• Anonym

    Hur mycket pengar har ni lagt undan?

    Hejsan!

    Läste en artikel i Aftonbladet härom dagen och blev mörkrädd. De skrev att de flesta i Sverige har sparat TRE löner på sitt sparkonto - inför svåra tider. Herre gud!! TRE löner! Är det ens möjligt? tänker jag som småbarnsmamma. Jag har EN lön sparad och tycker jag är myyycket duktig. Hur sparar ni? Vi bor ändå i hus och måååste ju spara ifall något händer. Intressant att se om den där artikeln verkligen stämmer, tänkte jag. Hoppas många vågar svara! Man kan vara anonym så jag hoppas fler väljer att svara då. ;)

  • Svar på tråden Hur mycket pengar har ni lagt undan?
  • Anonym (eva)

    Vi har väl en 50,000 sparat eller så. En del på vanligt sparkonto en del i aktier och fonder.

    Men det som framförallt gör att vi klarar oss i kärvare tider är att vi håller utgifterna nere! Vi har ingen kabeltv, (bara basutbudet 1,2 och 4) inga prenumerationer förutom DN, inga dyra hobbies (visserligen spelar min man i ett band, men de drar ju in pengar på spelningar som de investerar i instrument och annat dyrt, och det kostar ju inte oss något), inga dyra abbonemang, bor relativt billigt, har "bara" en bil osv.

    Och jag blev desvärre arbetslös i början av sommaren och går nu på A-kassa. Vi förlorar omkring 5-6000 kr i månaden på det. Men tack vare vårt ekonomiska sinne är det inga problem. Vi klarar de fasta utgifterna inkl sparande utan problem. Det blir mindre pengar över till klädinköp och andra impulsgrejer så klart, men vi klarar oss. Har två barn och de får allt de behöver (och lite till...) och eftersom jag är hemma på dagarna har jag tid att planera och laga billigare mat, långkok som man inte hinner när man kommer hem från jobbet vid fem-tiden.

    Men jag vill så klart börja jobba igen och få de där extra tusenlapparna och inte behöva fundera på om jag skall köpa nya jeans eller inte, utan bara kunna köpa dem

  • Anonym (jovars)

    på konton som vi enkelt kan komma åt har vi iaf tre månaders utgifter, vilket ju är lite mindre än tre månadslöner.
    Men vi har betydligt mer än så på andra konton som är lite svårare att komma åt, och just nu t ex, vill vi ju under inga omständigheter sälja fonder... :) 

  • Anonym

    Jag och min sambo har precis börjat spara pengar till ett gemensamt sparkonto jag är 21 och han 23 och vi har snart två barn så än så länge är det inga mängder vi har sparat ihop men det blir mer för varje månad:) sen har vi ett anat konto där vi har börjat spara för att kunna köpa ett hus i framtiden.

  • Anonym

    Vi har ett obelånat hus värt 3-3½ milj. Utöver det har vi 300 000 i fonder och på konton.

    Vi tjänar 47 000 tillsammans före skatt, och har två barn. Så länge man är två vuxna som jobbar, och inte har någrasärskilda omständigheter, har jag svårt att förstå hur man _inte_ kan spara ihop ett kapital. (om man vill prioritera det)

  • ninagirrl

    jag har 500.00 kr  sparat.
    Sedan  äger jag majoriteten i vårt hus, vi gick in och betalade 500.000 var . Sambon lånade pengar av banken. Inte jag, sedan har jag stått för majoriteten av renoveringarna.

    Jag satte in mest för att vi inte ska ta så långa höga för sambon.

    Vad jag har fått pengarna ifrån, det är arv.  

  • Anonym (33 år)

    Vi har lite olika sparkonton beroende på vad pengarna ska gå till.
    Ca 20 000 kr på ett sparkonto till ny bil.
    Ca 10 000 kr på sparkonto till semester
    Ca 25 000 kr (mina) som jag kan använda till vad jag vill.

    Sambon har säkert också ett privat sparkonto. Vet inte hur mycket pengar han har.

    Händer något som vi måste lägga pengar på kommer vi kolla över vilket av ovanstående konton som är bäst att ta av.

  • Anonym

    Vi sparar varje månad ca 20000 eftersom vi bor billigt i friköpt och har inte några barn än. Vi klarar oss mycket bra och har till och med pengar över!


    Totalt har vi ca 1,800000 sparat dvs ca 3 års budget om något skulle hända.

    Sen så pendlar våra utgifter mycket månad per månad. Speciellt nu under vintern!

    Vi är tacksamma!


     

  • Anonym (sparare)
    Anonym skrev 2011-09-03 17:06:57 följande:

    Vi sparar varje månad ca 20000 eftersom vi bor billigt i friköpt och har inte några barn än. Vi klarar oss mycket bra och har till och med pengar över!


    Totalt har vi ca 1,800000 sparat dvs ca 3 års budget om något skulle hända.

    Sen så pendlar våra utgifter mycket månad per månad. Speciellt nu under vintern!

    Vi är tacksamma!


     


    Fast det är ju inte vinter nu...
    Inte i Sverige i alla fall.
  • NeLi

    hahha, jag har typ 8000:- i sparkonto..men vi har inte familj än, som tur var..maken har jag ingen aning om eftersom vi inte har gemensam ekonomi

  • Anonym (tvåbarnsfam)

    vi har ca 100 000kr sparat + 40 000 i buffert vilket motsvarar ca 5-6 månaders utgifter för oss. kan tyvärr inte spara så mkt per månad men vi lever snålt, har ingen bil etc. våra besparingar har vi nog mest tack vare engångsinkomster som skatteåterbäring.

Svar på tråden Hur mycket pengar har ni lagt undan?