Inlägg från: Jennnyn |Visa alla inlägg
  • Jennnyn

    Träningsnördar - här samlas vi!

    Gryndrömmen skrev 2011-07-14 07:03:33 följande:
    Kör jag med än sålänge, är lite sugen på att börja köra splittade program men det får vänta tills jag ska börja forma kroppen sen :)
    Jag kör splittade program sedan någon månad tillbaks. Märker faktiskt redan skillnad på kroppen, vilket känns skoj. Kör för närvarande en tre-split och har delat upp det följande:

    Pass 1: Axlar, bröst, triceps
    Pass 2: Rygg, Biceps
    Pass 3: Ben, Mage

    Detta funkar bra för mig!
  • Jennnyn
    ETSS skrev 2011-07-14 14:05:56 följande:
    Hur länge dröjde det från det att du började styrketräna fram tills dess att du började med splittade program?
    Det tog nog ungefär ett halvår av regelbunden styrketräning innan jag började splitta. Tidigare körde jag mycket grupp-pass och då mest fokus på kondition såsom danspass, Body-step m.m. När jag nått mitt viktmål övergick jag till styrketräning på gym ca 2 ggr i veckan och ibland BodyPump som omväxling.

    I samband med att jag började splitta träningen ökade jag på vikter och började göra färre reps.Tidigare körde jag 3 x 15 eller 3 x 10. Nu blir det oftast 3 x 8 och vid femte repetitionen är jag rejält trött i musklerna. De tre sista går på ren vilja!

    Jag brukar oftast köra igenom de tre olika passen under tre dagar på rad. Sedan vilar jag vanligtvis en eller två dagar innan jag börjar om.
  • Jennnyn

    Mitt gym är alldeles nybyggt och har ett brett utbud. Det finns en massa gruppträningspass som är roliga att variera lite med ibland. Dessutom finns relax och spa-avdelning, matservering och träningsshop i lokalen. Jag betalar 350 kr/månad.


  • Jennnyn

    Till er som vill börja köra mer med fria vikter rekommenderar jag starkt att gå in på http://www.ast-ss.se. Det är en jättebra sida där man kan få en massa värdefulla tips, färdiga träningsprogram m.m. Under fliken "träning" finns bra information som kan vara värt att läsa. Eller klicka direkt på ---->  http://www.ast-ss.se/html/page.asp?id=28 för att söka på de olika muskelgrupperna med utförlig information om olika övningar och hur de skall utföras!


  • Jennnyn
    OnMyWay skrev 2011-07-14 20:01:58 följande:
    någon med erfarenhet av kettlebelles?
    Jag har testat kettlebells, då vi har sådana grupp-pass på gymmet. Det handlar mycket om teknik och det kan vara lite knepigt att få in tekniken de första gångerna. Nu kan jag inte påstå att jag är van vid kettlebells eftersom jag bara testat det ett par gånger, men jag upplevde att det var en jäkligt effektiv träning som framförallt tog i benen och nedre delen av ryggen. Det gäller att inte använda armarna för mycket när man svingar klotet, utan att ta i ordentligt med benen. Däremot kan man göra effektiva biceps och tricepsövningar och axelpressar med kettlebells. I det stora hela skulle jag nog säga att det är en bra träningsform, såvida man vet hur övningarna ska utföras. Jag har själv planer på att gå lite oftare just på dessa pass för att lära mig såpass att jag kan använda mig av kettlebells i min övriga gymträning, då det finns sådana att tillgå uppe på gymmet.
  • Jennnyn

    I morgon blir det gymmet för min del också. Då står ett axel/bröst/triceps-pass på schemat. Det passet kör jag enbart med hantlar och det brukar svida rejält efteråt


    Jag ska försöka få tid för en BIA-mätning nu under juli också. Det var länge sedan jag gjorde en sådan nu och jag gissar att det hänt en del i kroppen sedan sist. Vid en BIA-mätning fästs små elektroder fast på olika punkter av kroppen. Sedan scannas man igenom och får en utskrift vilken visar vätskeprocent, muskelprocent samt fettprocent. Det är ett bra sätt att följa upp sin träning på, för även om man kanske står still i vikt kan det hända mycket i kroppen.


  • Jennnyn

    Hej på er! Sitter här och skäms över hur ohälsosam jag varit sista dagarna. Det har inte blivit ett enda träningspass på flera dagar. Jag har istället passat på att umgås i stort sätt konstant med en nära vän som flyttar 50 mil för att starta upp ett gym där hon kommer vara platschef och chefsinstruktör. Det är tråkigt att en av ens absolut bästa vänner och som dessutom hjälpt mig otroligt mycket i min träning flyttar. Men får man en sådan möjlighet som hon fått är det ju egentligen inget att tveka över.

