• k girl

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Jag upplever att det blir mycket snack om barn när man inte har så mycket mer gemensamt att prata om. Det är liksom "minsta gemensamma nämnaren" så att säga.

  • k girl
    Griffonmatte skrev 2011-10-19 00:57:07 följande:
    Nu börjar jag också bli nervös inför mitt rul, en vecka kvar...
    Sist på kubultraljudet ville de ju ändra mitt bf datum från 19-20 mars
    (som bm räknat ut, samt läkaren som gjorde vul i v9)

    Det är tekniskt omöjligt då jag hade ÄL sista två dagarna i juni,
    och plussade redan 11 juli. Enligt henne borde jag typ blivit gravid när
    jag plussade, det stämmer inte....... Gråter

    Känner inte bebis alls och är livrädd för att den helt enkelt slutat växa och
    ligger kvar som ett jävla ma i mig....
    Anledningen till att man gör ultraljud i vecka 18, det är därför att då är alla bebisar ungefär lika stora. Eftersom tillväxten kan ske väldigt ryckvis innebär det givetvis också att du kan ha haft oturen att göra ditt KUB innan bebisen kom in i en tillväxtfas. Så sade i varje fall barnmorskan som gjorde tidiga ultraljud när vi väntade sonen. Efter vecka 18-20 kan det också sticka iväg åt alla håll. Det känns märkligt att barnmorskan som gjorde KUB ville ändra datum, det gör man ju bara på RUL.
  • k girl
    Carla82 skrev 2011-10-19 08:26:42 följande:
    Men nej, nu tänker du fel. Om du hade äl i slutet av juni hade du mens i mitten av juni och så blir datumet runt den 20/3.Precis som BM sa.  Min sista mens var 2/6, äl (vet iom ivf) 15/3 och plussade 1/7 och hade skyhöga värden av hch (blodprov) så hade kunnat testa positivt innan...mitt bf är 7-8/3 beroende på vilken kalender man tittar i. Nu har jag blivit flyttad till 2/3 dels för att bebisen ser lite större ut på ul men skulle tro också att det är för att de inte vill att man ska gå över för mycket med ivf iom att man vet exakt när det blev till. Men bm:s uträkningar är korrekta om det är som du beskriver det. Så för det kan du vara lugn. Även att du inte känner något är helt normalt fortfarande.
    Fast så tolkar jag inte henne, BM hade räknat ut att hon har BF runt 19-20 mars, och hade hon ÄL i slutet av juni så borde det ju stämma? Som jag tolkar det ville de efter KUB ändra BF så att hon i så fall skulle ha haft ÄL omkring den 11 juli. Så tolkar jag det i alla fall.
  • k girl
    Carla82 skrev 2011-10-19 08:41:46 följande:
    Ja, jag funderade på om det skulle kunna vara så...men tillslut tolkade jag det som du ser. pga den här raden. Där tolkar jag det som att det faktiskt var så och då stämmer bm:s utredning. Är det andra datum och jag tolkat fel så är det självklart som du säger. Men som sagt det är ingen exakt vetenskap och jag blev flyttad 3 veckor...DET var tekniskt omöjligt.
    Nej, det är verkligen ingen exakt vetenskap.
  • k girl
    micksaan skrev 2011-10-19 20:23:57 följande:
    Jag har då aldrig varit på läkabesök med obligatorisk gynkoll, varken förra gången eller nu. Inte måste man väl göra sånt?? Min Bm skrev då ut ett moderskapsintyg när jag var på första besöket efter rul.

    Inte jag heller. Jag fick moderskapsintyg utskrivet innan RUL också, det behövs t ex om man måste söka havandeskapspenning.
  • k girl

    Jag mår fortarande illa jag också, kräktes senaste igår... Men det är ingen som har sagt någonting om det mer än att det ju i varje fall går över i mars.

  • k girl

    Vi tänkte berätta efter RUL, men det började synas innan det, så pass att jag blev "outad" av en tjej som frågade om jag skulle vara hemma med sonen tills nästa kommer så då tyckte vi att det var lika bra att berätta. Jag var väl i v 15-16 då.

  • k girl
    mommytwo skrev 2011-10-20 21:04:25 följande:
    Hej. Får jag hoppa in här? Har bf. Mellan mars och april. Mitt andra barn. Min livmoder har alltid varit bakåtlutad så jag blev glatt överraskad när jag för två dagar sedan kände pyret sparka på natten. Men sedan dess har jag inte lyckats känna något igen. Blivit lite bojkott nu. Har rul den 7 november. Är detta normalt ändå? Nyss gått in i v17...
    Jag kände inte så mycket tidigare än du, i vecka 16 första gången, har också bakåtlutad livmoder och därtill moderkakan i framvägg. Där i början dröjde det läääänge mellan puffarna. Jag gjorde rutinultraljudet i vecka 19 och sedan dess har jag kunnat känna rörelser varje dag.
  • k girl
    Nanu skrev 2011-10-20 21:28:43 följande:
    Hej allihop,

    Jag är ny här på familjeliv och har mest kollat runt de första dagarna men hittade nu denna tråd som jag skulle vilja joina Glad Hoppas det är välkommet!

    Är en tjej på 31 år som väntar mitt andra barn med bf 18/3 så är i v. 19 nu. Vi var på RUL i måndags som inte gick så bra då bm inte lyckades mäta bebisens huvud. När hon väl mätte den så fick hon den till att vara 2 veckor mindre än resten av bebisen.  Jag var så orolig!
    Vi fick sen träffa läkare igår som genom ultraljud gjorde nya mätningar och kollade igenom allt annat oxå, och ALLT var bra med bebisen. Jag kan med andra ord njuta av graviditeten igen Solig
    Visst hade du startat en tråd om det? Jag har i varje fall alldeles nyss läst om precis det i en tråd. Kul att du också är över trettio, jag känner mig som en dinosaurie ibland. Jag är 34 och har en son som är 2 år sedan tidigare.
  • k girl
    Nanu skrev 2011-10-20 21:43:51 följande:
    Jajamen det stämmer så bra så! Man kan väl säga att det var tack vare Google och min oro efter RUL som fick mig att hitta hit Skrattande Väldigt intressant att läsa och skriva med andra som väntar barn i ungefär samma tid. Trots en tidigare graviditet så känner jag mig lite som en nybörjare igen. Min förste son är 5 år så det var ett tag sen jag var gravid!
    Haha, ja man glömmer fort. Och tur är väl det, annars kanske det inte skulle bli så många syskon gjorda.
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)