• k girl

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Wielkip skrev 2011-09-12 13:44:00 följande:
    Har bara märkt att typ 95% av alla som säger att de inte vill bo i förorter för att det är "otryggt" typ aldrig varit där själva.
    Bara hört av folk och läst om nått brott som begåtts i angered och VIPS så är angered livsfarligt.
    Har gjort massa fördjupningsarbeten i sånthär, och det är runt 250% större risk att bli utsatt för ett brott i brunnsparken, majorna, järnorget etc. än i Angered bl.a!

    Just bergsjön, angered och kortedala har oförtjänt dåliga rytken, men Backa och länsman/biskop däremot, där håller jag helt med om att jag inte skulle vilja bo! Där ÄR brottslgheten löjligt hög, bevisat och studerat av mig själv ;)
    Bara att kolla brottsförebyggande rådets hemsida, där tom. biskopsgården ligger i lä mot brotten i city.

    Helst skulle man bo i nån liiiiten liten stad, helst utanför denna lilla lilla stad, i en stuga på landet, där är det lugnt och tryggt!
    Nu känner inte jag till Göteborg i överhuvudtaget, men har bott i Stockholm ganska centalt. Som någon påpekade så är ju trygghetskänslan sällan rationell .Många kvinnor är rädda om de går igenom en mörk park mitt i natten, emedan det är brott mot unga män och inte överfallsvåldtäkter som är överrepresenterade i statistiken. Klotter, kulvertar och höghus a la miljonprogram skapar otrygghet och rädsla för att utsättas för brott. Det handlar inte om fördomar, utan om arkitektur och stadsplanering och hur det påverkar oss som människor. 
  • k girl
    Wielkip skrev 2011-09-12 14:43:53 följande:
    Alla förorter är ju inte höghus, vi bor i 3-4våningshus, privat hyresvärd, 18 min till city, barnfamiljer och för att vara sån, Max 2-3 invandrarfamiljer.
    Folk får bo precis vart dom vill, men när det klagas på bostadsbrist när vi fick denna lägenheten på 2 veckor...nä, då har man ingen rätt att gnälla faktiskt. Finns huuuur mycket fina områden här ute som helst, folk är så inskränkta i fördommar att dom inte ens bryr sig över att ens kolla på områdena.
    Och sen (menar inte detta till någon specifik, utan i allmänhet) sitter de i stan o gnäller på Sverigedemokraterna, det är ju så fel att ogilla invandrare, dom är likadana som vi!....trots att människorna inte vill bo ihop med dom 'här ute'. Det är ju farligt och otryggt.
    Nu var det ju bara några exempel på sådana faktorer som kan skapa otrygghet och ett 2-3-våningshus räknas faktiskt som ett höghus. Jag känner som sagt inte till de diskuterade områdena, men jag kan litegrann om stadsplanering. Att ett område är oattraktivt och upplevs som otryggt behöver inte handla om invandrartäthet eller statistisk brottslighet, utan handlar i lika hög grad om hur området är planerat. Det finns några intressanta avhandlingar om det. Jag tycker också att segregation är illa, men samtidigt tycker jag att det är lite förmätet att sitta och säga att folk är så "fördomsfulla" och "gnäller" över bostadsbristen - för mig personligen räcker det med vetskapen att det har förekommit riots i t ex Rosengård för att inte vilja bo där.

    Sämre stadsplanering och otänkt arkitektur skapar en subjektiv känsla av otrygghet och rädsla för att utsättas för brottslighet ger mindre attraktiva områden. Problemet är itne framför allt folk med fördomar.
  • k girl
    Wielkip skrev 2011-09-12 18:09:11 följande:
    Jag har somsagt gjort många fördjupningsarbeten om detta, och då intervjuat massor av folk. Det som utan tvekan kommer upp flest gånger är kriminaliteten bland invandrare, därför jag tar upp det. Och kriminaliteten är som sagt 250% högre (enl 6 månader gamla uppgifter, inte jobbat på något arbete sen dess men tror inte det ändrats drastiskt) i 'populärare' områden närmre city. Majorna, järntorget och masthugget därikring är värst i hela Gbg faktiskt, men folk bor hellre där av nån anledning..... :)

    Fast det betyder ju fortfarande inte att det är folks fördomar som är problemet i grund och botten. Det är ju en fråga om "hönan och ägget". Dåligt rykte gör att området blir oattraktivt, vilket gör att folk med lägre socioekonomisk status lättare bosätter sig där, vilket i sin tur ger sämre rykte. Och än en gång, blanda inte ihop rädsla för kriminalitet med faktisk kriminalitet. En gångväg som är ordentligt upplyst och underhållen och vars tunnlar eller kulvertar är rena från klotter ger större trygghetskänsla än en gångväg som har glesare mellan gatlyktorna och nedklottrade kulvertar oavsett hur den faktiska brottstatistiken ser ut. Sen kan jag tycka att det är rätt självklart att det förekommer fler brott (vilken sorts brott förresten? Våldsbrott? Stölder?) där det rör sig större mängder folk, förekommer fylla (kring krogar och restauranger) och så vidare. När jag bodde i Stockholm hade jag inte direkt för vana att ta kvällspromenader runt City, Söder, Vasastan och runt St Eriksplan/Fridhemsplan heller trots att jag inte bodde långt därifrån.

    Ledsen att jag kapar tråden med det här, men jag tycker att ämnet är jätteintressant. Har läst i smyg ett tag men inte skrivit någonting förrän nu. luscious känner jag ju igen från en annan tråd, och antar att hon känner igen mig också, men för er andra så kan jag säga att jag är 34, väntar mitt andra barn (sonen kommer att vara dryga två när han blir storebror, om allt går vägen), går in i v 16 imorgon.
  • k girl

    Lukter är bland det värsta för mig. Jag har spytt varenda gång jag har bytt bajsblöja på min son, det har äntligen börjat ge med sig (är i v 16) även om jag numera kräks varannan-var tredje gång kanske. Maken får ta det när han är hemma.

  • k girl
    Niiicole skrev 2011-09-13 11:36:49 följande:
    Jag har inga symtom alls. Spökveckorna när säger man att dom är? 
    Det varierar. Från ca v 12 till ~ v 18-20. Sist hade jag spökveckor från vecka 13-14 tills dess att jag började kunna känna sparkar i vecka 19.
  • k girl
    Stronza simpatica skrev 2011-09-13 11:47:50 följande:
    Jag vet nog inte vad spökveckor är!!:D
    Spökveckorna kallas de veckor då man inte direkt känner sig gravid. Graviditetssymptom som ömma bröst och illamående brukar ju ha en tendens att avta från vecka 12 och framåt och fram tills dess att man börjar få en "riktig" bebismage och börjar känna sparkar mer regelbundet.
  • k girl

    Kan nog handla både om förvirring angående hur man räknar längd och hur de har räknat veckorna.

  • k girl
    NinaJohanna skrev 2011-09-14 08:20:41 följande:
    Jag va på inskrivnings samtal igår. Vi gick igenom mina papper och lite sådant. Kollade alla provsvar. Sen sa hon bara att nästa gång vi träffas är inte förrän i v.25. Förvånad Ska det verkligen gå så lång tid emellan? v.11+4 igår på inskrivning. Ska visserligen på KUB på fredag och sedan på RUL i v.18. Men har inget minne av att det har gått så lång tid mellan besöken hos BM tidigare. Hur har ni?
    Vi har inskrivning i v 10-12 någon gång, och sedan träffas man någon eller ett par veckor efter RUL.
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)