Inlägg från: Stinis83 |Visa alla inlägg
  • Stinis83

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Carla, återigen är jag precis som du... :) Jag var ju övertygad om att jag skulle svettas som en gris efter förlossningen, men jag fryser så jag håller på att bli galen :)

    Jag hade ju inte gått ner så mycket i vikt, men nu har jag gått ner lite till: totalt - 7 kg :)

    Jag är så trött så jag vet inte riktigt vad jag skriver... :) Kram på er!

  • Stinis83

    Vad jobbigt att ni har det så kämpigt tjejer :( Jag hade bf idag, känns konstigt att man egentligen skulle varit gravid fortfarande.

    Jag är beredd att kasta in handduken nu, vi var och vägde William idag och han hade gått ner igen. Jag blir fan galen och vet inte vad jag kan göra annorlunda?! Jag är så ledsen och besviken och känner mig totalt jävla värdelös. Nu håller jag på att försöka få igång min produktion ännu mer vilket innebär att William vill äta mer eller mindre hela tiden eftersom det inte riktigt hinner fyllas på ordentligt. Har det inte ökat efter helgen så lägger jag ner amningen, jag orkar fan inte. Och då ska jag ta ett glas champagne och tycka lite synd om mig själv.

    Usch, ni måste tro att jag är världens mest negativa människa som bara gnäller på allt... Jag är inte såhär i vanliga fall :( Men det här tar fan knäcken på mig totalt.

  • Stinis83

    Tack gulliga Qatteriin, nu gråter jag (but then again - det gör jag ju typ hela tiden!)... Nej det känns lite som att varför skulle det här gå bra när inget annat under graviditeten gått bra? Det känns lite som att mitt livssyfte verkar vara att ha ont. Men nu är jag ovanligt bitter.

    Man känner sig så jävla värdelös när man inte kan ge sitt barn det han behöver... men jag vet att man inte ska tänka så. Men det är svårt att tänka annorlunda när det gäller en själv. Jag hoppas verkligen att mjölken kommer igång ordentligt väldigt snart, annars bryter jag ihop på riktigt tror jag. Kram gulliga du och tack för dina ord!

  • Stinis83

    Tack söta Handwritten :) Nej jag försöker tänka på vad jag skulle sagt om det hade gällt någon annan, och jag hade sagt som du. Men när det gäller en själv och ens barn så är det annorlunda... Han ligger där och är så söt och så får man så dåligt samvete. Men jag hoppas att jag kan få igång produktionen väldigt snart. Stor kram, och stort tack för dina ord!

  • Stinis83

    Underbara, gulliga Jempa! Tack för att du alltid tar dig tid att trösta alla, du är fantastisk :) Det känns som att ett nervöst sammanbrott inte är alltför långt bort faktiskt. Tur att jag har sambon som stöttar och peppar mig.

    Egentligen fattar jag inte varför jag tar det så hårt, ersättningen idag är så otroligt bra. Men det är sån prestige i att amma, inte inför andra utan inför mig själv. Jag vill verkligen amma min son. Men man får se hur det blir, det får inte bli till vilket pris som helst.

    Hoppas att det löser sig med a-kassan för er, vilka sopprötter! Det spelar ingen roll vad man gör eller vrider och vänder sig så är det alltid en själv som gjort fel... Men frågar man 10 olika personer där så får man 10 olika svar. Jag håller tummarna för er! Massa kramar :)

  • Stinis83

    För att vara lite positiv kan jag dela med mig av vad dottern sa igår, som fick mig att skratta så jag trodde snittet skulle gå upp :)

    Hon och sambon satt i soffan, så lutar hon sig fram och tittar upp i hans näsa och säger "Pappa, kråka! Du måste snyta." :) Jag trodde jag skulle dö! Hon är för underbar min lilla citatmaskin :)

  • Stinis83

    Jo han får ersättning som tillägg, det blir bara så jäkla meckigt att försöka få upp min mjölkproduktion då :( Så i största möjliga mån försöker jag pumpa efter varje gång han ätit, och så tilläggsmatar vi med det jag pumpade ur förra gången. Men vi får se hur länge jag orkar, han tar flaskan utan problem. På sjukhuset sa de att vi ska tilläggsmata med 30-40 ml 4 ggr om dagen nu.

    Jag gick upp 23 kg (från 55 kg till 77 kg) och efter förlossningen hade jag gått ner 5 kg. Nu har jag gått ner 7 kg 10 dagar efter förlossningen.

  • Stinis83

    Jag hade förresten enormt mycket vätska i benen, och tyvärr är den mesta vätskan kvar fortfarande... Men den borde försvinna snart och då borde några fler kilon också försvinna :)

  • Stinis83

    Stugfrugan, tack för att du delade med dig! Hur gjorde du för att få igång produktionen så bra? Jag har låtit honom ligga 25 min vid varje bröst nu och hoppas det hjälper mjölken. Men hur gjorde du för att få i dottern det hon behövde och samtidigt öka produktionen? Jag är tacksam för alla tips :)

    Alltså, jag visste att man använder magmusklerna till väldigt mycket, typ det mesta... men jag hade ingen aning om hur mycket! Jag får jätteont när jag sitter och nu känner jag att jag hela tiden håller magmusklerna spända. Inte konstigt att man har ont!

  • Stinis83

    Stugfrugan och K girl, ni har så rätt :) Men ni vet nog också hur man känner, och att man vet att man är löjlig egentligen. Jag börjar amningen med att antingen byta blöja på honom eller låta honom ligga och bli lite arg först så han ska vakna. Sen kittlar jag fötter, händer, ben, öron, klär av honom, byter blöja mitt i...

    Jag försöker känna efter hur länge han suger effektivt och nu de senaste amningarna så suger han riktigt effektivt. Då lyssnar jag så att han klunkar och sväljer, och låter honom ligga så länge han vill och är effektiv. Annars avbryter jag och byter bröst.

    Men jag är otroligt tacksam för era erfarenheter, jag gör ju typ som ni gjorde och fick ni igång det så borde ju jag också få det :) Vi har ersättning hemma, igår gav jag honom 60 ml på flaska för jag kände att jag verkligen inte hade mer mjölk efter hans maratonamning igår kväll, och jag orkade verkligen inte amma en gång till just då. Och det var så skönt att ge honom ersättningen, och han blev nöjd! :) Det var då tankarna om att ge upp amningen kom. Men jag ger det helgen också, funkar det inte då så bokar jag antingen tid på amningscentrum eller så slutar jag amma.

    Tack tjejer! Ni ger mig hopp :)

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)