Inlägg från: Jennnyn |Visa alla inlägg
  • Jennnyn

    Träningsnördar - här samlas vi!

    Camilita skrev 2011-07-21 17:20:23 följande:
    Hur många gånger ska man träna i veckan för att snabbt se resultat? Och vad ska man träna för att bli slank, inte bygga muskler?
    Jag skulle satsa på att träna två konditionspass och 1 - 2 styrkepass i veckan. Spinning, crosstrainer, roddmaskin och löpning är bra konditionsträning. Är du helt otränad kan du börja med 30 minuter och sedan öka på succesivt. Däremot är det väldigt viktigt med styrka också och om du inte är ute efter att bygga bulliga muskler tycker jag att du ska köra helkroppsstyrka med cirka 15 repetitioner i tre set, med lite lättare vikter. Det ska självklart kännas jobbigt att träna, men du behöver ju inte gå in för att maxa styrkan.

    Sedan är ju kosten a och o! Man kan inte bara träna, utan måste även äta bra. Annars får man inga önskvärda resultat. Ät mycket proteiner, minska lite på kolhydraterna och byt ut snabba kolhydrater till fullkorn, dinkel o.s.v., ät ofta och regelbundet samt drick mycket vatten!
  • Jennnyn

    Är på gymmet och Värmer upp satsar på styrka ikväll. Det är endast jag och en massa manliga biffar här wish me luck!

  • Jennnyn
    hellekis skrev 2011-07-21 21:46:25 följande:
    har sträckt ryggen på vänster sida... hurra säger jag bara.. kom tillbaka från semesterna och skulle träna och så sa're bara *knäpp* i muskeln.

    Hur många av er tränar och äter enligt lchf?

    OCH om jag vill börja gymma vart fasen börjar man? om man inte kan något alls om vikter etc?
    Om du är helt "grön" när det gäller träning tycker jag att du bokar en tid på gymmet för en genomgång och upplägg av träningsprogram. Detta brukar ofta ingå när man tecknar medlemsskap på de flesta gym. Det är inte samma sak som att ha en pt, men du får åtminstone någon som visar vilka inställningar och vikter samt antal repetitioner och set du skall utföra. Det är väldigt viktigt att man lär sig rätt och inte mixtrar själv med inställningar och sådant. Det kan göra mer skada än nytta.

    Sedan rekommenderar jag också att testa något gruppträningspass som fokuserar på styrka, så som core (funktionell styrka för bålen) eller BodyPump (skivstångsträning i grupp). Kom gärna en stund innan passets början och berätta för instruktören att du är nybörjare. De brukar vara hjälpsamma och ge tips och råd.
  • Jennnyn
    Jennie med ie skrev 2011-07-22 14:46:17 följande:
    Tjena! På väg hem från Bohuslän är jag... Och veckan, eller de 5 dagarna, har varit hyfsad för att vara en bortrest semestervecka Två styrkepass på bryggan med hantlarna, ett för överkropp och ett ben+mage. Två powerwalks. Och två morgonpromenader. Godkänt får jag ändå tycka....
    Duktig du är! Själv är jag dålig på att träna när jag är iväg på semester, men denna gång ska jag jäklar försöka klämma in träning också!
  • Jennnyn

    Idag blir det träningsvila för min del, för nu ikväll ska jag hjälpa en kompis att flytta. Det är ju visserligen lite träning det med, med allt bärande 

    Har dödens träningsvärk i framsidan av låren, efter onsdagens ben-pass. Det är nog utfallsstegen med vikter som är boven i dramat!


  • Jennnyn

    Vill börja med att hälsa er nya välkomna

    Idag har jag sprungit ett halvt maraton i korridorerna på jobbet! Ibland önskar jag att man kunde klona sig.....

