• Anonym

    Hur mycket pengar har ni lagt undan?

    Hejsan!

    Läste en artikel i Aftonbladet härom dagen och blev mörkrädd. De skrev att de flesta i Sverige har sparat TRE löner på sitt sparkonto - inför svåra tider. Herre gud!! TRE löner! Är det ens möjligt? tänker jag som småbarnsmamma. Jag har EN lön sparad och tycker jag är myyycket duktig. Hur sparar ni? Vi bor ändå i hus och måååste ju spara ifall något händer. Intressant att se om den där artikeln verkligen stämmer, tänkte jag. Hoppas många vågar svara! Man kan vara anonym så jag hoppas fler väljer att svara då. ;)

  • Svar på tråden Hur mycket pengar har ni lagt undan?
  • NeLi
    Anonym (0 kr) skrev 2011-09-04 00:26:07 följande:

    Inte en spänn, jag lever för dagen och har roligtCool


    jag levde som du fram till för någon månad sedan! visst är det skönt! Skrattandenu börjar jag dock bli lite äldre, och vi vill ha barn, så nu är det dags att bli ordentlig hahha.
  • Anonym

    Nej, vi har knappt en månadslön (netto) sparat om jag räknar bådas löner.

  • Anonym

    Vi har ca 20 tusen sparat på gemensamt konto, är 21 och 23 år gamla. Inga barn, jag jobbar dock bara 50% plus pluggar utan studielån så då kan man inte spara lika mycket men vi lägger iallafall undan minst 2000 kr var varje månad. Sen har sambon ett eget konto med ca 70 tusen, själv har jag haft sparade pengar men det har gått till bil, skoter osv. Men så fort man kan börja jobba 100% så kan man även spara en massa mer.

    Vi har ca 10-13 tusen i utgifter varje månad tillsammans. Sen så hade vi säkert kunna spara ytterligare lite mer än vi gör men men.. Ung och vill kunna leva också !

  • Anonym

    Har drygt 500 tkr undanstoppat samt villa  belånat med cirka en tredjedel av värdet.

    Det är viktigt för mig att känna mig ekonomiskt trygg, tillräckligt mycket annat att oroa mig för  

  • Anonym (hundring)

    Jag har 100 lax på ett konto.. sedan har jag resekontot med ungefär lika mycket

  • Anonym

    Några stackars tusenlappar. Försöker spara men det går fan inte. Vi bor i ett hus som är helt belånat. 1,3 milj. sen får vi ut tillsammans ca 31.000 och det äts upp varje månad. Så jäkla trist att behöva vara orolig för att det ska hända nåt, så vi måste sälja hus och allt hals över huvud. Låter som sanslösa siffror ni har på banken :(

  • Anonym (kkr)
    Mimmlas skrev 2011-06-21 18:00:40 följande:

    Jag har ganska mycket pengar undanlagda. Jag vill aldrig behöva fundera på ifall jag kan betala hyran eller om jag kan köpa maten jag vill ha. Men jag är väldigt ekonomisk, köper i princip bara kläder på rea och mat när det är extrapris. Alla de småpengarna blir rätt mycket eftersom.
    Jag har ärvt en del och sålt hus osv.
    Min sambo är lika som mig, han är väldigt ekonomiskt smart. Vi lever lyx på budgetpris :)


    "Det är inte inkomsterna som gör en rik, det är bristen på utgifter."


    Vi är ganska lika i vårt tänkande! Köper nästan allt på rea och planerar långt i förväg (kläder, skor, presenter...).
    Vi har drygt tre miljoner i buffert, min man tjänar bra och jobbar deltid och jag tar inte ut någon fp. Vi har det gott!
  • Anonym

    Vi har drygt 300 000 på våra konton (en del i aktier och fonder). Har lån på runt 2,5 milj på ett hus värt närmare 3 miljoner. Vi har även flera bilar som vi inte har lån på.

  • Anonym

    ni som kan sparar så mycket vad jobbar ni med ?

    jag och min man jobbar heltid bor i villa har 2 barn har 2 bilar har 3000 denna månad kvar att leva på till nästa lön  min man får ut 19ooo efter skatt och jag får 17000 efter skatt .

Svar på tråden Hur mycket pengar har ni lagt undan?