    I förrgår glassade vi på stranden och frossade sedan i tacos och glass. Igår var vi ute och partajade rejält! Med andra ord mår jag som jag förtjänar idag och jag kan knappt minnas när jag varit så bakfull senast! Dock hade vi en otroligt rolig kväll och dansade i flera timmar. Man får ju se det som lite träning, ha ha. De körde mycket latino på ena dansgolvet och eftersom vi har dansat en hel del sumba tillsammans tidigare blev det ju såklart lite sumba-moves. Sedan hur det såg ut är nog en annan femma, iallafall för min del. Själv är hon sumba-instruktör, så hon har ju det i kroppen kan man säga  Mår riktigt kasst idag och har inte fått i mig något alls i stort sätt. Nu blir det någon onyttig hämtmat, eftersom min kropp skriker efter något fett och flottigt

    Känner jag mig piggare senare ikväll får det bli ett träningspass, men är jag så här skakig och matt i kroppen lär det nog inte göra så mycket nytta.

    Nästa vecka är det stenhård disciplin som gäller!! Körde visserligen tre träningspass samt ett ridpass i början av denna vecka, men efter flera dagars slarv känner jag mig riktigt kass...


  • Jennnyn
    godisgrisen skrev 2011-07-17 21:06:42 följande:

    Jag har kört på hårt denna vecka, morgonpromenader före frukost 5/7 mornar och igår styrketräning följt av promenad....Supernöjd men känner mig lite sliten så nästa vecka gäller diciplin att gå ut trots att sängen lockar.


    Jag VET ju att det känns skönare efteråt ju, och att jag behöver promenaderna för att förbränna det jag intar senare (vin, god mat....)


    Har även en brutal träningsvärk på insidan av låren efter gårdagens utfall....skönt men smärtsamt


    Morgonpromenader är något jag är dålig på, förutom en kort morgonrunda med hunden innan jobbet. Däremot blir det längre kvällspromenader flera gånger i veckan, eller åtminstone när jag har hunden. Har "gemensam vårdnad" av hunden med min mamma nämligen, nu när både jag och hon är ensamstående. Då passar det bra att ha honom varannan vecka.

    Är överhuvudtaget en kvällsmänniska när det gäller träning. Det är då jag har som mest energi! Är riktigt morgontrött
  • Jennnyn
    cirkuspuman skrev 2011-07-17 22:10:28 följande:
    Precis samma sak här hur många kids har du?
    När jag jobbade så tränade jag alltid på gymmet vi har på jobbet tidigt på mornarna men nu när jag är mammaledig igen är det knepigt att hitta tid för träning. (jag tränar bäst på morgonen)
    Mitt mål är fyra pass per vecka, en tre-split samt en dag kondition men vi får se hur det går Innan denna mammaledighet tränade jag 5-6 pass per vecka och var nöjd både fysiskt och psykiskt med det, nu försöker jag tänka annorlunda och att det får ta lite tid att komma tillbaka men det är svårt. Man vill ju så mycket hela tiden  
    Jag hoppas att genom denna grupp få lite extra pepp att orka åka iväg på kvällarna
    Idag har jag iaf hunnit med ett ben, axlar och mage pass och i morgon tänkte jag testa spinning för första gången jag har bara provat bodypump och crosstraining när det kommer till passdelen men i morgon ska jag ge spinning en chans. 
    Spinning är jäkligt effektivt, men jag tycker det hänger mycket på instruktören faktiskt. Har man en bra instruktör som peppar alla att ta ut sig maximalt, kör bra musik och varvar mellan pulstoppar, intervaller m.m. så är det grymt skoj! Har man otur att få en sämre instruktör kan spinning vara dödstrist. När jag spinnade som mest brukade jag köra pulsspinning där alla deltagare får ett pulsband och ett anonymt nummer. Sedan håller man koll på "sin klocka" på en storbildsskärm. Det passet handlar om att lägga sig i olika pulslägen i olika delar av passet, samt i slutet uppnå en viss procent av sin maxpuls. Peppande och skoj att se det så där svart på vitt.

    Nu var det länge sedan jag körde spinning, men det är helt klart skoj att variera sin övriga träning med.
Svar på tråden Träningsnördar - här samlas vi!