• k girl

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Chetti skrev 2011-10-22 20:41:04 följande:
    Men den första tiden kan vara så jobbig att man undrar varför man blev förälder överhuvudtaget. "De förbjudna tankarna"

    Ingen sömn, ingen tid för sig själv eller för dig och mannen, osäkerhet kring vad barnet vill, man kanske får en skrikhals med kolik, sjukdomar, oron m.m. m.m.

    Och det är ok det också. Självklart är man lycklig över detta underbara mirakel men oj vad trött man kan bli på det nya livet man fått som man faktiskt aldrig kan förutspå hur det ska bli innan.

    Jag vågade inte gå ut första månaden p g a rädsla för tänk om A t.ex. börjar gråta. Med andra barnet var det så mycket lättare. Jag visste hur det skulle bli och kunde njuta mer på något sätt. Var så säker i mig själv som mamma m.m.

    Precis så.
    Jag minns någon av de första nätterna vi var hemma, sonen hade kolik och skrek nätterna igenom och jag tänkte "ska det alltid vara såhär, ska vi inte ha något eget liv hädanefter?". Men så är det ju inte, som tur var. H är det allra finaste jag har.
  • k girl

    Vi hade som sagt en "high need baby" men jag måste inflika att han efter ett års ålder blev världens raraste, goaste - och en väldigt intelligent - liten kille. Han är fortfarande ganska känslig, men å andra sidan är han också oerhört empatisk och lyhörd för att bara vara två år. Men första året var kämpigt.

  • k girl
    Ponja skrev 2011-10-23 11:03:42 följande:
    Hej tjejer! Han knappt hunnit vara här inne på en vecka nu.

    Jag börjar bli lite smått orolig.. Jag har knappt känt bebis överhuvudtaget nu på tre dagar. Kände två små svaga sparkar igår, men jätte lång ner, där man har "behåringen". Där har jag aldrig känt den innan, utan då har det vart lite under navlen. Konstigt.
    Det känns jätte jobbigt verkligen.. Jag brukar ju känna den massor hela dagarna, och framförallt om kvällarna. Och nu ingenting på tre dagar. Någon som kan tro sig veta varför?? Gråter
    Jag känner oftast bebisen väldigt långt ner, men det beror antagligen på att moderkakan dämpar rörelserna lite högre upp. Jag skulle tro att bebisen har ändrat läge i livmodern och antagligen ligger och sparkar mot din ryggrad eller rakt ner så att du inte känner rörelserna lika tydligt. Jag tycker också att det är svårare att känna när de är så här små och sparkar långt ner. Sparkar de rakt ner kan det kännas som att det liksom ilar till litegrann.
  • k girl
    Ponja skrev 2011-10-23 11:33:57 följande:
    Det kan du nog ha rätt i.. Men när dem ändrar läge sådär, kan dem göra det bara för stunden då? Så att dom ändrar sig igen efter bara någon dag? Eller "håller" dom sig till det nya läget?
    När jag kände den igår sparka lite löst så kändes det ner mot "pullan".. Det kändes lite som att det ilade precis som du säger!!
    De kan göra det bara för stunden, eller så ligger de kvar några dagar. Sonen tyckte om att ligga på det där sättet och kunde ligga så många dagar i sträck.
  • k girl
    Coriander skrev 2011-10-23 13:01:55 följande:
    Och det här med att man måste ligga på sida från och med nu... grrr! Jag får så ont och halva kroppen liksom bara domnar bort. Och när man ska byta sida gör det jätteont i ryggen...och så vaknar mannen brevid och frågar varför jag råkar säga "aj" mitt under natten.. åh vad jag längtar efter att bebben ska vara här, så att min kropp slipper allt stryk. Definitivt inga fler barn (biologiska) för oss. 
    En graviditet behöver ju dock inte vara den andra lik. Jag blev sjukskriven i vecka 8 för foglossning, först på heltid, sedan deltid och så blev jag omplacerad. Jag hade så förbannat ont att jag inte kunde gå eller vända mig i sängen. Jag fick lägga av med frilansandet eftersom jag inte kunde sitta vid datorn (det gjorde för ont).

    Och nu? Tja, det jag inte kräktes med sonen (2-3 gånger max) tog jag igen med råge den här. Började spy i vecka nio och har kräkts flera gånger dagligen fram till vecka 19. Och jag har mindre ork, flåsar som en vettvilling bara jag går uppför trappen här hemma. Men fortfarande ingen foglossning, jo, jag känna av litegrann men det är lite och om jag har ansträngt mig mycket. Magen är än så länge nätt och jag har inga problem med att röra mig. Det är lustigt att det kan vara så annorlunda.

    (å andra sidan har en kompis till mig som också fick foglossning tidigt i sin första graviditet och är lika långt gången som jag fått kryckor redan nu, så risken finns ju)  
  • k girl

    Hehe, klassiska italienska recept i all ära, men... den anglofierade varianten gör jag genom att steka bacon, hälla på grädde och sedan vispa ner en äggula (eller två) och hetta upp. Det får dock inte koka, då koagulerar ägget. Äggulan gör att grädden reds utan att man får den där mjölsmaken av vanlig redning. Jag älskar för övrigt fårost och gillar pecorino som fasen.

  • k girl
    Wielkip skrev 2011-10-23 21:14:08 följande:
    Carbonaran blev helt ok! Inte sådär krämigt som jag är ute efter men en klar förbättring med vispgrädde istället för matlagningsgrädde.
    Kom på nu i efterhand att det är ju råa ägg i såsen, är det så jäkla bra? Gjort är gjort men kanske inte ska göra det igen om man nu inte får äta ägg rått?
    Det är inga problem. Ägg innehåller varken listeria (bakterie) eller toxoplasma (parasit) som kan orsaka de två sjukdomar som är en fara för barnet. Svenska, norska och finska ägg är väldigt kontrollerade och här är salmonella - som det finns risk för om man äter råa ägg - väldigt sällsynt. Men även om man skulle åka på salmonella är det ingenting farligt för barnet.
  • k girl
    Carla82 skrev 2011-10-24 08:26:47 följande:
    Det var så jag hade för mig att det var men vågade inte uttala mig om jag hade fel och orkade inte söka info. Det var därför min gyn sa att jag skulle köpa ägg om jag skulle använda dem råa eftersom även här är de kollade medan de vi har i hönsgården...även om de är "naturligare" eftersom vi vet var hönsen stoppar i sig och så ändå inte kan kolla äggen på samma sätt. Hon sa också att salmonella (som för övrigt är väldigt ovanligt även här) inte är farligt under grav men ändå att undvika självklart för sin egen skull.
    Ja, det är ju inte kul att åka på matförgiftningar när man är ogravid heller.
  • k girl

    Gud vad gott med tiramisú, kan meddela att jag blev sjukt sugen på det. Åt det jämt till efterrätt när vi var på bröllopsresan i Toscana. Hm, jag vet inte om alla ingredienser går att få tag på här, men jag måste kolla... kanske vi får tiramisú till efterrätt till helgen (jag köpte billig entrecôte häromdagen, är vrålsugen på plankstek, åt det i och för sig på en pizzeria förra veckan men den smakade ju inte riktigt som en riktigt bra planka...). Jag brukar för övrigt använda konjak jag också, det är en sådan där stapelvara hemma hos oss vilket man inte kan beskylla någon likör för...

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)