    Vet ni vad som fick mig att springa ännu snabbare när jag gick för att slänga soporna i sophuset på jobbet? Jo, en (jag överdriver inte) säkert 1 meter lång snok som ringlade förbi mig på altanen!! Jag kan tillägga att jag har riktig ormfobi och till och med kan drömma mardrömmar om ormar...Det blev lite kaos där kan jag säga! In med alla patienter som satt ute,samtidigt som jag sprang och stängde alla glasdörrar i korridorerna. Ormstackaren ringlade omkring över gräset och altanen, eftersom det var en massa folk ute och den visste väl inte vart den skulle ta vägen! Tillslut ringlade den in i en buske.  En gång för några år sedan kom det in en orm i korridoren, självklart också när jag jobbade! Ryser fortfarande när jag tänker på det! Mitt jobb ligger verkligen i en ormgrop, med vattnet och en stor park precis intill. Urk!!

    Ikväll blir det ett träningspass för rygg och biceps. Någon konditionsträning lär jag ju iallafall inte behöva tänka på idag....


  • Jennnyn

    Ikväll var jag i vanlig ordning i stort sätt ensam på gymmet. Inte så många andra som går och tränar kl 21 en lördagskväll Däremot tycker jag det är skönt att just träna på kvällen.

    Idag körde jag igenom ryggen och avslutade med biceps. Det kändes härligt att få ta ut sig!


  • Jennnyn

    Hej hopp!

    Idag körde jag ben och mage. Blev följande:

    Ben

    * Utfallssteg, 20 st x 3  med 5-kilossäck på ryggen
    * Liggande Bencurl, 8 x 3 (30 kg)
    * Höftpress 8 x 3 (45 kg)
    * Benpress  8 x 3 (55 kg)
    * Sittande vadpress 10 x 3 (55 kg)

    Mage

    * Abcoaster 90 reps med 7,5 kg belastning (30 vardera sida + 30 rakt fram)
    * Raka crunches på bänk med 7,5 kg belastning, 10 x 3


  • Jennnyn

    Angående förkylning och halsont...Jag tränar aldrig om jag har riktigt ont i halsen, men vid snuva och hosta brukar jag träna, så länge kroppen känns okej. Feber och träning kan vara direkt förenat med livsfara och risk för hjärtmuskelinflammation!

  • Jennnyn
    Steffie1 skrev 2011-07-25 09:39:44 följande:

    verkar kul  att dela träningstips men ni ligger på lite för hög nivå för mig känns det som. fattar inte övningarna ni beskriver. Skulle vara kul att kunna  att få nytändning av träning mage t ex. har nästan magrutor o som en sköld på magen...inget snyggt då jag vill ha mer muskler runt hela bålen o på sidan av ryggen med men vet inte riktigt hur jag ska träna ..


    biceps ok


    triceps svårt


    rumpan ok men kan alltid förbättras :)


    tacksam för tips..


    Hej och välkommen hit! Här är vi alla på olika nivåer i vår träning och det är bara att fråga om det är något du undrar över.

    Vissa av oss tränar splittade program, vilket innebär att man delar upp kroppen över några träningspass. Jag till exempel delar upp min träning i en tre-split vilket innebär att jag pass 1 kör axlar + bröst + triceps. pass 2 rygg + biceps och pass 3 ben + mage. Om man däremot inte ägnar nästan varje dag åt träningen kan man gott köra helkropp, d v s att man kör igenom alla stora muskelgrupper under ett och samma pass och gör detta ett par gånger i veckan.

    Om du är nybörjare tycker jag det är bäst att köra helkroppsstyrka 2-3 gånger i veckan till att börja med. Tänk på att alltid ha minst en vilodag mellan träningspassen, eftersom musklerna behöver tid för återhämtning.

    Boka gärna en tid för gyminstruktion där en instruktör går igenom maskinerna och lägger upp ett program till dig. Detta brukar ingå i medlemsskapet på de flesta gym. Annars är ett bra alternativ att träna i grupp, såsom Bodypump, Core m.m. Brukar ju även finnas en massa roliga konditions - och danspass.
Svar på tråden Träningsnördar - här samlas vi!