns ngn generell koppling mellan lite mens och tunn hinna, men hos mig verkar det ev vara så..


    (¯`°? Vår snutta kom 2/7-09, lillebror 2/4-2012.. *kärlek* ?°´¯)
  • chiqita

    Gweny: kvinnokroppen är ett stort mysterium :-P Eftersom jag vet att min kropp svarat bra på akupunktur tidigare hoppas jag så klart att det ska hjälpa nu med. Kan tillägga att jag inte alls haft oregelbundna cykler innan jag blev gravid så något har kommit i obalans efter dottern. Kan kanske vara något liknande med sköldkörteln. Håller tummen att det ser bättre ut vid nästa koll.

    Rosali: bra jobbat med vikten!

  • chiqita

    Jemema: helt säker på att det är mens? Inte för att ge dig stora förhoppningar, men tiden stämmer väl annars in med att det skulle kunna vara en nidis..? Läst att de kan vara rätt stora med, men kortare än vanlig mens..

  • chiqita

    Pixerpie: vet inte exakt om det är hemmasnickrat men äter efamol(nattljusolja) sedan en vecka ca. Ska visst kunna påverka hormonbalansen i kroppen och även öka chanserna för att bli gravid.

  • chiqita

    Snow:


    Gå till Inställningar

    Välj Allmänt

    Klicka dig in på Tangentbord

    Här överst ser du de funktioner du kan välja att inaktivera. För att stänga av autocorrect räcker det med att klicka bort Automatisk korrigering.

    (¯`°? Vår snutta kom 2/7-09, lillebror 2/4-2012.. *kärlek* ?°´¯)
  • chiqita

    Gweny: Skönt med bra värden!

    Snow: Tråkigt att det aldrig ska ta sig för er. 4,8 år är ju lång tid så jag förstår om du känner dig trött på att kämpa. Hoppas ändå att det ska gå vägen när ni minst anar det. Avstånd mellan barnen behöver inte vara en nackdel alltid även om de flesta har kort avstånd mellan barnen. Kram!

    Pixer och Gweny: Munkpeppar har jag aldrig testat. Körde med Rosenrot första gången. Blev extremt pigg av det då. Andra gången gav det varken från eller till så då lade jag ner det projektet. Nattljusoljan hoppas jag ska ge mig lite bättre hud med så även om det inte skulle bidra till ett plus kan det kanske vara bra på ett annat sätt då. Även om jag skulle föredra ett plus då.  
    I tillägg går jag på akupunktur denna gången för att stärka hinnan som varit för tunn. Får se om det hjälper. Gick även på akupunktur förra gången p g a oregelbundna cykler och då var vi gravida på två gånger. Tror inte det går lika "lätt" den här gången så tre besök har det blivit så här långt. Kostar ju lite men det kan det vara värt om det gör mig gravid


    (¯`°? Vår snutta kom 2/7-09, lillebror 2/4-2012.. *kärlek* ?°´¯)
  • chiqita

    Trycker *gilla* på pixers inlägg

    Rosali: så tråkigt. Vi får hoppas att den superfertila sommaren ger resultat

    Välkommen in i värmen Mere.

  • chiqita

    Hej på er. Hoppas alla njuter av sommar och värme
    Själv fick jag mens i fredags, tror jag..
    Min kropp är ju ännu mer oregelbunden i dag än innan Hugo.. Fick första mens efter stavuttaget 4 mån senare, dvs typ mitten av maj. 30 dagar efter det kom en rosa-brunfärgad flytning i 4 dagar. (ursäkta detaljerna) Vet inte om jag ska ta det som mens eller inte. I helgen kom den igen, men bara 1,5 dag efter 10 v, eller 6 om man ska räkna flytningen. Trodde den skulle vara längre efter förseningen. Så här oregelbunden och konstig var den inte förra gången. Vet inte om det beror på att inte kroppen hittat sig själv ännu eller vad det är. Just nu känns våra planerade syskonförhoppningar extremt avlägsna, även om det är några månader kvar till vi kämpat i ett år den här gången..

    Hoppas alla har det bättre

Svar på tråden 30+ som kämpat mer än ett år för syskon