Inlägg från: Jennnyn |Visa alla inlägg
  • Jennnyn

    Träningsnördar - här samlas vi!

    Hej! Jag hänger gärna på här! Tränar på gym 3-4 ggr i veckan samt rider en gång i veckan. Däremellan blir det lite promenader och dessutom jobbar jag inom vården, vilket betyder att man går en jäkla massa steg varje dag


    Med andra ord blir det en del motion.


  • Jennnyn

    Den gångna veckan blev ganska tam på träningsfronten, då det varit både studentfirande och 40-årskalas. Diverse onyttigheter har slinkit ner och jag har även druckit alkohol på båda kalasen, vilket annars inte sker speciellt ofta. Man känner verkligen hur alkoholen påverkar kroppen negativt och speciellt när man inte dricker så ofta annars.

    I måndags körde jag gym med inslag av kondition. I tisdags blev det ett ridpass och nu idag har jag varit och kört nästan två timmar på gymmet. Dagens träning blev en riktig genomkörare, med övningar för de flesta muskelgrupper eftersom det var flera dagar sedan jag tränade sist. Blev en del hantelövningar för axlar, triceps och biceps samt enarms hantelrodd och lite annat smått och gott. Är rejält mör i musklerna nu!


  • Jennnyn

     


    Fattig student skrev 2011-06-19 17:21:05 följande:
    Vad kör du för övningar på gymmet? *behöver inspireras*
    Jag kör mestadels med hantlar, men brukar variera med vissa gymmaskiner också. Kettlebells har jag testat och det är skoj det också. Dessutom kör jag en del med trx-band, vilket är riktigt effektiv träning! Finns det tillgång till trx-träning på ditt gym tycker jag definitivt att du bör testa det, om du inte redan gjort det. Man kan göra grymma magövningar med hjälp av trx-band!

    När jag lyfter vikter brukar jag lyfta tungt, med mellan 6 och 8 repetitioner i varje set. Det finns många bra och effektiva övningar och jag föreslår att du går in på http://www.bodybuilding.com/exercises/. Där kan du söka på de olika muskelgrupperna och få tips på hur de olika övningarna ska utföras.
  • Jennnyn
    Päron1986 skrev 2011-06-19 23:31:43 följande:
    oj, missade det här inlägget!
    situps verkar iaf göra nåt för mig, jag hade inga som helst magmuskler innan :)
    kanske ska lägga till plankan innan läggdags också? hatar den - men bara för att jag int efixar den!
    Kan man köra plankan genom att vila på knänen i början?
    Plankan går alldeles utmärkt att göra med knäna i till en början. Allt eftersom du blir starkare kan du stå kortare stunder med tårna, för att sedan helt gå över till detta. Sätt upp små delmål åt gången.

    Plankan är verkligen en suverän övning, som många gånger underskattas. Den går dessutom att variera på en massa sätt.
  • Jennnyn

    Bra, alla ni som gör plankan jag brukar också köra den endel. tänk på att ryggen ska vara rak och dra in magen!

  • Jennnyn
    Fattig student skrev 2011-06-20 20:18:48 följande:
    Kesella? Finns ej att köpa här, bor utanför Sverige, annars hade jag det stått på min inköpslista.
    Jag brukar käka kesella till mellanmål ibland. Ofta fuskar jag lite och väljer vaniljkesella, som innehåller en del socker men som är för jäkla gott Annars är klassikern naturell kesella med fun light helt okej.
  • Jennnyn

    Tips till er som äter kolhydratsfattig kost:

    Istället för ris kan man riva rå blomkål fint och sedan sjuda ett par minuter. Funkar till det mesta. Blomkål kan man även göra mos på. Koka mjukt och gör sedan precis som när du gör potatismos.

    Pasta kan ersättas med morot som hyvlats till tunna "tagliatelle" med potatisskalaren. Sjud dessa ett par minuter och vips har du "spaghetti". Detta funkar även med zucchini.


  • Jennnyn
    Fattig student skrev 2011-06-20 20:53:58 följande:
    Bra tips! Själv undviker jag pasta i högsta grad då jag mår dåligt av att äta det, får uppblåst mage. Däremot har jag funderat på spenatpasta, men det är väl samma grej egentligen, eller?
    Ja, det är gott om snabba kolhydrater även i spenatpasta, tyvärr. Har du testat dinkelpasta? Det innehåller långsammare kolhydrater än vit pasta. Dessutom tycker jag att dinkelpasta är godare än fullkornspasta.

    Jag är en riktig pastaälskare och jag kan faktiskt erkänna att jag unnar mig vanlig vit pasta lite för ofta..
Svar på tråden Träningsnördar - här samlas vi!